İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (3) 06.02.2022

Fransa Ligue 1 sahnesinde haftanın öne çıkan 3 mücadelesini kupon olarak düzenledim. Değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Lille – PSG: MS 2, 1.65 (iddaa) – 1.90 (Bets10) ; Fransa Ligue 1’in son şampiyonu Lille evinde bu sezonun lideri PSG’yi konuk ediyor. İki ezeli rakibin 3 puan mücadelesi, 6 Şubat Pazar akşamı Türkiye saati ile 22:45’te start alırken, beIN SPORTS 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Fransa Ligue 1’in son şampiyonu Lille, yeni sezonda 22 hafta sona ererken, 11. sıradan kurtulamadı. Şampiyonlar Ligi başarısının yanı sıra, Fransa Ligue 1 sahnesinde yeni hocası Jocelyn Gourvennec ile aradığı yükselişi bir türlü bulamadı. Son 9 haftadan 4 galibiyet, 5 beraberlikle namağlup çıkmayı başarsa da, son hafta Brest’e deplasmanda 2-0 mağlup oldu ve yeniden üst sıralardan uzak kaldı. Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda mücadele edecek olan Lille, iki kulvarda birden mücadele etmenin zorluğunu fazlasıyla yaşıyor. Transfer döneminde Ikoné, Reinildo Mandava ve Thiago Maia ile yollarını ayıran ev sahibi, Edon Zhegrova ve Ben Arfa’yı renklerine bağladı. Lider karşısına evinde çıkacak olan Lille, şampiyonluk unvanını elinden aldığı rakibi karşısında galibiyetle toparlanmak istiyor. Fransa Ligue 1 sahnesinde 22 haftalık fikstür geride kalırken, son 16 haftaya lider giren takım PSG oldu. Konuk ekip en yakın rakibi Nice ile puan farkını 11’de tutmayı başarırken, tam 13 maçtır mağlubiyet yüzü göremedi. 22 haftada ise Mauricio Pochettino ve öğrencilerini mağlup edebilen sadece Rennes oldu. Messi, Neymar ve Mbappe 3’lüsü sezona damgasını vururken, Neymar’ın uzun süreli sakatlığına rağmen konuk ekip hataya yer vermedi. Ara transfer döneminde kimseyle anlaşmayan ve kadrosuna güvenen PSG, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 biletini alan takımlardan birisi. Son olarak evinde ağırladığı Reims’i 4-0’lık net bir galibiyetle geçmeyi başaran PSG, şampiyonluk yürüyüşünü doludizgin sürdürürken, Lille derbisi öncesinde güven tazeledi. PSG devler sahnesinin başlamasına sayılı günler kala rakiplerine karşı elde ettiği avantajı korumak istiyor. Fransa Ligue 1 sahnesinde mağlup etmesi en zorlu rakip PSG, lider olarak haftaya girerken, en yakın rakibi ile arasındaki 11 puan farkını korumak ve ezeli rakibi Lille karşısında galibiyetlerine bir yenisini daha eklemek istiyor. Lider zorlu deplasmandan 3 puanla çıkmayı başaracaktır.

Nice – Clermont: MS 1, 1.42 (iddaa) – 1.58 (Bets10) ; İddaa fikstüründe 6 Şubat Pazar günü yer alan Fransa Ligue 1’in 23. hafta mücadelesinde, Nice evinde Clermont’u konuk edecek. beIN SPORTS 4 ekranlarından naklen yayınlanacak mücadelenin başlama saati 17:00. Fransa Ligue 1 sahnesinde tam 5 haftadır kazanan Nice, lider PSG’nin en yakı takipçisi olmaya devam ederken, aynı amanda son haftaların en formda takımı olmayı başardı. 5 maçlık yenilmezlik serisiyle birlikte lider ile arasındaki puan farkını 11’e indirmeyi başaran Christophe Galtier’in öğrencileri, ligin araya girmesiyle birlikte Fransa Kupası Son 16 Turu’nda PSG karşısına çıkarken, normal süresi ve uzatmaları golsüz beraberlikle sona eren mücadeleyi, seri penaltılarla kazandı ve kupa zaferiyle çeyrek finalist olmayı başarmasının yanı sıra, lider karşısında aldığı galibiyetle şampiyonluk yarışında rüştünü ispatladı. Ara transfer döneminde Billal Brahimi ve Ange Ahoussou’yu kadrosuna katan ev sahibi, güçlenerek yoluna devam ediyor. Clermont yeni transferiyle galibiyet hasretine son vermeyi başarırken, Rennes karşısında kritik bir geri dönüşe imza attı. Konuk ekip üst üste 3 maçta yaşadığı puan kayıplarının ardından, küme düşme tehlikesini yakından hissederken, üst sıraların iddialı takımı Rennes karşısında 1-0 geriden gelerek 2-1’lik galibiyete uzandı. Yeni transfer Cunha oyuna girdikten sonra Clermont hücum hattında daha iyi bir performans sergilerken, Magnin ve Tell’in golleri konuk ekibe 3 puanı getirdi. Devre arası transfer döneminde 2 önemli takviye yapan Pascal Gastien ve ekibi, son maçta kazanarak düşme hattının 2 puan üzerinde yer aldı. Clermont bu hafta ligin bir diğer iddialı takımlarından Nice karşısına deplasmanda çıkacak. Fransa Ligue 1’de son 5 haftaya aldığı galibiyetlerle damga vuran Nice, aradan galibiyetle dönecek ve lider PSG’nin en yakın rakibi olmaya devam edecektir.

Lorient – Lens: MS 2, 1.89 (iddaa) – 2.20 (Bets10) ; Lorient evinde Lens’i konuk ediyor. 6 Şubat Pazar günü Türkiye saati ile 15:00’te start alacak olan Fransa Ligue 1 mücadelesine Yves Allainmat Stadı ev sahipliği yapacak. Maçın yayın ekranı beIN SPORTS 4. Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Lorient için Fransa Ligue 1’de son 15 haftanın en zayıf halkası diyebiliriz. Tam 15 haftadır maç kazanamayan Christophe Pellissier’in öğrencileri, bu süreçten sadece 5 puan toplamayı başarırken, Saint Etienne ile birlikte düşme hattını paylaştı. Son olarak konuk olduğu Nantes deplasmanından 4-2’lik mağlubiyetle dönen ev sahibinde, kötü gidişat tam gaz devam ediyor. Teknik adam değişikliğini tercih etmeyen Lorient, ara transfer döneminde Ibrahima Koné, Bonke Innocent ve Taofeek Ismaheel’i kadrosuna katarak, kötü gidişata son vermek istiyor. Konuk ekip Lens, ara transfer döneminde sadece Patrick Berg’i kadrosuna katarken, orta saha takviyesiyle yetindi. Franck Haise önderliğinde ilk 12 haftanın formda takımları arasında yer alan Lens, son 10 haftada ise düşüşe geçti. 6 maçlık galibiyet hasretine Rennes ve Saint Etienne karşısında aldığı 3’er puanla son veren ekip, Marsilya engeline takıldı. Liderin en yakın takipçisini evinde ağırlayan Lens, yakaladığı gol fırsatlarını bir türlü değerlendirmeyi başaramazken, 2-0’lık mağlubiyete razı geldi. Lens kaybetmesine karşın, son 3 haftada sergilediği futbolla toparlanma sinyalleri verdi. Marsilya engelin takılarak, galibiyet serisini sürdüremeyen Lens, Lorient’e aynı fırsatları vermeyecek 23. haftayı deplasmanda 3 puanla kapatacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 4.42

Bets10 Bahis Oranı: 6.60