UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Porto Lazio İddaa Tahmini 17.02.2022

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu adına bu hafta Porto ile Lazio, Play Off Turu‘nun ilk ağında karşı karşıya gelecek. Estadio do Dragao Stadı’nın ev sahipliğinde 17 Şubat Perşembe akşamı Türkiye saati ile 23:00’te başlayacak maçın yayın ekranı ise EXXEN.

Rexbet, Porto galibiyetine 2.15, beraberliğe 3.70, Lazio galibiyetine ise 3.55 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.89, beraberliğe 3.05, konuk ekibe ise 2.85 oran veriyor.

Porto Derbiden Yorgun Çıktı

Porto, Portekiz Premier Ligi’nde 16 maçlık galibiyet serisini Sporting derbisinde kaybetse de, lider namağlup performans grafiğini iç sahada 2-2’lik beraberlikle sürdürdü. Premier Lig’de bileği bükülmeyen Porto, tam 22 maçtır kaybetmiyor. En yakın rakibinin 6 puan üzerinde, lider olarak yoluna devam eden Sergio Conceiçao’nun öğrencileri, 4 gol ve 5 kırmızı kartın sahne olduğu dev derbide yoğun bir mesai harcadı. UEFA Avrupa Ligi öncesi yoğun bir fikstür geçirerek, yorgun düşen Porto’da, 2 kez geriden gelerek alınan 1 puan moralleri yerine getirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Liverpool ve Atletico Madrid’in gerisinde kalan ev sahibi Milan’ı ise gerisinde bırakarak Play Off biletini aldı. Porto’yu iki kulvarda birden mağlup etmek kolay değil. Bu sezon tam 34 maça çıkan ev sahibi, 32 maçta rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Lazio Son Haftalarda Etkili

İtalya Serie A Ligi’nde yükselişe geçen Lazio, UEFA Avrupa Ligi’nde Porto deplasmanına konuk olacak. Son 16 bileti için ilk sınavını deplasmanda verecek olan Lazio, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda mücadele etmiş ve lider Galatasaray’ın ardından 2. sırada yer almıştı. Maurizio Sarri’nin öğrencileri 6 maçtan 3 beraberlik, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alırken, sadece lidere deplasmanda mağlup oldu. İtalya Serie A Ligi’nde ise 25 hafta sona erdiğinde 6. sırada yer alan konuk ekip, son 4 haftada namağlup bir performans grafiği ortaya koydu. 3 galibiyet, 1 beraberlik alan Lazio, 3-0’lık galibiyetleriyle dikkat çekerken, sadece Atalanta ile evinde golsüz berabere kaldı. Harika hücum performansları sergileyen konuk ekip, kalesinde ise 4 maçtır gole izin vermiyor.

Porto – Lazio Maç Bilgileri

Porto – Lazio Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Do Dragão Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Porto takımında Wendell Nascimento ve Agustin Marchesin kart cezalısı. Wilson Manafa sakat. Lazio cephesinde ise Francesco Acerbi ve Manuel Lazzari’nin sakatlığı bulunuyor.

Porto’nun ilk 11’i Belli mi?

Porto’nun muhtemel kadrosu: Diogo Meireles, Pepe, Mbemba, Mateus Uribe, Vitor Ferreira, Otavio, Evanilson, Vieira, Taremi, Sanusi, Joa Mario.

Lazio’nun ilk 11’i Belli mi?

Lazio’nun muhtemel kadrosu: Thomas Strakosha, Luiz Felipe, Gabarron, Hysaj, Zaccagni, Cataldi, Milinkovic-Savic, Marusic, Alberto, Lucas Leiva, Ciro Immobile.

İddaa Tahmini

Avrupa sahnesinde istediğini henüz alamasa da, lig performanslarıyla son haftalara damga vuran Porto ve Lazio, Son 16 bileti için çıkacağı ilk maçta, avantajı ele almak adına skor üretmeyi başaracaktır.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.58

Rexbet Oranı: KGVAR, Oran 1.73

Maç Sonucu: 2-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Karşılıklı gollerin atıldığı mücadelede Porto iç saha avantajını iyi değerlendirdi ve galibiyete uzandı. İki takımda gol performanslarıyla Avrupa sahnesinde bizleri yanıltmadı.