Norveç Eliteserien iddaa tahminleri ve analizleri

Rosenborg Tromsö İddaa Tahmini 16.07.2023

Norveç Eliteserien Ligi‘nde 3 haftadır maç kazanamayan Rosenborg ile 6 haftadır mağlubiyete yer vermeyen Tromsö, 16 Temmuz Pazar akşamı karşı karşıya gelecek. Maçın başlama saati 18:00.

Rexbet, Rosenborg galibiyetine 2.00, beraberliğe 3.60, Tromsö galibiyetine ise 3.75 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 2.05, 2.5 Alt 1.78 oran kazandırıyor.

Rosenborg Tehlike Hattında

Rosenborg düşme hattına bir adım daha yaklaştı. Geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Lilleström karşısında devre arasına 1-0 önde girmeyi başaran ev sahibi, ikinci yarıda ise skoru koruyamadı ve sahadan 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Norveç Eliteserien Ligi’nde üst üste 3. mağlubiyetini yaşayan Age Hareide ve öğrencilerinin, düşme hattıyla arasındaki puan farkı 3’e kadar indi. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk mücadelesini izlediğimiz Rosenborg, yeni sezonda ise küm düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Alt sıralardan kurtulmak isteyen ev sahibi, 3 haftadır devam eden mağlubiyetlerine, zirve takibini sürdüren Tromsö karşısında sonlandırmak istiyor.

Tromsö 6 Haftadır Kaybetmiyor

Tromsö, Norveç Eliteserien Ligi’nde 6 haftadır mağlubiyete yer vermezken, liderin en yakın takipçisi haline geldi. Gaute Helstrup ve öğrencileri, son 6 haftaya 5 galibiyet, 1 beraberlikle damga vururken, liderden 1 maç eksikle puan farkını 8’e indirdi. Galibiyet serisi geçtiğimiz hafta Valerenga karşısında golsüz beraberlikle son bulan Tromsö, 13 haftayı 8 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle geride bıraktı. 27 puanla yoluna devam eden konuk ekip, kalesinde gördüğü 11 gole karşılık, rakip fileleri 17 kez havalandırmayı başardı. Vegard Erlien 7 golle takımın hücum yükünü sırtlanırken, zirve takibini kayıpsız sürdürmek isteyen Tromsö, bu hafta Rosenborg deplasmanına konuk olacak.

Rosenborg – Tromsö Maç Bilgileri

Rosenborg – Lilleström Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşmanın yayın ekranı bulunmuyor. Mücadele Türkiye saati ile 18:00’de sahne alacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Lerkendal Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

Rosenborg’un 11’i Belli mi?

Rosenborg’un muhtemel kadrosu: Andre Hansen, Dahl Reitan, Olaus Jair Skarsem, Carlo Holse, Yttergard Jenssen, Samual Rogers, Santeri Vananen, Edvard Tagseth, Máni Ingason, Morten Bjorlo, Christian Saeter.

Tromsö’nün 11’i Belli mi?

Tromsö’nün muhtemel kadrosu: Jakob Haugaard, esterlund Nielsen, Casper Øyvann, Jostein Gundersen, Christophe Psyche, Kent-Are Antonsen, Yaw Paintsil, Sakarias Opsahl, Mai Traore, Vegard Erlien, Ruben Jenssen.

İddaa Tahmini

Norveç Eliteserien Ligi’nde 6 haftadır rakiplerine galibiyet şansı tanımayan Tromsö, ligin en formda takımları arasında yer alıyor. Liderin en yakın takipçisi haline gelen Tromsö, zorlu Rosenborg deplasmanından 3 puanla çıkmayı başaracaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 3.17

Rexbet Oranı: MS 2, Oran 3.75

Maç Sonucu: 2-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Kazananı son dakika golü belirledi. 10 kişi kalan Tromsö son dakika golüyle mağlup olurken, zirve koltuğundan bir adım daha uzaklaştı. Rosenborg ise iç saha avantajını iyi değerlendirdi ve 3 puanı hanesine yazdırdı.