İddaa Tahminleri ve Analizleri

Manchester City Sevilla İddaa Tahmini 16.08.2023

Georgios Karaiskakis Stadı’nın ev sahipliği yapacağı UEFA Süper Kupa finalinde, Manchester City ile Sevilla karşı karşıya gelecek. 16 Ağustos Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 22:00’de başlama düdüğü çalınacak mücadeleyi, EXXEN ve TV 8.5 ekranlarından canlı izleyebilirsiniz.

Bets10, Manchester City galibiyetine 1.37, beraberliğe 5.40, Sevilla galibiyetine ise 9.60 oran belirlemiş durumda. Bets10 sitesinin hazırladığı öze oran fırsatlarında, 100 TL yatırıp finalde 2.5 Üst ve Manchester City kazanır seçeneğini değerlendirirseniz 20.00, normal değerlendirmeniz halinde ise 10.00 oran kazanabilirsiniz.

Manchester City’de Hedef Kupa

İngiliz devi Manchester City, yeni sezonda ilk kupa fırsatını geçen sezon Premier Lig’de şampiyonluk yarışı verdiği Arsenal’a kaptırdı. Pep Guardiola ve öğrencileri, rakibine 90 dakika boyunca oyun olarak üstünlük kurmayı başarsa da, bu üstünlük skora yansımadı. Kazananı penaltılar belirlerken, Manchester City kupayı rakibine kaptırdı. Geçen sezona İngiltere Premier Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla damga vuran City, yeni sezonda ilk kupa fırsatını kaçırırken, bu hafta UEFA Süper Kupa finalinde Sevilla karşısına çıkacak. Transfer döneminde İlkay Gündoğan, Riyad Mahrez, Mendy ve Yangel Herrara takımdan ayrılırken, yerleri Josko Gvardiol ve Mateo Kovacic transferleriyle dolduruldu. Kadro kalitesini korumayı başaran Manchester City, Premier Lig sahnesinde ise sezonu 3-0’lık Burnley galibiyetiyle açtı. Hafta sonuna Erling Haaland ve Rodi ikilisi hücum performanslarıyla damga vururken, Pep ve öğrencileri bu kez yeni sezona hazır bir görüntü sergiledi.

Sevilla Sürpriz Peşinde

UEFA Avrupa Ligi’nin son şampiyonu Sevilla, UEFA Süper Kupa finalinde İngiliz devi Manchester City karşısına çıkıyor. 7. kez Avrupa Ligi’nde şampiyonluk yaşayan İspanyol ekibi, Süper Kupa finalinde ise 1 kez kazanabildi. Geçen sezon İspanya La Liga’da kümede kalma mücadelesi veren Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nde ise tam anlamıyla tarih yazdı ve Roma finalini kazanarak, kabus gibi geçen sezonu büyük bir başarıyla noktaladı. Sezonun son haftalarında göreve gelen José Luis Mendilibar yeni sezonda da görevine devam ederken, konuk ekip transfer döneminde Loïc Badé ve Djibril Sow’u renklerine bağladı. İspanya La Liga’nın ilk haftası evinde Valencia’yı konuk eden Sevilla, 10 kişi kaldığı mücadeleden 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Sezona etkisiz bir başlangıç yapan Sevilla’nın, Manchester City karşısında işi oldukça zor. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonun karşı sürpriz arayacaklar.

Manchester City – Sevilla Maç Bilgileri

Manchester City – Sevilla Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN ve TV 8.5 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de canlı olarak yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Georgios Karaiskakis Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Manchester City’de önemli bir eksik bulunmuyor. Sevilla cephesinde Marcao, Alfonso Pastor ve Tanguy Nianzou’nun sakatlıkları devam ediyor.

Manchester City'nin ilk 11’i Belli mi?

Manchester City’nin muhtemel kadrosu: Ederseon, Kyle Walker, Nathan Ake, Manuel Akanji, Rico Lewis, Rodri, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Philip Foden, Erling Haaland, Julian Alvarez.

Sevilla'nın ilk 11’i Belli mi?

Sevilla’nın muthtemel kadrosu: Bono, Jesus Navas, Marcos Acuna, Loic Balde, Nemanja Gudelj, Suso, Ivan Rakitic, Fernando, Lucas Ocampos, Erik Lamela, Youssef En Nesyri.

İddaa Tahmini

UEFA Süper Kupa tarihinde ilk kez mücadele edecek olan Manchester City, 7 finalin 6’sını kaybeden Sevilla karşısına çıkacak. İngiliz devi geçen sezona ambargo koydu ve hem Premier Lig hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk ipini göğüsledi. Pep ve öğrencileri, golleriyle finale damga vuracaktır. 2.5 gol barajının aşılacağı maçta, Manchester City’nin kazanacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: MS 1 ve 2.5 ÜST, Oran 1.76

Bets10 Oranı: MS 1 ve 2.5 ÜST, Oran 20.00

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Mücadelenin normal süresi 1-1’lik beraberlikle sona erdi. Sevilla cephesinde Youssef En-Nesyri harika bir golle takımını öne geçirirken, genç yıldız Cole Palmer takımını mağlubiyetten kurtardı ve skoru eşitledi. Seri penaltılarla kazanan belirlenirken, Süper Kupa’nın sahibi Manchester City oldu.