UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Roma FC Sheriff İddaa Tahmini 14.12.2023

14 Aralık Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi G Grubu‘nda son hafta heyecanı yaşanırken, Roma sahasında FC Sheriff‘i konuk edecek. Türkiye saati ile 20:45’te sahne alacak mücadele, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

Bets10, Roma galibiyetine 1.19, beraberliğe 7.50, FC Sheriff galibiyetine ise 16.40 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.51, 2.5 Alt 2.63 oran kazandırıyor.

Roma Gözünü Zirveye Dikti

UEFA Avrupa Ligi G Grubu’nda ilk 3 haftadan lider çıkmayı başaran Roma, son 2 haftada kaybettiği 5 puanla liderin 2 puan gerisine düştü. Grubun ilk maçlarında Slavia Prag, Servette ve FC Sheriff’e karşı kazanan ev sahibi, ilk mağlubiyetini Slavia Prag deplasmanından alırken, Servette deplasmanından ise 1-1’lik beraberlikle döndü. Son hafta FC Sheriff’e karşı kazanıp, liderin puan kaybetmesini beklemek zorunda olan Roma, Son 16 Play Off Turu’nu garantilerken, Son 16 Turu’na doğrudan gitmek istiyor. İtalya Serie A Ligi’nde son 5 hafta namağlup bir performansla karşımıza çıkan Jose Mourinho ve öğrencileri, 3 galibiyet, 2 beraberliğe imza attı. Ligde gösterdiği etkiyi Avrupa sahnesine taşımak isteyen Roma, gruptan hiçbir hedefi kalmayan FC Sheriff karşısına çıkıyor.

FC Sheriff Veda Ediyor

Moldova temsilcisi FC Sheriff, Avrupa kuplarına veda ediyor. UEFA Avrupa Ligi G Grubu’nda izlediğimiz konuk ekip, 5 maç sonunda zayıf halka haline gelirken, 1 puanla en alt sıraya demir attı. Slavia Prag, Roma ve Servette’ye diş geçirmeyi başaramayan FC Sheriff, kapanışı Roma deplasmanında yapıyor. 5 maç sonunda kalesini tam 14 gole kapatamayan ve rakip fileleri sadece 5 kez havalandırabilen Roberto Bordin ve öğrencilerinin, grupta averaj takımı haline geldiğini belirtelim. Rotasını lige çeviren konuk ekip, Moldova Ulusal Ligi’nde normal sezonu lider bitirerek, Şampiyonluk Grubu için önemli bir avantaj elde etti. Rotasını Moldova Ulusal Lig şampiyonluğuna çeviren FC Sheriff, Avrupa karnesiyle güven vermekten çok uzakta. Roma’ya karşı ilk maç iç saha avantajına rağmen 2-1’lik mağlubiyetten kurtulamadıklarını belirtelim.

Roma – FC Sheriff Maç Bilgileri

Roma – FC Sheriff Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 20.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Olimpico Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Roma’da Evan Ndicka kart cezalısı. Tammy Abraham, Dybala, Smalling ve Kumbulla’nın ise sakatlıkları devam ediyor. FC Sheriff cephesinde ise önemli bir eksik bulunmuyor.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Leonardo Spinazzola, Zeki Çelik, Gianluca Mancini, Rick Karsdorp, Edoardo Bove, Houssem Aouar, Bryan Cristante, Nicola Zalewski, Andrea Belotti, Romelu Lukaku.

FC Sheriff’in ilk 11’i Belli mi?

FC Sheriff’in muhtemel kadrosu: Maksim Koval, Didier Bueno, Munashe Garananga, Cedric Badolo, Joao Paulo Fernandes, Mohamed Amine Talal, Konstantinos Apostolakis, Jerome Ngom Mbekeli, Moussa Kyabou, Tavor Angola, Henrique Luvannor.

İddaa Tahmini

UEFA Avrupa Ligi’nin son finalisti Roma, gruptan çıkmayı garantiledi. Son hafta liderlik peşinde koşacak olan Jose Mourinho ve öğrencileri, grupta hedefleri kalmayan ve prestij mücadelesi verecek olan FC Sheriff’e karşı 90 dakika boyunca kalesini gole kapatacaktır.

İddaa Oranı: KGYOK, Oran 1.38

Bets10 Oranı: KGYOK, Oran 1.55

Maç Sonucu: 3-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Roma’ya grup liderliği için galibiyet yeterli olmadı. FC Sheriff’e gol şansı vermeden, 3 golle rahat bir galibiyete imza atan Roma, Avrupa sahnesinde Son 16 Play Off mücadelesi verecek. Gol yemeden kazanan ev sahibi, grubun son haftasında bizleri yanıltmadı.