Almanya Bundesliga 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Borussia Dortmund Mainz 05 İddaa Tahmini 19.12.2023

19 Aralık Salı akşamında Almanya Bundesliga‘nın üst sıraları zorlayan Borussia Dortmund ile düşme hattında yer alan Mainz 05 karşı karşıya geliyor. Mücadele beIN SPORTS ve tivibu SPOR ekranlarından Türkiye saati ile 22:30’da canı yayınlanacak.

Bets10, Borussia Dortmund galibiyetine 1.53, beraberliğe 4.92, Mainz 05 galibiyetine ise 5.39 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.55, KGYOK 2.40 oran kazandırıyor.

Borussia Dortmund 3 Haftadır Kazanamıyor

Almanya Bundesliga’da haftayı Augsburg deplasmanında 1-1’lik beraberlikle kaptan Borussia Dortmund, lider ile arasındaki puan farkının 15 hafta sonunda 13’e çıkmasına engel olamadı. Karşılaşmanın 23. dakikasında 1-0 geriye düşen Edin Terzic ve öğrencileri, 12 dakika içerisinde skoru eşitlemeyi başarsa da, geri kalan dakikalardan gol sesi çıkmadı. Almanya Bundesliga’da 3 haftadır kazanamayan Dortmund, son 7 haftanın ise 6’sında puan kaybeden Sarı Siyahlılar, şampiyonluk yarışından kopmak üzere. İlk 8 haftada namağlup performansıyla dikkat çeken ve zirvenin önemli adayları arasında yer alan ev sahibi, son haftalarda galibiyet adına zorlanıyor. Ligde geçen zor günlerin yanı sıra, ev sahibinin mücadele verdiği UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’ndan lider çıkmayı başardığını söyleyelim. Geride bıraktığımız hafta içinde PSG ile iç sahada 1-1 berabere kalarak, Son 16 biletini ceplerine koydular.

Mainz 05 Galibiyetten Uzak

Mainz 05 cephesinde teknik adam değişikliğine rağmen kötü gidişat devam ediyor. Almanya Bundesliga’da küme düşme tehlikesini yakından hisseden konuk ekip, ilk 12 haftanın 11’inde puan kaybederken, teknik adam değişikliğine gitti. Bo Svensson ile yollarını ayıran ve göreve Jan Siewert’i getiren Mainz 05, yeni hocasıyla 3 maçlık fikstürden sadece 1 puan çıkarabildi ve küme düşme hattının içerisinde yer aldı. İç sahada Freiburg ve Heidenheim’a karşı mağlup olan konuk ekip, iç sahada ise Köln ile berabere kaldı. Darmsadt 98’in ardından ligin en zayıf performansını sergileyen Mainz 05, 15 maçta 12 kez fileleri havalandırırken, kalesinde ise 27 gole engel olamadı. Kötü gidişata çare arayan Mainz 05, bu hafta kendisi gibi 3 maçtır kazanamayan Dortmund ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Borussia Dortmund – Mainz 05 Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – Mainz 05 Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS ve tivibu SPOR ekranlarından Türkiye saati ile 22.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Signal Iduna Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Dortmund takımında Julian Ryerson, Adeyemi, Moukoko ve Nmecha’nın sakatlıkları devam ediyor. Mainz 05 cephesinde Guilavogui, Zentner, Caci, Fernandes, Weiper, Olsen ve Maxim Leitsch’in sakatlıkları devam ediyor.

Borussia Dortmund’un 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Marcel Sabitzer, Emre Can, Nico Schlotterbeck, Mats Hummels, Marius Wolf, Julian Brandt, Salih Özcan, Marco Reus, Niclas Füllkrug, Donyell Malen.

Mainz 05’in 11’i Belli mi?

Mainz 05’in muhtemel kadrosu: Finn Dahmen, Danny da Costa, Philipp Mwene, Stefan Bell, Anton Stach, Dominik Kohr, Tom Kraußi, Aaron Martin, Merveille Papela, Ajorque Ludovic, Marcus Ingvartsen.

İddaa Tahmini

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’ndan lider çıkan Dortmund, ilk 8 haftasında namağlup performans sergilediği Almanya Bundesliga’da 3 haftadır kazanamıyor. Zirvenin tam 13 puan gerisine düşen Dortmund, kötü gidişata taraftarı önünde son vererek, zirve yarışına tutunacaktır. Ev sahibinin rakibini rahat bir skorla mağlup edeceğini düşünüyoruz.

İddaa Oranı: H1, Oran 1.97

Bets10 Oranı: H1, Oran 2.25

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Dortmund üstünlüğünü koruyamadı. Sarı Siyahlılar, düşme hattındaki rakibi Mainz 05 ile karşı karşıya gelirken, 1-0 öne geçtiği mücadeleden 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. İki takımda birbirlerine diş geçiremedi.