Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Lyon Rennes İddaa Tahmini 26.01.2024

İddaa fikstüründe 26 Ocak Cuma akşamı yer alan Fransa Ligue 1‘in 19. hafta mücadelesinde, ezeli rakipler Lyon ile Rennes kozlarını paylaşacak. Mücadele Türkiye saati ile 23:00’te başlarken, beIN SPORTS 3 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bets10, Lyon galibiyetine 2.50, beraberliğe 3.45, Rennes galibiyetine ise 2.85 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.96, 2.5 Alt 1.85 oran kazandırıyor.

Lyon’da Seri Bitti

Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Lyon, Fransa Ligue 1’in 18. haftasında konuk olduğu Le Havre deplasmanından 3-1’lik mağlubiyetle döndü. Karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapamayan Pierre Sage ve öğrencileri, ilk yarıda 1-0 geriye düştü ve aynı zamanda 10 kişi kaldı. İkinci yarıda da Lyon adına işler yolunda gitmezken, 9 kişiyle tamamladığı karşılaşmadan 3-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Toulouse, Monaco ve Nantes karşısında aldığı üst üste galibiyetlerle düşme hattından kurtulmak adına umutlanan Lyon, düşme potasından çıkma fırsatını iyi değerlendiremedi. Tarihinin en zorlu sezonlarından birini geçiren ve sezon içerisinde 3 kez teknik adam değişikliğine giden ev sahibi, Sage yönetiminde son hafta mağlubiyetine rağmen toparlanma sinyalleri verdi. Bu hafta iç sahada Rennes’e karşı galibiyet arayacaklar.

Rennes Vites Yükseltti

Fransa Ligue 1’in 18. haftasında lig 2.’si  ile karşı karşıya gelen Rennes, galibiyetlerine taraftarı önünde devam etti. Clermont deplasmanından alınan 3-1’lik galibiyetle sezonun ikinci yarısına etkili bir başlangıç yapan konuk ekip, kazanmaya Nice deplasmanında devam etti. Ligin en az gol yiyen takımı Nice karşısında Benjamin Bourigeaud ve Arnaud Muinga ikilisinin golleriyle 2-0’lık galibiyete imza attılar. Bruno Genesio önderliğinde sezonun ilk yarısı üst sıralardan uzak kalan konuk ekip, göreve Julien Stephan’ın gelişiyle birlikte, üst sıra yarışında ben de varım demeyi başardı. 18 haftadan 22 puan toplayan ve 10. sırada yer alan Rennes, son 2 haftada 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, hücum hattındaki etkisini arttırdı. Galibiyetlerine devam etmek isteyen konuk ekip, sezonun ilk yarısında 1-0 mağlup olduğu Lyon ile karşı karşıya gelecek.

Lyon – Rennes Maç Bilgileri

Lyon – Rennes Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 3 ekranlarından Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Parc Olympique Lyonnais Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Lyon’da bu hafta Jake O’Brien, Dejan Lovren ve Duje Caleta-Car’ın kart cezaları devam ediyor. Johann Lepenant’ın ise sakatlığı bulunuyor. Rennes cephesinde Nemanja Matic, Lorenz Assignon ve Amine Gouiri’nin sakatlıkları devam ediyor. Christopher Wooh ise milli takımında.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Anthony Lopes, Sinaly Diomande, Sael Kumbedi Nseke, Nicolas Tagliafico, Diego Moreira, Clinton Mata, Skelly Alvero, Maxence Caqueret, Skelly Alvero, Alexandre Lacazette, Mathis Cherki.

Rennes’in 11’i Belli mi?

Rennes’in muhtemel kadrosu: Alfred Gomis, Joe Rodon, Jeanuël Belocian, Birger Meling, Arthur Theate, Benjamin Bourigeaud, Ludovic Blas, Lovro Majer, Baptiste Santamaria, Gaetan Laborde, Arnaud Muinga.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1 sahnesinde 2 haftadır kazanan Rennes, 180 dakikada 5 gole imza attı. Yükselişe geçen Stephan ve öğrencileri, düşme hattında yer alan ve bir türlü savunmada istikrar sağlamayı başaramayan Lyon karşısında, galibiyet serisini sürdürmeyi başaracaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 2.43

Bets10 Oranı: MS 2, Oran 2.85

Maç Sonucu: 0-3

Maç Sonu Editör Yorumu: Rennes büyük bir hatanın kıyısından döndü. İlk 45 dakikada rakibi Lyon’a karşı 3-0’lık üstünlük kurmayı başaran Rennes, ikinci yarıda farkın 1’e kadar inmesine engel olamazken, sahadan istediğini aldı. Kazananları tebrik ederiz.