UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Leipzig Real Madrid Maç Tahmini 13.02.2024

Leipzig sahasında Real Madrid‘i konuk edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu‘nun ilk maçı 13 Şubat Salı akşamı Türkiye saati ile 23.00’te sahne alırken, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak. Mücadeleye Red Bull Arena ev sahipliği yapacak.

Bets10, Leipzig galibiyetine 3.06, beraberliğe 3.86, Real Madrid galibiyetine ise 2.25 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.64, 2.5 Alt 2.32 olarak verilmiş.

Leipzig’de Hatalar Arttı

Leipzig son haftalarda puan kayıplarını arttırdı. Almanya Bundesliga’da son 5 haftanın 4’ünde puan kaybeden Marco Rose ve öğrencileri, liderin tam 18 puan gerisine düştü ve 5. sıraya geriledi. Bu sezon ilk kez üst üste 5 maçta bu kadar fazla puan kaybı yaşayan Leipzig cephesinde, savunma zafiyetlerinin öne çıktığını belirtelim. 5 maçta kalesini 11 gole kapatamayan ev sahibi, rakip fileleri ise 8 kez havalandırdı. Leipzig bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise G Grubu’nda mücadele etti. İngiliz devi Manchester City’e liderliği kaptıran Leipzig, Young Boys ve Kızılyıldız karşısında ise hem iç saha hem de deplasmanda kazanarak, 2. sırada yer aldı. Tüm maçlarından 2.5 gol barajı aşılan Leipzig, 13 gol atmayı başarırken, kalesinde ise 10 gole engel olamadı. Kalesini gole kapatmakta zorlanan, skor üretmekte ise zorlanamayan ev sahibi, bu sezon 2 kulvarda birden bol gollü mücadelelere imza atıyor.

Real Madrid Devler Sahnesinde Namağlup

Carlo Ancelotti yönetiminde bu sezon Real Madrid’i tüm kulvarlarda mağlup edebilen tek takım Atletico Madrid oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’ndan namağlup lider çıkmayı başaran Real Madrid, İspanya La Liga’da ise 24 haftayı tek mağlubiyetle kapattı. C Grubu’nda bu sezon Napoli, Braga ve Union Berlin’e karşı çıktığı tüm maçları kazanan İspanyol devi, 16 gole imza atarken, kalesinde ise 7 gole engel olamadı. İspanya La Liga’da yoluna lider devam eden ve yakın rakipleriyle puan farkını açmaya devam eden Real Madrid, son 18 haftada maç kaybetmezken, 14 galibiyet, 4 beraberliğe imza attı. Giron ile puan farkını 5’e, Barcelona ile 10’a kadar çıkarmayı başaran konuk ekip, geçtiğimiz hafta en yakın rakibi Girona’ya kaşrı iç sahada 4-0’lık galibiyete imza attı ve güven vermeye devam etti. Real Madrid hem devler sahnesinde Son 16 Turu’nun hem de şampiyonluğun en büyük favorileri arasında.

Leipzig – Real Madrid Maç Bilgileri

Leipzig – Real Madrid Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 23.00’te canlı yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Red Bull Arena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Leipzig’de önemli bir eksik bulunmuyor. Real Madrid cephesinde ise David Alaba, Eder Militan ve Thibaut Courtois’in sakatlıkları devam ediyor.

Leipzig’in 11’i Belli mi?

Leipzig’in muhtemel kadrosu: Janis Blaswich, Benjamin Hendrichs, Mohamed Simakan, Castello Lukeba, David Raum, Xaver Schlager, Kevin Kampl, Xavi Simons, Emil Forsberg, Lois Openada, Yussuf Poulsen.

Real Madrid'in 11’i Belli mi?

Real Madrid’in muhtemel kadrosu: Andriy Lunin, Daniel Carvajal, Nacho Fernandez, Lucas Vazquez, Fran Garcia, Federico Valverde, Luka Modric, Toni Kroos, Vinicius Junior, Jude Bellingham, Joselu.

İddaa Tahmini

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı olarak karşımıza çıkan Real Madrid, bu sezon grup aşamalarında ise en iyi performanslardan birini sergilerken, tüm maçlarını kazandı. Devler sahnesinde Real Madrid etkisinin devam edeceğini ve İspanyol devinin deplasmandan galibiyetle çıkacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 1.94

Bets10 Oranı: MS 2, Oran 2.25

Maç Sonucu: 0-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Brahim Diaz’ın tek golüyle deplasmanda kazanan Real Madrid, Çeyrek Final kapısını araladı. İspanyol devi Leipzig’i deplasmanda mağlup ederek, tur için avantajlı konuma geçti. Kazananları tebrik ederiz.