UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Borussia Dortmund PSG Maç Tahmini 01.05.2024

UEFA Şampiyonlar Ligi‘nin yarı finalinde ilk maçlar sahne alıyor. 1 Mayıs Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 22:00’de başlama düdüğü çalınacak mücadelede, Borussia Dortmund ile PSG karşı karşıya gelecek. Dev maçın yayın ekranı EXXEN ve TV 8.5.

Bets10, Borussia Dortmund galibiyetine 2.84, beraberliğe 3.73, PSG galibiyetine ise 2.44 oran belirlemiş durumda. Bets10 sitesinin hazırladığı özel oran fırsatlarında ise Dortmund – PSG maçında KGVAR ve 2.5 Üst seçeneğini tercih ederek, devler sahnesinde 30.00 oran kazanma şansı sunuyor.

Dortmund PSG Karşısında Zorlanıyor 

Borussia Dortmund tam 10 yıl aradan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı final biletini cebine koydu. Edin Terzic ve öğrencileri, Atletico Madrid eşleşmesinden zaferle çıkmayı başarırken, bu sezon devler sahnesinde sürpriz performanslara imza attı. Gruplarda PSG, Newcastle United ve Milan’ı geride bırakarak liderlik ipini göğüsleyen Sarı Siyahlılar, PSV ve Atletico Madrid engellerini ise iç saha galibiyetleriyle geçti. Almanya Bundesliga’da bir türlü şampiyonluk yarışının içerisine giremeyen ev sahibi, geçen sezon son maçta kaçan şampiyonluğun ardından, bu sezon şampiyon Bayer Leverkusen ve 2. sıradaki Bayern Münih’e yetişemedi. Rotasını Şampiyonlar Ligi’ne çeviren Dortmund, iç saha galibiyetlerine PSG karşısında devam etmek istiyor. Gruplarda 2 maçtan 1 puan çıkarmasına rağmen rakibini puan tablosunda geçen Dortmund, bu kez iç sahada kazanmak istiyor.

PSG Finali İstiyor

Fransa Ligue 1’de hafta sonu Le Havre’ye karşı kaybetmeyen PSG, sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı ve bitime 3 hafta kala Ligue 1’de şampiyonluğunu ilan etti. Uzun yıllardır gözünü diktiği UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yolunda hafta içinde Dortmund deplasmanına konuk olacak olan PSG’nin, Le Havre karşısında aklının bu dev maçta olduğunu söyleyelim. Ligde 26 maçtır kaybetmeyen ve en yakın rakibine 12 puan fark açan Luis Enrique ve öğrencileri, devler sahnesinde ise zorlu Barcelona engelini geçerek, adını yarı finale yazdırdı. Katalanlara karşı ilk maç iç sahada 3-2’lik mağlubiyetten kurtulamayan konuk ekip, İspanya deplasmanından aldığı 4-1’lik galibiyetle turu geçti. Bu hafta Dortmund deplasmanında izleyeceğimiz Luis Enrique ve öğrencileri, Alman deviyle aynı grupta mücadele etmiş ve liderliği rakibine kaptırmasın rağmen, iç sahada kazanıp, deplasmandan 1 puan almıştı. PSG bu kez Dortmund’u deplasmanda mağlup etmek istiyor.

Borussia Dortmund – PSG Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – PSG Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN ve TV 8.5 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Signal Iduna Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Dortmund takımında  Ramy Bensebaini, Sebastien Haller ve Donyell Malen’in sakatlıkları devam ediyor. PSG’de ise Presnel Kimpenbe’nin sakatlığı bulunuyor.

Borussia Dortmund'un ilk 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Ryerson, Niklas Süle, Nico Schlotterbeck, Ian Maatsen, Emre Can, Marcel Sabitzer, Jadon Sancho, Julian Brandt, Marco Reus, Niclas Füllkrug.

PSG'nin ilk 11’i Belli mi?

PSG’nin muhtemel kadrosu: Keylor Navas, Nordi Mukiele, Milan Skriniar, Vitinha, Danilo Pereira, Fabian Ruiz, Ousmane Dembele, Kolo Muani, Matias Ramos, Mbappe, Zaire Emery.

İddaa Tahmini

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon sürpriz galibiyetlere imza atan Dortmund, rotasını tamamen devler sahnesine çevirdi. İç sahada aldığı galibiyetlerle yarı finale gelmeyi başaran Terzic ve öğrencileri, evinde galibiyetlerine devam etmek istiyor. PSG ise Ligue 1’de şampiyonluğunu ilan etti ve Şampiyonlar Ligi’ne odaklandı. Final kapısının aralanacağı ilk maçta, iki takımında karşılıklı gollerle, 2.5 gol barajının aşılacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR ve 2.5 ÜST, Oran 1.59

Bets10 Oranı: KGVAR ve 2.5 ÜST, Oran 30.00

Maç Sonucu: 1-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Dortmund taraftarı önünde aldığı galibiyetle, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final kapısını araladı. Niclas Fullkrug’un golüyle kazanan ev sahibi, PSG’ye ise gol şansı tanımadı. Fransa şampiyonu net fırsatlardan yararlanamadı ve taraftarı önünde turu geçmek için kazanmak zorunda kaldı.