UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Bayer Leverkusen Roma İddaa Tahmini 09.05.2024

Bayer Leverkusen sahasında Roma‘yı konuk edecek. UEFA Avrupa Ligi‘nde finalistin beli olacağı mücadele, 9 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00’de sahne alacak. Maçın yayın ekranı ise EXXEN platformu.

Bets10, Bayer Leverkusen galibiyetine 1.60, beraberliğe 4.35, Roma galibiyetine ise 5.70 oran belirlemiş durumda. Bets10 tarafından takipçileri için hazırladığı özel oran fırsatlarında ise 2.5 ÜST seçeneğini tercih ederek, Avrupa Ligi’nde 30.00 oran kazanma şansına sahipsiniz.

Leverkusen Rekorları Alt Üst Etti

Xabi Alonso yönetiminde tarih yazmaya devam eden Bayer Leverkusen, 59 yıldır kırılamayan rekoru kırmak için sahaya çıkıyor. En son Portekiz temsilcisi Benfica tüm kulvarlarda 48 maç boyunca namağlup bir performans sergilerken, Bayer Leverkusen bu hafta Roma’ya kaybetmemesi halinde, Xabi’nin altın çocukları tarihe bir imza daha atacak. Tarihinin ilk Almanya Bundesliga şampiyonluğunu yaşayan ev sahibi, UEFA Avrupa Ligi’nde ise final kapısını araladı. Son finalist Roma ile yarı finalde karşı karşıya gelen Bayer Leverkusen, ilk maçı deplasmanda 2-0 kazandı. Müthiş atmosferden Florian Wirtz ve Robert Andrich’in golleriyle galip çıkmayı başaran ev sahibi, Avrupa dönüşünde ise konuk olduğu Frankfurt deplasmanından 5-1’lik galibiyetle çıktı. Rüya gibi bir sezon geçiren ekip, Avrupa’da şampiyonluğa bu kadar fazla yaklaşmışken, bu fırsatı kaçırmak istemiyor.

Roma’da Umutlar Tükeniyor

Roma fırsatları cömertçe harcadı ve Almanya Bundesliga şampiyonu Bayer Leerkusen’e karşı aldığı 2-0’lık iç saha mağlubiyetiyle, UEFA Avrupa Ligi’nde final şansını zora soktu. Zeki Çelik’in yokluğunda kadroda yer alan Karsdrop büyük bir hatayla takımını 1-0 geriye düşürdü. Daniele De Ross ve öğrencileri, bu sezon rekorları alt üst eden Bayer Leverkusen karşısında oyuna ortak olmayı başarsa da, bir türlü aradığı golü bulamadı. Farkın 2’ye çıkmasıyla birlikte tur şansını zora sokan İtalyan devi, son dakikada Tammy Abraham’ın gol kaleye kaçırdığı golle, tura ortak olma şansını elinin tersiyle itti. Teknik adam değişikliğinin ardında 2 kulvarda birden yükselişe geçmeyi başaran Roma, mağlup olmasına rağmen rakibi karşısında iyi sayılabilecek bir mücadele sergiledi. Final umutlarını korumak için deplasmanda en az 2 farkla kazanması gereken Roma, bu sezon tüm kulvarlarda namağlup yoluna devam eden Bayer Leverkusen karşısında sürpriz arayacak.

Bayer Leverkusen – Roma Maç Bilgileri

Bayer Leverkusen – Roma Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 22.00’de canlı olarak yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele BayArena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

Bayer Leverkusen’in 11’i Belli mi?

Bayer Leverkusen’in muhtemel kadrosu: Lukas Hradecky, Piero Hincapie, Jonathan Tah, Josip Stanisic, Edmond Tapsoba, Alejandro Grimaldo, Amine Adli, Florian Wirtz, Robert Andrich, Granit Xhaka, Nathan Tella.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Gianluca Mancini, Donny Huijsen, Angelino, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Leandro Paredes, Bryan Cristante, Nicola Zalewski, El Shaarawy, Paulo Dybala.

İddaa Tahmini

Bayer Leverkusen deplasmanından aldığı galibiyetle, final kapısını sonuna kadar açtı. Müthiş performansına tam gaz devam eden Xabi’nin öğrencileri, iç sahada final kapısından girmek istiyor. Roma ise ilk maçta önemli hatalarla mağlup olmaktan kurtulamazken, sergilediği futbolla turu kolay bırakmayacağını bizlere gösterdi. Dev maçta 2.5 gol barajının aşılacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: 2.5 ÜST, Oran 1.50

Bets10 Oranı: 2.5 ÜST, Oran 30.00

Maç Sonucu: 2-2

Maç Sonu Editör Yorumu: Bayer Leverkusen bir kez daha geri dönmeyi başardı ve tüm kulvarlarda yoluna namağlup devam etmeyi başarırken, UEFA Avrupa Ligi’nde final biletini cebine koydu. Roma son 10 dakikaya 2-0’lık üstünlükle girerken, Bayer Leverkusen son 10 dakikada maçı çevirmeyi bildi. Kazananları tebrik ederiz.