Günün İddaa Kuponu 17.07.2021

17 Temmuz Cumartesi günü Finlandiya Veikkausliiga ve Norveç Eliteserien Ligi mücadelelerini kupon olarak derledim. Kazanmanız dileğiyle.

Oulu – HJK Helsinki: H2, 1.74 (iddaa) – 2.05 (Bets10) ; Finlandiya Veikkausliiga‘nın en zayıf halkası Oulu, 17 Temmuz Cumartesi günü evinde, namağlup lider HJK Helsinki‘yi konuk edecek. Castren Stadı’nın ev sahipliği yapacağı mücadelenin başlama saati 18:30. Oulu, Finlandiya Veikkausliiga’nın ilk 11 haftasından 1 galibiyet, 1 beraberlikle 4 puan toplamayı başarırken, en yakın rakibi KTP Kotka’nın 2 puan gerisinde, son sırada yer aldı. Ligin en zayıf halkası haline gelen ev sahibi, geçtiğimiz hafta konuk olduğu Honka deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle döndü. Maç boyunca gol pozisyonuna girmekte zorlanan Oulu, 11 haftada sadece 7 gol atarak, ligin en zayıf hücum performansını sergiledi. Sadece en yakın rakibi KTP Kotka’yı deplasmanda mağlup edebilen Oulu, evinde ise henüz galibiyetle tanışmadı. Veikkausliiga’nın lideri ile karşı karşıya gelecek olan Oulu, 12. Haftada da güven vermiyor. Geçtiğimiz hafta Finlandiya Veikkausliiga’da HIFK Helsinki deplasmanına konuk olan HJK Helsinki, deplasmandan 1-0’lık galibiyetle çıkmayı başarırken, 10 haftalık namağlup performans grafiğini galibiyetle taçlandırdı ve yenilmezlik serisini 11 haftaya çıkararak liderliğini sürdürdü. Hafta içi ise Şampiyonlar Ligi 1. Eleme Turu’nda Podgorica karşısına çıkan Toni Koskela’nın öğrencileri, ilk maçta 3-1 mağlup ettiği rakibini deplasmanda 4-0 mağlup ederek, 2. Tur’da ülkesini temsil etme fırsatı buldu. Geçtiğimiz sezon Veikkausliiga’yı şampiyon bitimeyi başaran HJK Helsinki, etkisini kaldığı yerden sürdürürken, ilk 11 haftada ligi domine etti. Yeni sezonda mağlubiyet yüzü görmeyen HJK Helsinki, liderliğini Oulu deplasmanında galibiyetle taçlandıracak ve ligin en zayıf halkası karşısında rahat bir galibiyet alacaktır.

Sarpsborg – Bodo/Glimt: MS 2, 1.91 (iddaa) – 2.20 (Bets10) ; Norveç Eliteserien Ligi‘nin 12. sırasında yer alan Sarpsborg evinde 2. sıradaki Bodo/Glimt‘i konuk edecek. 17 Temmuz Cumartesi günü fikstüründe yer alan maçın başlama saati 21:00. Sarpsborg geçtiğimiz hafta Norveç Eliteserien Ligi’ni mağlubiyetle kapatan takımlar arasında yer aldı. Lider Molde’yi 1-0 mağlup eden ve lidere 6 hafta sonra mağlubiyeti tattıran ev sahibi, 2 maçtır devam eden mağlubiyetlere son vermeyi başarırken, harika Molde performansının ardından, geçtiğimiz hafta Sandefjord deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle döndü. Son 4 haftada 3. mağlubiyetini alan Sarpsborg, 12 puanda kaldı ve 11 hafta sonunda düşme hattının 6, Play Out hattının ise 2 puan üzerinde yer aldı. Alt sıralardan kurtulmayı başaramayan ev sahibi, son haftalardaki performansıyla güven vermedi. Norveç Eliteserien Ligi’nin son şampiyonu Bodo/Glimt’in, Şampiyonlar Ligi hayalleri 1. Eleme Turu’nda son buldu. Legia Warszawa’ya hem evinde hem de deplasmanda kaybeden Bodo/Glimt, Eliteserien Ligi’nin son 4 haftasından ise sadece 1 galibiyet çıkarabildi. Liderliği koltuğunu 10. Haftadan itibaren Molde’ye kaptıran Kjetil Knutsen’in öğrencileri, son 4 haftadan 2 mağlubiyet, 1 beraberlik, 1 galibiyetle ayrıldı. Hafta içi Şampiyonlar Ligi sahnesine veda eden Bodo/Glimt, Eliteserien Ligi’ne yorgun ve moralsiz dönüyor. Liderin 5 puan gerisinde yoluna devam eden son şampiyon, zirve koltuğunu geri kazanmak istiyorsa, toparlanmak zorunda. Şampiyonlar Ligi’ne veda eden ve Norveç Eliteserien Ligi’ne odaklanan Bodo/Glimt, deplasmanda zor günleri atlatacak ve Sarpsborg galibiyetiyle birlikte tekrar eski günlerine dönecektir.

Odds BK – Viking: KGVAR, 1.36 (iddaa) – 1.50 (Bets10) ; 17 Temmuz Cumartesi günü Norveç Eliteserien Ligi fikstüründe yer alan mücadelede, Odds BK ile Viking karşı karşıya gelecek. Maçın başlama saati 19:00. Ev sahibi Odds BK, 5 maçlık yenilmezlik serisiyle geçtiğimiz hafta Norveç Eliteserien Ligi’nin lideri Molde deplasmanına konuk olurken, Aker deplasmanından 5-0’lık mağlubiyetle döndü. Lidere direnmeyi başaramayan ve ilk 11 haftadaki en ağır yenilgisini alan Odds BK, hem savunma hem de hücum performansıyla sınıfta kaldı. 11 maçtan 4 galibiyet, 4 beraberlikle 16 puan toplamayı başaran ve 8. Sırada yer alan ev sahibi, sadece deplasmanda mağlup olurken, iç sahada ise namağlup bir performans grafiği ortaya koydu. Norveç Eliteserien Ligi’dne geçtiğimiz hafta Stromsgodset ile iç sahada karşı karşıya gelen Viking, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadelede, Zlatko Tripic’in son dakika golüyle 1 puan almayı başardı ve yenilmezlik serisini 4 haftaya çıkarırken, son 3 haftada beraberliklerle yetindi. Stabaek ile 3-3, Bodo/Glimt ile 2-2, son olarak Stromsgodset ile 1-1 berabere kalan konuk ekip, maç kazanmakta zorlansa da, iyi hücum performansıyla rakiplerine galibiyet şansı vermedi. 12 haftadan 5 galibiyet, 3 beraberlikle 18 puan toplamayı başaran Bjarne Berntsen’in öğrencileri, Eliteserien Ligi’nin 6. Sırasında yer alıyor. Norveç Eliteserien Ligi’nde namağlup iç saha performansını sürdüren Odds BK ve son 4 haftada bileği bükülmeyen Viking, bu zorlu 90 dakikada rakip fileleri havalandırmayı başaracaktır.

Toplam İddaa Oranı: 4.51

Bets10 Bahis Oranı: 6.76