İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 22.12.2021

22 Aralık Çarşamba günü İddaa fikstüründen 3 güvendiğim mücadeleyi kupon olarak hazırladım. Değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Lyon – Metz: KGVAR, 1.57 (iddaa) – 1.75 (Bets10) ; Lyon evinde Metz’i konuk ediyor. 22 Aralık Çarşamba günü fikstüründe yer alan Fransa Ligue 1’in 19. hafta mücadelesi Türkiye saati ile 23:00’te başlarken, beIN CONNECT ekranlarından naklen yayınlanacak. Fransa Ligue 1’in 18. haftasında Lille derbisine çıkan Lyon, kalesinde maç boyunca yoğun bir baskı görürken, tecrübeli file bekçisi Anthony Lopes takımını harika performansıyla ayakta tuttu ve takımına golsüz beraberlikle 1 puanı getirdi. Hücum hattında etkisiz kalan ve Ligue 1’de son 3 haftayı puan kayıpları içerisinde geçiren Lyon, 18 hafta sonunda 23 puanla 13. sıraya kadar geriledi. Göreve sezon başında gelen Peter Bosz önderliğinde UEFA Avrupa Ligi A Grubu’na namağlup performansıyla damga vuran ve Son 32 biletini lider olarak almayı başaran Lyon, Ligue 1 performansıyla ise sınıfta kaldı. Avrupa sahnesinde verilen arada ev sahibi ligde yükselişe geçmek istiyor. Konuk ekip Metz, Fransa Ligue 1’in 18. haftasında en yakın rakibi Lorient karşısına çıkarken, 4-1’lik galibiyetle alt sıraların en kritik mücadelesine damga vurdu. İlk yarıda rakibine pozisyon şansı dahi vermeden devre arasına 3-0’lık üstünlükle giren Metz, ikinci yarıda da etkili futbolunu devam ettirirken, 18 haftalık periyotta en iyi performansını ortaya koydu. 18 hafta sonunda gelen 3 galibiyet Frederic Antonetti ve öğrencilerinin düşme hattından kurtulmasını sağlarken, konuk ekip yoluna Play Out hattında devam ediyor. Son 4 haftadan 2 galibiyet çıkarabilen Metz, sezonun genelinin aksine son haftalarda sürpriz sonuçlara imza atıyor. Fransa Ligue 1’in alt sıralarından kurtulmayı başaramayan Lyon ve Metz, galibiyet hedefiyle boy göstereceği 19. haftada, galibiyet hedefine ulaşamasa dahi skor üretmeyi başarır.

Marsilya – Reims: MS 1, 1.49 (iddaa) – 1.70 (Bets10) ; Fransa Ligue 1’in 19. haftasında, lig serüvenine 2. sırada devam eden Marsilya ile 14. sıradaki Reims karşı karşıya gelecek. 22 Aralık Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 23:00’te başlayacak maçın yayın ekranı beIN CONNECT. Fransa Ligue 1’de 18. hafta geride kalırken, ev sahibi Marsilya bu periyottan 9 galibiyet, 5 beraberlikle topladığı 32 puanla 2.’liği ele geçirdi. Geçtiğimiz hafta konuk olduğu Strasbourg deplasmanından Dieng ve Caleta Car’ın golleriyle 2-0’lık galibiyetle çıkmayı başaran Marsilya, en yakın rakibini zorlanmadan mağlup ederken, hem puan farkını açtı hem de ligdeki yerini korudu. Son 9 haftada tek mağlubiyetini Brest karşısında 2 hafta önce alan Marsilya, UEFA Avrupa Ligi’ne veda ederk UEFA Uluslar Ligi için mücadele etmeye zorunlu kalmasının ardından, Fransa Ligue 1’de yükselişe geçti. Ev sahibi Ligue 1 maratonunda zaman zaman etkisiz hücum performansları sergilese de, savunmada kolay hata yapmadı. Marsilya ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Fransa Ligue 1’de sezona etkisiz bir başlangıç yapan Reims, Oscar Garcia yönetiminde 14 hafta sonunda küme düşme tehlikesini yakından hissederken, son 4 haftadaki performans grafiği konuk ekibin düşme hattından uzaklaşmasını sağladı. İlk 14 haftada sadece 2 galibiyeti bulunan konuk ekip, son 4 haftadan ise 3 galibiyet aldı. Geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Saint Etienne karşısında Bilal Toure ve Mbuku’nun golleriyle 2-0lık galibiyete uzanan Reims, düşme hattı ile puan farkını 7’ye çıkardı. Marsilya karşısına daha rahat bir konumda çıkacak olan ve baskıdan uzak bir 90 dakika geçirecek olan Reims, Veldorme deplasmanında sürpriz arayacak. Fransa Ligue 1’de zirvenin en yakın takipçisi olarak yoluna devam eden ve son haftalarda etkisini sürdüren Marsilya, bu hafta iç saha avantajıyla galibiyet adına denenmeye değer taraf.

Monaco – Rennes: KGVAR, 1.56 (iddaa) – 1.72 (Bets10) ; Fransa Ligue 1’de 22 Aralık Çarşamba akşamı, Monaco ile Rennes karşı karşıya gelecek. İki ezeli rakip 19. hafta kapsamında karşı karşıya gelirken, Türkiye saati ile 23:00’te başlama düdüğü çalınacak maçı, beIN CONNECT ekranlarından izleyebilirsiniz. Fransa Ligue 1 sahnesinde 18 hafta geride kalırken 7 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyetle 26 puan toplamayı başarabilen Monaco, ligin 8. sırasında yer aldı ve üst sıra savaşından uzak kaldı. Niko Kovac yönetiminde Ligue 1’e etkisiz bir başlangıç yapan ev sahibi geçtiğimiz haftaya kadar 5 maçtan namağlup çıkmayı başarırken, geçtiğimiz hafta Avrupa dönüşünde lider PSG’ye 2-0 kaybetti. Lider karşısında maç boyunca etkisiz bir futbol sergileyen Monaco, hücum hattında hiçbir varlık gösteremezken, hak ettiği bir mağlubiyet aldı. UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda Real Sociedad, PSV ve Sturm Graz’ı geride bırakarak Son 32 biletini lider olmayı başarsa da, Monaco ligde bir türlü istikrar yakalayamadı. Fransa Ligue 1’in 18. haftasında Nice karşısına çıkan Rennes, son 12 haftalık fikstürden 2. mağlubiyetini alırken, 3. sıradaki yerini korudu. En yakın rakibi ile puan farkının kapanmasına engel olamayan Bruno Genesio’nun öğrencileri, 2-0 geriye düştüğü mücadelede tek golü Bourigeaud ile bulabildi. 18 haftadan 9 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyetle 31 puan toplayabilen konuk ekip, 2. sıranın 1 puan gerisinde yoluna devam ederken, liderin ise 14 puan gerisine düştü. Son 3 haftada Lille ve Nice engellerine takılan konuk ekip, Saint Etienne karşısında ise aldığı 5-0’lık galibiyetle moral depoladı. 9 haftalık yenilmezlik serisini kaybetmesinin ardından üst üste mağlubiyetler alan Rennes, Ligue 1 sahnesinde tekrar eski günlerine dönmek istiyor. Fransa Ligue 1’de sürdürdüğü yenilmezlik serilerini kaybetmesinin ardından, tekrar yükselişe geçmek isteyen Monaco ve Rennes’in bu hafta skor üreteceğini düşünüyorum.

Toplam İddaa Oranı: 3.64

Bets10 Bahis Oranı: 5.11