UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Rangers Borussia Dortmund İddaa Tahmini 24.02.2022

Rangers evinde Borussia Dortmund‘u konuk edecek. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu’nun rövanş mücadelesi 24 Şubat Perşembe akşamı Türkiye saati ile 23:00‘te başlarken, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

Bets10, Rangers galibiyetine 4.60, beraberliğe 4.45, Borussia Dortmund galibiyetine ise 1.72 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 3.80, beraberliğe 3.45, konuk ekibe ise 1.53 oran veriyor.

Rangers Tur Kapısını Araladı

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu’nun ilk maçına Signal Iduna Park deplasmanında aldığı 4-2’lik galibiyetle damga vuran Rangers, Avrupa dönüşü İskoçya Premier Ligi’nde verdiği şampiyonluk mücadelesinde, beklenmedik bir puan kaybı yaşadı. Avrupa yorgunu olan Giovanni van Bronckhorst’un öğrencileri, ligde liderin 3 puan gerisine düşse de, Avrupa sahnesinde tur kapsını araladı. Dortmund deplasmanında harika bir hücum performansı ortaya koyan Rangers, 4 gol bulduğu Dortmund karşısında deplasman faktörünü aşarak, ilk maçın tek hakimi olmayı başardı. Ev sahibi zaman zaman savunmada önemli hatalara imza atsa da, hücum hattındaki performans Play Off Turu’nda Rangers’ı en iyi takımlardan biri haline getirdi. Avrupa sahnesinde son 5 maçtan namağlup çıkmayı başaran ev sahibi, 5 maçın tamamında skor üretti.

Dortmund Kazanmak Zorunda

Şampiyonlar Ligi’nde aradığını bulamayan Dortmund, UEFA Avrupa Ligi serüvenine de mağlubiyetle başladı. Marco Rose önderliğinde Şampiyonlar Ligi C Grubu’nu 3. olarak tamamlayan Dortmund, devler sahnesine veda ederken, Play Off Turu’nun ilk maçında ise Rangers’a evinde 4-2 kaybetti. Konuk ekipte çok önemli eksikler olsa da, iç sahada alınan farklı mağlubiyet Dortmund cephesinde moralleri bozdu. Bellingham ve Raphael Guerreiro işbirliği konuk ekibe 2 gol getirse de, savunmadaki önemli hatalarla mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Avrupa sahnesinden bir türlü istediği sonuçları alamayan Dortmund, Almanya Bundesliga sahnesinde ise lider Bayern Münih’in en güçlü rakibi. Lider ile arasında 6 puan fark bulunan Marco Rose ve öğrencileri, Avrupa dönüşü evinde ağırladığı Mönchengladbach’ı 6-0 mağlup ederken, şampiyonluk yarışındaki iddiasını bir kez daha ispatladı. Farklı galibiyetle üzerindeki ölü toprağını atan Dortmund, İskoçya deplasmanında zoru başarmak ve Avrupa’da yoluna devam etmek istiyor.

Rangers – Dortmund Maç Bilgileri

Rangers – Borussia Dortmund Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Ibrox Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Rangers takımında Ianis Hagi sakat. Borussia Dortmund cephesinde ise Mateu Morey, Marcel Schmelzer ve Manuel Akanji’nin sakatlığı bulunuyor.

Rangers’ın ilk 11’i Belli mi?

Rangers’ın muhtemel kadrosu: Alan McGregor, Tavernier, Ughelumba, Goldson, Leon Balogun, John Lundstram, Ryan Kent, Aribo, Kamara, Scott Arfield, Alfredo Morelos.

Borussia Dortmund’un ilk 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Thomas Meunier, Nico Schulz, Hummels, Brandt, Bellingham, Guerreiro, Reus, Mahmoud Dahoud, Thorgan Hazard, Donyell Malen.

İddaa Tahmini

Deplasmanda kazanmaktan başka şansı olmayan Dortmund, ilk maçta etkisiz futboluna rağmen attığı 2 golle güven verdi. Rangers ise mücadelede gol adına güven veren bir diğer taraf. İki takımda hız kesmeden gollerine devam edecektir.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.40

Best10 Oranı: KGVAR, Oran 1.52

Maç Sonucu: 2-2

Maç Sonu Editör Yorumu: Deplasmanda 1-0 geriden gelerek 2-1’lik üstünlüğü yakalayan Dortmund, deplasmanda skoru korumayı başaramazken, üst tur biletini alan ev sahibi Rangers oldu. Mücadelede iki takımda beklediğimiz gibi skor üretmeyi başardı.