Lig1 iddaa tahminleri ve analizleri

Marsilya Lyon İddaa Tahmini 01.05.2022

Fransa Ligue 1 sahnesinde 35. haftanın kapanış mücadelesi 1 Mayıs Pazar akşamı Türkiye saati ile 21:45’te, iki ezeli rakip Marsilya ile Lyon arasında sahne alacak. Dev maç Veldorme Stadı’nın ev sahipliğinde oynanırken, beIN SPORTS 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Betroad, Marsilya galibiyetine 2.28, beraberliğe 3.70, Lyon galibiyetine ise 2.98 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.65, 2.5 Alt 2.30 olarak verilmiş.

Marsilya Yerini Korumak İstiyor

Marsilya adına Konferans Ligi Yarı Final Turu’nun ilk maçı Hollanda deplasmanında gol düellosuyla geçerken, Jorge Sampoali’nin öğrencileri evine 4-3’lük mağlubiyetle döndü. 2-0 geriden gelerek ilk devreyi 2-2’lik beraberlikle kapatan ev sahibinde, ikinci yarı Car’ın büyük hatasıyla başlarken, Marsilya tüm çabalarına rağmen savunmadaki hatalarla mağlup oldu. Fransa Ligue 1’de ise geçtiğimiz haftayı Reims deplasmanında 1-0’lık galibiyetle kapatan Marsilya, kazanmasına rağmen PSG’nin şampiyonluğuna engel olamadı. 2. sırada yer alan ve en yakın rakibinden 6 puan uzakta yer alan Marsilya, ezeli rakibi Lyon karşısında kazanarak, bu farkı korumak istiyor. Marsilya ligde son 7 haftadan 6 kez galip ayrıldı.

Lyon’da Hedef 3 Puan

Fransa Ligue 1’in 34. haftasında Lyon rahat bir galibiyet aldı. Sahasında Montpellier’i konuk eden Peter Bosz’un öğrenileri, karşılaşmadan 5-2’lik galibiyetle ayrılırken, özellikle 2. yarıya damga vurdu. Son 6 haftadan 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet alan Lyon, UEFA Avrupa Ligi’ne çeyrek finalist olarak veda etmesinin ardından, ligde daha iyi performanslar sergilemeye başladı. 34 hafta sonunda 52 puanla 8. sırada yer alan Lyon, önümüzdeki sezon tekrar Avrupa’da boy göstermek istiyorsa, geri kalan 4 maçını kazanmak zorunda. Lyon’un Konferans Ligi potasıyla arasında 5, Avrupa Ligi potasıyla ise 7 puan fark var. Lyon bu hafta sezonun ilk yarısında 2-1 mağlup ettiği Marsilya karşısında bir kez daha 3 puan arayacak.

Marsilya – Lyon Maç Bilgileri

Marsilya – Lyon Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 3 ekranlarından Türkiye saati ile 21.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi Antony Gautier. Mücadele Velodrome Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Marsilya takımında Konrad De La Fuente ve Leonardo Balerdi sakat. Lyon cephesinde ise Maxence Caqueret, Rayan Cherki ve Sinaly Diomande’nin sakatlığı bulunuyor.

Marsilya’nın 11’i Belli mi?

Marsilya’nın muhtemel kadrosu: Pau Lopez, Caleta-Car, Saliba, Peres, Arkadiusz Milik, Amine Harit, Guendouzi, Lirola, Kamara, Cengiz Ünder, Bakambu.

Lyon’nun ilk 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Anthony Lopes, Da Silva, Milagres, Emerson, Malo Gusto, Lukeba, Bruno, Thiago Mendes, Paqueta, Moussa Dembele, Tino Kadewere.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1’in 35. haftası derbi mücadelesine sahne olacak. İki ezeli rakip Marsilya ve Lyon’un, karşılaşmada galibiyet hedefine ulaşamasa dahi, tecrübeli golcüleriyle skor üreteceğini düşünüyorum.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.40

Betroad Oranı KGVAR, Oran 1.55

Maç Sonucu: 0-3

Maç Sonu Editör Yorumu: Lyon’dan harika galibiyet. Konuk ekip dev maçtan 3 golle 3 puan aldı. Marsilya ise zorlu fikstürden geçerken, iç sahada gol dahi atamadan ezeli rakibine kaybetti.