sahadaniddaa1 İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa ve Bahis Kuponu 18.05.2023

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde finalistler belli olurken, 18 Mayıs Perşembe akşamı sahne alacak 3 mücadeleyi, kupon olarak derledik. Bol şanslar.

Sevilla – Juventus: KGVAR, 1.64 (iddaa) – 10.00 (Bets10); Sevilla sahasında Juventus’u konuk edecek. UEFA Avrupa Ligi Yarı Final Turu’nun rövanşı, 18 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00’de sahne alırken, TV 8.5 ekranlarından ve EXXEN platformundan canlı yayınlanacak. Sevilla cephesinde Jose Luis Mendilibar etkisi devam ediyor. Jorge Sampaoli önderliğinde UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalist olmayı başarsalar da, hem Fenerbahçe hem de PSV karşısında zor anlar yaşayan Sevilla, İspanya La Liga’da ise küme düşme tehlikesini yakından hissetmeye başladı. Teknik adam değişikliğinin ardından iki kulvarda birden yükselişe geçen ev sahibi, İspanya La Liga’da son 8 haftadan 6 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle ayrılırken, ligde kalmayı garantiledi. Avrupa sahnesinde ise zorlu Manchester United engelini geçerek, Juventus ile eşleştiler. İtalyan devine ilk maçta konuk olan Sevilla, devre arasına Youssef En Nesyri’nin golüyle 1-0 önde girmeyi başarsa da, üstünlüğünü koruyamadı. Ocampos’un sakatlanarak oyuncan çıkmasıyla birlikte, Sevilla hücum etkisini kaybetti. İlk maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrılan ve iç saha avantajını alan ev sahibi, taraftarı önüne final bileti için çıkıyor. UEFA Avrupa Ligi Yarı Final Turu’nun ilk maçında Sevilla’yı evinde ağırlayan Juventus, 90 dakika boyunca savunma kilidini açmayı başaramazken, sahneye oyuna ikinci yarıda dahil olan Pogba ve Gatti ikilisi çıkarken, son dakikada JUVE’ye beraberliği getirdiler. Sevilla karşısına başlama düdüğüyle birlikte daha üstün oynayan taraf İtalyan devi olurken, Vlahovic net fırsatları cömertçe harcadı. Devre arasına 1-0 geride giren Allegri ve öğrencileri, ikinci yarıda da oyun hakimiyetini bırakmazken, aradığı golü son dakikada buldu. Şampiyonlar Ligi’nde tarihinin en kötü performanslarından birini sergileyen Juventus, UEFA Avrupa Ligi’nde ise etkisini koruyor. İtalya Serie A Ligi’nde ise 3 haftadır kazanan ve 2. sıradaki yerini koruyan konuk ekip, Avrupa dönüşü Cremonese karşısında aldığı 2-0’lık net iç saha galibiyetiyle, güven tazeledi. Juventus ilk maçtaki oyun etkisini, Sevilla deplasmanında galibiyetle taçlandırmak istiyor. İlk maçta karşılıklı gollerle birbirlerine galibiyet şansı tanımayan Sevilla ve Juventus, rövanşta galibiyet arayacak. Finale bir adım kala hata yapmak istemeyen iki takımda, özellikle son haftalarda hem ligde hem de Avrupa sahnesinde yükselişe geçti. Tarafların ilk maçtaki gibi karşılıklı goller bulacağını düşünüyorum.

Bayer Leverkusen – Roma: KGVAR, 1.68 (iddaa) – 10.00 (Bets10); UEFA Avrupa Ligi’nde Yarı Final heyecanı rövanş karşılaşmalarıyla devam ederken, Bayer Leverkusen evinde Roma’yı konuk edecek. 18 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00’de sahne alacak mücadeleyi, EXXEN platformundan canlı izleyebilirsiniz. Xabi Alonso ve öğrencileri, son 4 maçtan galibiyet çıkarmayı başaramazken, hem Almanya Bundesliga’da üst sıralardaki yerini tehlikeye attı hem de UEFA Avrupa Ligi’nin final yolunda avantajı Roma’ya kaptırdı. Genç teknik adam göreve geldikten sonra, takımını iki kulvarda birden başarıya taşırken, Jose Mourinho engeline takıldı. Eski hocası karşısında ilk maçı kaybetti. Almanya’da kazanmaktan başka şansı kalmayan Bayer Leverkusen, deplasmanda oyuna ortak olmayı başarsa da, skora ortak olmayı başaramadı. Gol fırsatlarından iyi faydalanamadıklarını söyleyelim. Avrupa dönüşü Almanya Bundesliga’da puan kayıplarına devam eden Bayer Leverkusen, konuk olduğu Stuttgart deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndü. Ligde 3 haftadır maç kazanamıyorlar. Evinde kazanmaktan başka şansı kalmayan Bayer Leverkusen, bu kez Roma savunmasını geçmek istiyor. Roma’nın UEFA Avrupa Ligi rüyası devam ediyor. Yarı final eşleşmesinde kazanan tecrübeli isim Jose Mourinho olurken, eski öğrencisinin yönettiği Bayer Leverkusen’i iç sahada 1-0 mağlup etmeyi başardılar. Konferans Ligi şampiyonluğunun ardından UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa odaklanan Roma, final kapısından sadece 1 adım uzaklıkta. Bayer Leverkusen karşısında ilk maçtan avantajı ele almayı başaran Roma, bu sezon bir kez daha savunma başarısıyla ilk maçta dikkat çekti. Sahadan istediğini alan konuk ekibe, Almanya deplasmanında beraberlik yetiyor. İtalya Serie A Ligi’nde tam 5 maçtır puan kayıplarına çare bulamayan ve Avrupa dönüşü Bologna deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılan Roma’da tüm odak Avrupa sahnesine çevrildi diyebiliriz. UEF Avrupa Ligi’nde finalistler belli olurken, Bayer Leverkusen’in evinde kazanmaktan başka şansı yok. Roma’ya ise deplasmanda beraberlik yetiyor. İlk maçta iki takımda fırsatlar yakalarken, tek gol Roma’dan geldi. Rövanşta ise bu kez iki takımında gol yollarında etkili olacağını ve 90 dakika sonunda karşılıklı goller bulacağını düşünüyorum.

AZ Alkmaar – West Ham: 2.5 ÜST, 1.67 (iddaa) – 10.00 (Bets10); EXXEN platformundan 18 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye saati ile 22:00’de canlı yayınlanacak olan UEFA Avrupa Konferans Ligi Yarı Final Turu’nun rövanşında, AZ Alkmaar ile West Ham karşı karşıya gelecek. AZ Alkmaar, Hollanda Eredivisie Ligi’nde üst sıraları zorlamaya devam ediyor. 64 puanla kendisine 4. sırada yer bulan AZ Alkmaar, liderin 15 puan gerisinde son 2 haftaya giriliyor. Hafta sonu Emmen’e karşı iç sahada aldıkları 5-1’lik harika galibiyetle güven tazelemeyi başardılar. Konferans Ligi’nden mağlubiyetle dönen ev sahibi, taraftarı önünde müthiş bir futbol sergiledi. West Ham eşleşmesinin ilk maçında devre arasına 1-0 önde girmeyi başaran AZ Alkmaar, rakip savunma kilidini Tijjani Reijnders’in uzaklardan çıkardığı müthiş şutla açmayı başarırken, maç boyunca bir kez daha West Ham kalesinde tekili olmayı başaramadılar. İkinci yarıda skor üstünlüğünü de kaybeden ev sahibi, rövanşı kazanmak zorunda. İngiltere Premier Ligi’nde zor günler geçiren West Ham, sezon boyunca kümede kalma mücadelesi verirken, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise finalden sadece bir adım uzaklıkta. Sezonu boyunca teselliyi Konferans Ligi’nde bulan David Moyes’in öğrencileri, AZ Alkmaar karşısında ilk maçı 2-1’lik skorla kazanarak, final kapsını araladı. İlk yarıda 1-0 geriye düşen İngiliz ekibi, ilk yarıdan gol çıkarmayı başaramasa da, sergilediği futbolla galibiyetin sinyallerini vermişti. İkinci yarıda Said Benrahma ve Michail Antonio’nun golleriyle geri dönmeyi başaran West Ham, farkı 3’e çıkarma şansını ise iyi değerlendiremedi. Maç boyunca rakibine karşın üstün bir futbol sergileyen konuk ekip, deplasmanda kaybetmemesi halinde finalistler arasına girecek. Eşleşmenin ilk maçında 3 gol atılırken, taraflar çok net fırsatlardan ise yararlanamadı. Hücum hattında etkili olduklarını söyleyebiliriz. Kazanmak zorunda olan AZ Alkmaar ve ilk maçtan avantajlı ayrılan West Ham’ın rövanş mücadelesinde, 2.5 gol barajının bir kez daha aşılacağını düşünüyorum.

Toplam İddaa Oranı: 4.60

Bets10 Oranı: 1000.0