Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Lyon Reims Maç Tahmini 27.05.2023

Parc Olympique Lyonnais Stadı’nın ev sahipliği yapacağı Fransa Ligue 1‘in 37. hafta mücadelesinde, Lyon ile Reims karşı karşıya gelecek. beIN CONNECT ekranlarından canlı yayınlanacak mücadele, saat 22:00’de sahne alacak.

Hovarda, Lyon galibiyetine 1.62, beraberliğe 4.45, Reims galibiyetine ise 4.90 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.42, beraberliğe 3.83, konuk ekibe ise 4.25 oran veriyor.

Lyon Son Haftalarda Yükselişte

Fransa Ligue 1’de ilk 36 haftayı 17 galibiyet, 8 beraberlik, 11 mağlubiyetle geride bırakan Lyon, 59 puanla kendisine 7. sırada yer buldu. Göreve Laurent Blanc’ın gelişiyle birlikte üst sıra yarışına tutunmayı başaran Lyon, geçtiğimiz hafta Monaco engelini 3 puanla geçmeyi başardı. Sahasında 1-0 geriden gelerek 3-1’lik galibiyete imza atan ev sahibi, son 2 haftaya girilirken Konferans Ligi umutlarını korumayı başardı. Son 4 haftadan 3 galibiyet çıkarmayı başaran Lyon, son 8 haftada ise sadece 2 maçtan mağlup ayrıldı. Geri kalan 6 haftada galibiyetlerine devam eden ev sahibi, bu hafta sahasında Reims’i konuk edecek. Lille ile arasında 4 puan fark bulunan Lyon, hedeflerine devam etmek istiyorsa kazanmak ve son 2 haftada rakibinin puan kayıplarını beklemek zorunda.

Reims Galibiyetten Uzak

Fransa Ligue 1’de son 2 haftaya hedefsiz giren Reims cephesinde puan kayıpları devam ediyor. Fransa Ligue 1’de 19 haftaya yenilmezlik serisiyle damga vurmayı başaran konuk ekipte, bu sezon William Still etkisini izledik. Genç teknik adam Reims kariyerine harika bir başlangıç yaparken, takımını düşme hattından kurtararak, rahat bir konuma getirdi. Son 7 haftada ise düşüşünü izlediğimiz Reims, sadece 1 maçtan galip çıkarken, geri kalan 6 haftada puan kayıplarına devam etti. 51 puanla kendisine 11. sırada yer bulan konuk ekip, son 2 haftada yoluna hedefsiz olarak devam edecek. Son deplasman sınavını Lyon’a karşı verecek olan ekip, geçtiğimiz hafta küme düşen Angers’e diş geçiremedi ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Konuk ekip son haftalarda galibiyet adına güven vermiyor.

Lyon – Reims Maç Bilgileri

Lyon – Reims Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN CONNECT ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Parc Olympique Lyonnais Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Lyon’da bu hafta Sinaly Diomande ve Dejan Lovren’in sakatlıkları bulunuyor. Reims cephesinde Yunis Abdelhamid kart cezalısı. De Smet, Mitchell van Bergen, Myziane Maolida, Kamory Doumbia ve Alexandre Olliero’nun sakatlıkları devam ediyor.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Remy Riou, Castello Lukeba, Kumbedi Nseke, Nicolas Tagliafico, Lucas Paqueta, Johann Lepenant, Thiago Mendes, Houssem Aouar, Maxence Caqueret, Mathis Cherki, Alexandre Lacazette.

Reims’in 11’i Belli mi?

Reims’in muhtemel kadrosu: Patrick Pentz, Wout Faes, Yunis Abdelhamid, Marshall Munetsi, Nicolas Pallois, Maxime Busi, Folarin Balogun, Arber Zeneli, Thomas Foket, Quentin Merlin, Alexis Flips.

İddaa Tahmini

Son haftalarda yükselişe geçen Lyon, Konferans Ligi için mücadele ediyor. Reims ise ligde kalmayı garantiledikten sonra, son haftalarda düşüşe geçti. İç saha avantajına sahip olan Lyon’un, taraftarı önünde kazanacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.42

Hovarda Oranı: MS 1, Oran 1.62

Maç Sonucu: 3-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf Lyon oldu. Ev sahibi maç boyunca rakibinden üstün bir futbol ortaya koyarken, 3 golle 3 puanı hanesine yazdırdı. Kazananları tebrik ederiz.