UEFA Euro 2024 iddaa tahminleri ve analizleri

Türkiye Ermenistan İddaa Tahmini 08.09.2023

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5. Maçında lider Türkiye evinde, Ermenistan’ı konuk edecek. Mücadelenin saat 21.45’de başlayacağını ve TRT 1 kanalından yayınlanacağını belirtelim.

Türkiye ile Ermenistan zorlu bir karşılaşmaya çıkacak. Bu karşılaşmanın Bets10 oranlarını ele alacak olursak Türkiye galibiyetinin 1.29, beraberlik tercihinin 5.60, Ermenistan galibiyetinin ise 13.50 oran şeklinde açıldığını görüyoruz. Bets10 sitesinde özel oran kampanyası ile ‘Türkiye handikaplı kazanır‘ tercihine 20.00 oran veriliyor.

Türkiye Favori Taraf 

Türkiye’de moraller yerinde. Grupta oynadığı 4 maçta 3 galibiyeti bulunan Türkiye, topladığı 9 puan ile lider konumda. Hırvatistan ile beraber gruptan ilk 2 içinde yer alarak çıkmaları bekleniyor. Haziran ayında oynadığı 2 maçı da kazanan Stefan Kuntz’un ekibi Letonya deplasmanında 3-2, Galler karşısında ise 2-0 kazanmayı başarmıştı. Milliler grupta tek yenilgisini ise Hırvatistan’a karşı aldı. Bu hafta Ermenistan’ı konuk edecek Türkiye, karşılaşmanın net favorisi. Maç öncesinde Türkiye’de önemli bir eksik bulunmuyor. 

Ermenistan Sürpriz Arayacak 

Ermenistan grupta 2. sırada yer alıyor. Lider Türkiye ile aralarında 3 puanlık fark ve bugün Eskişehir’de Türkiye’nin konuğu olacaklar. Grupta oynadığı 3 maçta 6 puan toplayan Oleksandr Petrakov’un ekibinin tek yenilgisini Türkiye’ye karşı aldığını da belirtelim. İlk maçı 2-1 kaybeden Ermenistan, bu kez güçlü rakibi karşısında sürpriz arayacak. Haziran ayında Galler ve Letonya galibiyetleri ile gruptan çıkma umutlarını arttıran Ermenistan’da moraller yerinde. Karşılaşma öncesinde Ermenistan’da önemli bir eksik yok. 

Türkiye – Ermenistan Maç Bilgileri

Türkiye – Ermenistan Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma saat 21.45’de başlayacak ve TRT 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim ? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Eskişehir Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

Türkiye'nin ilk 11’i Belli mi?

Türkiye’nin muhtemel kadrosu: Mert Günok, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Merih Demiral, Onur Bulut, Orkun Kökçü, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu

Ermenistan'ın ilk 11’i Belli mi?

Ermenistan’ın muhtemel kadrosu: David Yurchenko, Andre Calisir, Varazdat Haroyan, Hrayr Mkoyan, Jordy Monroy, Hovhannes Hambardzumyan, Artak Grigoryan, Khoren Bairamyan, Eduard Spertsyan, Lucas Zelarrayan, Tigran Barseghyan

İddaa Tahmini

Türkiye, grupta lider konumda yer alıyor ama Hırvatistan’ın 2, Ermenistan’ın ise 1 maçının eksik olduğunu belirtelim. Stefan Kuntz’un ekibi Haziran ayında oynadığı Letonya ve Galler maçlarından 6 puan çıkartmıştı. Letonya’yı 3-2, Galler’i ise 2-0 ile geçtiler. Öte yandan bugün karşılaşacakları Ermenistan karşısında da ilk maçı 2-1 kazanmışlardı. Ermenistan’ın bu deplasmanda puan alabileceğini düşünmüyorum. Türkiye, Hırvatistan ile beraber grubun favoriler. Milliler farklı kazanarak liderliğini devam ettirir.

İddaa Oranı: H1, Oran 1.58

Bets10 Oranı: H1, Oran 20.00

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Ermenistan sürpiz yaptı. Lider Türkiye’den deplasmanda 1 puan almayı başardılar. Mücadele 1-1 sona erdi.