Almanya Bundesliga 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Augsburg Borussia Dortmund İddaa Tahmini 16.12.2023

16 Aralık Cumartesi akşamı Almanya Bundesliga‘da 15. hafta heyecanı yaşanıyor. Türkiye saati ile 17:30’da sahne alacak mücadelede, Augsburg ile Borussia Dortmund karşı karşıya geliyor. Maçın yayın ekranı beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 1.

Genzobet, Augsburg galibiyetine 3.29, beraberliğe 4.16, Dortmund galibiyetine ise 2.01 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 2.89, beraberliğe 3.57, konuk ekibe ise 1.74 oran veriyor.

Augsburg Cephesinde Seri Sona Erdi

Almanya Bundesliga’nın 14. haftasında Werder Bremen deplasmanına 6 maçlık yenilmezlik serisiyle konuk olan Augsburg, Jess Thorup yönetiminde ilk mağlubiyetini 2-0’lık skorla aldı. Teknik adam değişikliğinin ardından ilk 6 hafta namağlup bir performansla alt sıralardan kurtulmayı başaran Augsburg, 3 galibiyet, 3 beraberlikle 12 puan topladı. İlk 7 haftanın 6’sında puan kaybeden ev sahibi, son 7 haftanın ise 6’sında maç kaybetmedi. 14 hafta sonunda 19 puanla 9. sırada kendisine yer bulan Augsburg, galibiyetlerine kaldığı yerden devam etmek istiyor. 14 maçta kalesini 27 gole kapatamayan ev sahibi, rakip fileleri ise 23 kez havalandırdı. Thorup ve öğrencilerinin son 7 haftanın 6’sında skor üretmeyi başardığını belirtelim.

Borussia Dortmund Lige Moralli Dönüyor

Almanya Bundesliga’da zor günler geçirmeye başlayan Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 biletiyle dönüyor. Edin Terzic ve öğrencileri, ligde liderin 11 puan gerisine düşerken, devler sahnesinde ise son 5 hafta namağlup bir performans ortaya koydu ve PSG, Milan, Newcastle United’ı geride bırakarak, liderlik ipini göğüsledi. Şampiyonlar Ligi’nden şuana kadar istediğini alan Dortmund, ilk 9 haftasında namağlup bir performans grafiği ortaya koyduğu Almanya Bundesliga’da son 6 haftanın 5’inde puan kaybetti. Zirve ile puan farkı günden güne açılırken, Sarı Siyahlılar, artık devler sahnesinde gösterdiği etkiyi lige taşımak istiyor. Hafta içi taraftarı önünde PSG ile 1-1 berabere kalarak, liderlik koltuğunu korumayı başaran ve moral bulan Dortmund, bu hafta Augsburg deplasmanında galibiyet arayacak.

Augsburg – Dortmund Maç Bilgileri

Augsburg – Dortmund Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 1 ekranlarından Türkiye saati ile 17.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Mercedes-Benz Arena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Augsburg takımında Raphael Framberger’in sakatlığı devam ediyor. Dortmund cephesinde ise Mats Hummels kart cezalısı. Nmecha, Ryerson ve Moukoko’nun ise sakatlıkları devam ediyor.

Augsburg’un 11’i Belli mi?

Augsburg’un muhtemel kadrosu: Finn Dahmen, Patric Pfeiffer, Jeffrey Gouweleeuw, Kevin Mbabu, Iago, Tim Breithaupt, Elvis Rexhbecaj, Felix Uduokhai, Ermedin Demirovic, Drena Beljo, Phillip Tietz.

Borussia Dortmund’un 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Marcel Sabitzer, Ramy Bensebaini, Nico Schlotterbeck, Emre Can, Marius Wolf, Julian Brandt, Salih Özcan, Marco Reus, Niclas Füllkrug, Donyell Malen.

İddaa Tahmini

Şampiyonlar Ligi’nden Son 16 biletiyle dönen Dortmund, lige moralli dönüyor. Bundesliga sahnesinde puan kayıplarına son vererek, yeniden zirve yarışına dahil olmak isteyen Terzic ve öğrencileri, Augsburg deplasmanından 3 puanla çıkmayı başaracaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 1.74

Genzobet Oranı: MS 2, Oran 2.01

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Karşılıklı gollerin atıldığı mücadelede, eşitlik bozulmadı. İki takımda 90 dakika sonunda 1’er kez rakip fileleri havalandırırken, Dortmund puan kayıplarına devam ederek, zirveyle puan farkının daha fazla açılmasına engel olamadı.