Türkiye Sportoto Süper Lig iddaa tahminleri ve analizleri

Fenerbahçe Galatasaray Maç Tahmini 24.12.2023

Trendyol Türkiye Süper Lig‘de liderlik koltuğunu paylaşan Fenerbahçe ile Galatasaray, sezonun merakla beklenilen derbisinde karşı karşıya geliyor. Kıtalararası Derbi, 24 Aralık Pazar akşamı Türkiye saati ile 19:00’da başlarken, beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bets10, Fenerbahçe galibiyetine 2.31, beraberliğe 3.95, Galatasaray galibiyetine ise 2.99 oran belirlemiş durumda. Bets10 tarafından Derbi Haftası için hazırlanan özel oran fırsatlarında, Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde 2.5 Üst seçeneğini tercih ederek, 50.00 oran kazanma fırsatı bulacaksınız.

Fenerbahçe Eksiklere Rağmen Kazanmak İstiyor

Trendyol Türkiye Süper Lig lideri Fenerbahçe, 4 maçtır Karagümrükspor, Sivasspor, Beşiktaş ve Kayserispor engellerini kayıpsız geçerken, sergilenen futbol alınan sonuçların önüne geçti. Ligin en formda takımı diyebileceğimiz Sarı Lacivertliler, oyun olarak rakiplerine kök söktürürken, 4 maçtan aldığı 4 galibiyetle liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Derbi öncesi Kayserispor deplasmanında takımın en golcü ismi Edin Dzeko forma giymezken, sahneye Michy Batshuayi çıktı ve 3 golle takımını galibiyete taşırken, derbide Dzeko’nun forma giymeme ihtimaline karşın, ben buradayım dedi. Ligin en formda takımlarından Kayserispor’a karşı sadece bireysel hatalarla gol şansı veren Fenerbahçe’de, savunmanın performansı ise derbi öncesi kafaları karıştırdı. Çok daha rahat bir galibiyet alma şansı olmasına rağmen, işini zora sokarak kazanan Fenerbahçe cephesinde, Fred gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düştü. Bu sezon sadece Fred’in yokluğunda puan kaybeden Sarı Lacivertliler, bu eksiği taraftar desteğiyle kapatarak, en yakın rakibi Galatasaray’ı iç sahada mağlup etmek istiyor.

Galatasaray Yıldızlarıyla Yarışı Bırakmıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde zorlu bir grupta mücadele eden Galatasaray, kadro kalitesiyle zorlu fikstürden iyi sonuçlar aldı. Devler sahnesinde yoluna devam etmeyi başaramasalar da, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off biletini Manchester United’ı geçerek, ceplerine koyduklarını söyleyelim. Bu sezon Bayern Münih ve Manchester United maçlarında sergilenen futbol Galatasaray taraftarını fazlasıyla umutlandırdı. Türkiye Süper Lig sahnesinde ise aynı oyun etkisin göstermekten uzak kalmalarına rağmen, ilk 16 hafta sona erdiğinde Fenerbahçe ile liderlik koltuğunu paylaşmayı başardılar. Okan Buruk ve öğrencileri, sezon genelinde olduğu gibi geçtiğimiz hafta da Karagümrük karşısında kadro kalitesinin altında bir futbol sergilemesine rağmen, kazanmaya Kerem Aktürkoğlu’nun tek golüyle devam etti. Üst üste 4. lig galibiyetini alan, 16 haftada ise sadece Hatayspor’a karşı kaybeden Galatasaaray, şampiyonluk iddiasından vazgeçmiyor. Büyük maçlarda gösterdiği etkiyle dikkat çeken konuk ekipte, Davinson Sanchez’in yokluğu son maçlarda hissedilirken, savunma liderinin derbide forma giyip giymeyeceği maç saatinde belli olacak.

Fenerbahçe – Galatasaray Maç Bilgileri

Fenerbahçe – Galatasaray Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarından Türkiye saati ile 19.00’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler. Mücadele Ülker Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Fenerbahçe’de Rodrigo Becao’nun sakatlığı devam ediyor. Fred ve Mert Hakan Yandaş ise cezalı durumda. Edin Dzeko ile Zajc’ın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Fenerbahçe’nin ilk 11’i Belli mi?

Fenerbahçe’nin muhtemel kadrosu: Dominik Livakovic, Bright Osayi Samuel, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, Sebastian Szymanski, İsmai Yüksek, İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic, Michy Batshuayi.

Galatasaray'ın ilk 11’i Belli mi?

Galatasaray’ın muhtemel kadrosu: Fernando Muslera, Sacha Boey, Abdülkerim Bardakçı, Victor Nelsson, Barış Alper Yılmaz, Lucas Toreira, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu, Hakim Ziyech, Wilfried Zaha, Mauro Icardi.

İddaa Tahmini

Kazanan Türkiye Süper Lig’de yoluna lider devam edecek. Derbi Fenerbahçe ve Galatasaray cephesinde 3 puandan çok daha fazlasını ifade ediyor. Rakipleriyle puan farkını açarak, zirve mücadelesinde yalnız kalan iki ezeli rakip, derbiden galibiyetle çıkarak, şampiyonluk yolunda avantaj elde etmek istiyor. Yıldızlarıyla sezon boyunca Süper Lig’e damga vuran Fenerbahçe ve Galatasaray, önemli gol ayaklarıyla skora kolay gitmeye devam edecek ve dev maçta 2.5 gol barajı aşılacaktır.

İddaa Oranı: 2.5 ÜST, Oran 1.42

Bets10 Oranı: 2.5 ÜST, Oran 50.00

Maç Sonucu: 0-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Dev derbiden gol sesi çıkmadı. İki takımda savunma kilidini bir türlü aşmayı başaramazken, 90 dakikasında sadece Galatasaray’ın 1 isabetli şutuna ev sahipliği yapan mücadelede, Fenerbahçe ve Galatasaray puanları paylaştı.