Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Lorient Lyon Maç Tahmini 09.03.2024

9 Mart Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 19:00’da sahne alacak olan Fransa Ligue 1‘in 25. hafta mücadelesinde, Lorient ile Lyon karşı karşıya gelecek. Mücadelenin yayın ekranı beIN CONNECT.

intobet, Lorient galibiyetine 3.25, beraberliğe 3.55, Lyon galibiyetine ise 2.20 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.75, KGYOK 2.05 oran kazandırıyor.

Lorient Evine Galibiyetle Döndü

Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Lorient, Fransa Ligue 1’in 24. haftasından aldığı 2-1’lik galibiyetin ardından, bitime 10 hafta kala küme düşme hattından kurtulmayı başardı. Zorlu Rennes deplasmanına konuk olan Regis Le Bris ve öğrencileri, golsüz beraberlikle geçilen ilk yarının ardından, karşılaşmadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Devre arasında takıma katılan Mohamed Bamba, 6 maçta 6 golle tarihi bir performans sergilerken, Lorient’in yükselişinde başrol oynadı. Fransa Ligue 1’de son 5 haftayı 4 galibiyet, 1 mağlubiyetle geride bırakan ev sahibi, düşme hattının 2 puan üzerinde yoluna devam ediyor. Bu hafta iç sahada Lyon’u konuk edecek olan Lorient, galibiyetlerine taraftarı önünde hız kesmeden devam etmek istiyor.

Lyon 4 Hafta Sonra Mağlup

Göreve Piere Sage’in gelişiyle birlikte önce küme düşme hattından kurtulan, ardından küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını açmaya başlayan Lyon, geçtiğimiz hafta iç sahada Lens engeline takıldı ve sezonun bitmesine 10 hata kala küme düşme hattıyla puan farkı 5’e indi. 9 haftada 7 galibiyete imza atan, Lens mağlubiyetine kadar ise Fransa Ligue 1 sahnesinde üst üste 4 galibiyete imza atan Lyon, Lens karşısında ilk yarı boyunca gol fırsatlarını değerlendiremedi. Devre arasına sürpriz bir golle 1-0 geride giren konuk ekip, ikini yarıda ise 10 kişi kalarak, oyun hakimiyetini tamamen kaybetti. Karşılaşmadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrılan Lyon, Sage’in göreve gelişiyle birlikte, ligde en ağır mağlubiyetini aldı. Yeniden düşme potasıyla puan farkını açmak isteyen Lyon, bu hafta Lorient deplasmanında galibiyet arayacak.

Lorient – Lyon Maç Bilgileri

Lorient – Lyon Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN CONNECT ekranlarından Türkiye saati ile 19.00’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Yves Allainmat Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Lorient takımında  Igor Silva, Bonke Innocent, Quentin Boisgard, Benjamin Mendy ve Montassar Talbi’nin sakatlıkları devam ediyor. Lyon’da ise Ainsley Maitland-Niles kart cezalısı.

Lorient’in 11’i Belli mi?

Lorient’in muhtemel kadrosu: Yvon Mvogo, Nathaniel Adjei, Isaak Toure, Julien Laporte, Imran Louza, Panos Katseris, Theo Le Bris, Ayman Kari, Julien Ponceau, Laurent Abergel, Mohamed Bamba.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Anthony Lopes, Sinaly Diomande, Sael Kumbedi Nseke, Nicolas Tagliafico, Diego Moreira, Clinton Mata, Skelly Alvero, Maxence Caqueret, Skelly Alvero, Alexandre Lacazette, Mathis Cherki.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1’de iki takımda sezona kabus gibi başlangıçlar yaptı. Son haftalarda gösterdiği etki ve alınan sonuçlar ise Lorient ve Lyon’u düşme hattından kurtardı. Düşme hattının üzerinde kalmaya devam etmek isteyen iki takımda, bu hafta karşılıklı gollere imza atmayı başaracaktır.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.57

intobet Oranı: KGVAR, Oran 1.75

Maç Sonucu: 0-2

Maç Sonu Editör Yorumu: Lyon deplasmanda Mama Samba Balde ve Nicolas Alejandro Tagliafico’nun golleriyle kazandı. Kümede kalma mücadelesi veren Lyon, en yakın rakiplerinden Lorient karşısında, kalesini gole kapatarak galip geldi.