UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Arsenal Porto Maç Tahmini 12.03.2024

İddaa fikstüründe 12 Mart Salı akşamı bizleri UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 heyecanı bekleniyor. Rövanş maçında Arsenal ile Porto karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 23:00’te sahne alacak mücadele EXXEN ve TV 8.5 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bets10, Arsenal galibiyetine 1.25, beraberliğe 6.26, Porto galibiyetine ise 13.69 oran belirlemiş durumda. Bets10 sitesinin takipçilerine sunduğu özel oran fırsatlarında ise Arsenal – Porto mücadelesinde Arsenal Kazanır ve 2.5 Üst seçeneğini tercih ederek, 30.00 oran kazanma şansına sahipsiniz.

Arsenal İlk Maçtan İstediğini Alamadı

Geçen hafta Brentford karşısında bitime 5 dakika kala Kai Havertz attı, Arsenal yeni lider oldu. İngiltere Premier Lig’de 8 haftadır kazanan Mikel Arteta ve öğrencileri, Liverpool ve Manchester City’nin puan kaybettiği haftada kazanarak, averaj farkıyla liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonluk yarışını bırakmayan Arsenal, Brentford karşısında maça son derece iyi bir başlangıç yaptı ve erken bir golle devre arasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıda kalecinin büyük hatasıyla zor anlar yaşayan Arsenal, lider olma şansını kaçırmadı. UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında ise mağlubiyetten kurtulamadılar. Porto karşısında zor anlar yaşayan ve deplasmandan 1-0’lık mağlubiyetle dönen Arsenal, turu geçmek için taraftarı önünde kazanmak zorunda. 90 dakika boyunca topu rakip kaleye taşımakta zorlanan, kalesinde ise önemli tehlikeler yaşayan ev sahibinin, Porto deplasmanından ucuz kurtulduğunu söyleyelim.

Porto Çok Formda

Portekiz Premier Ligi’nde 4 haftadır mağlup olmayan, son 2 haftada ise gol yemeden attığı 8 golle 6 puan toplamayı başaran Porto, zirveyle arasındaki puan farkını 7’de tutmaya devam etti. Son haftalardaki etkisini UEFA Şampiyonlar Ligi’ne taşımayı başaran Sergio Conceiçao ve öğrencileri, Son 16 Turu’nun ilk maçında Arsenal engelini 1-0’lık iç saha galibiyetiyle geçti. H Grubu’nda liderliği averajla Barcelona’ya kaptırmasına rağmen, Porto bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde önemli işlere imza atıyor. Arsenal’a karşı 90 dakika boyunca üstün bir futbol sergilemeyi başaran konuk ekip, galibiyet golünü 90. dakikada bulmasına rağmen, ilk maça damga vurdu. Galeno sezonun en güzel gollerinden birine imza atarken, Porto rövanşa avantajla çıkıyor. Beraberlik dahi konuk ekibe yeterken, ilk maçtaki savunma başarısı tur için olumlu sinyaller veriyor.

Arsenal – Porto Maç Bilgileri

Arsenal – Porto Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN ve TV 8.5 ekranlarından Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Etihad Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Arsenal cephesinde Jurrien Timber’ın sakatlığı bulunuyor. Porto takımında ise Mehdi Taremi, Ian Marcano ve Zaidu Sanusi’nin sakatlıkları devam ediyor.. 

Arsenal'ın 11’i Belli mi?

Arsenal’ın muhtemel kadrosu: David Raya, Ben White, Gabriel, William Saliba, Oleksandr Zinchenko, Declan Rice, Martin Ödegaard, Bukayo Saka, Leandro Trossard, Gabriel Martinelli, Leandro Trossard.

Porto'nun 11’i Belli mi?

Porto’nun muhtemel kadrosu: Diogo Costa, Joao Mario, Pepe, Otavio Siva, Zaidu Sanusui, Alan Varela, Nicolas Gonzalez, Francisco Conceiçao, Eduardo, Galeno, Evanilson.

İddaa Tahmini

İlk maçta Porto tek golle, iç sahada Arsenal’ı mağlup etmeyi başardı. İlk maça ağırlığını koyan taraf Porto oldu. Arsenal ise Premier Lig’de liderlik koltuğuna oturarak, güven tazeledi. Arteta ve öğrencilerinin, iç sahada kazanmaktan başka şansı yok. Arsenal’ın evinde kazanacağını ve zorlu mücadelede 2.5 gol barajının aşılacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: MS 1 ve 2.5 ÜST, Oran 1.49

Bets10 Oranı: MS 1 ve 2.5 ÜST, Oran 30.00

Maç Sonucu: 1-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Mücadelede skoru belirleyen isim Leandro Trossard oldu ve 41. dakikada attığı golle, Arsenal’ı öne geçirdi. Maçın geri kalanından gol sesi çıkmazken, Son 16 mücadelesi uzatmalarda devam etti. İki takımda birbirlerine uzatmalarda geçit vermedi. Seri penaltılar sonucunda 4-2’lik üstünlükle, Arsenal adını üst tura yazdırdı.