Leipzig – Dortmund İddaa Tahmini 06.11.2021

6 Kasım Cumartesi akşamı Almanya Bundesliga sahnesinde derbi heyecanı yaşanacak. Leipzig ile Dortmund‘un kozlarını paylaşacağı zorlu mücadele, Türkiye saati ile 20:30‘da sahne alacak ve beIN SPORTS HD 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

İddaa ve Bahis Tahmini

Rexbet, Leipzig galibiyetine 2.05, beraberliğe 4.00, Dortmund galibiyetine ise 3.40 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.72, beraberliğe 3.30, konuk ekibe ise 2.90 oran kazandırıyor.

Leipzig Üst Üste Beraberliklerle Yıkıldı

Leipzig cephesinde alınan üst üste beraberlikler, ev sahibinin Bundesliga’nın 8. sırasına gerilemesine, Şampiyonlar Ligi’nde ise gruptan çıkma umutlarını matematiksel olarak kaybetmesine neden oldu. Almanya Bundesliga’da son haftayı 1-1’lik Frankfurt beraberliğiyle kapatan Leipzig, son 6 haftayı 3 galibiyet, 3 beraberlikle geçirirken, hafta içi Şampiyonlar Ligi sahnesinde PSG ile 2-2 berabere kaldı ve gruptan çıkma şanını kaybetti. Yeni hocasıyla sezona başlayan ev sahibinde, hem lig hem Şampiyonlar Ligi performansı hayal kırıklığı yarattı. Leipzig, kolay maç kaybetmemeye başlasa da, Dortmund karşısında güven vermedi.

Dortmund Zirve Takibinde

Şampiyonlar Ligi sahnesinden 2-1’lik Ajax mağlubiyetiyle dönen Dortmund, C Grubu’nda Hollanda temsilcisine 2 maçta da mağlup olurken liderliği rakibine kaptırdı. Erling Haaland’ın yokluğunda Şampiyonlar Ligi’nde düşüşe geçen Dortmund, Almanya Bundesliga’da ise galibiyetlerine devam ediyor. 4’te 4 yaparak, lider Bayern Münih ile puan farkını 1’e indiren Marco Rose’nin öğrencileri, son 3 haftanın tamamından farklı galibiyetlerle çıkmayı başardı. Dortmund, Şampiyonlar Ligi karnesiyle güven vermeyi başaramasa da, Almanya Bundesliga’nın son haftalarında sergilediği futbolla güven verdi.

Maç Bilgileri

Leipzig – Borussia Dortmund Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS HD 3 ve tivibu SPOR 5 ekranlarından Türkiye saati ile 20.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Red Bull Arena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Leipzig takımında Halstenberg, Klostermann ve Saracchi sakat. Borussia Dortmund cephesinde ise Emre Can, Dahoud, Guerreiro, Haaland, Morey Bauza, Reyna, Schmelzer ve Schulz sakat.

Leipzig’in ilk 11’i Belli mi?

Leipzig’in muhtemel kadrosu: Peter Gulacsi, Josko Gvardiol, Mukiele, Simakan, Willi Orban, Tyler Adams, Haidara, Nkunku, Forsberg, Kampl, Andre Silva.

Borussia Dortmund’un ilk 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Akanji, Passlack, Julian Brandt, Marius Wolf, Belligham, Witsel, Reus, Reinier, Hazard, Donyell Malen.

Lider Bayern Münih’in ardından Bundesliga’nın en iyi performansını ortaya koyan Dortmund, galibiyetlerine hız kesmeden devam edecek ve Leipzig deplasmanında 5’te 5 yapacaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 2.90

Rexbet Oranı: MS 2, Oran 3.40

Maç Sonucu: 2-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Leipzig evinde Nkunku ve Poulsen’in golleriyle kazandı. Dortmund’a ise deplasmanda Reus’un tek golü yeterli olmadı.