İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (4) 12.12.2021

12 Aralık Pazar günü için 3 Fransa Ligue 1 mücadelesini kupon olarak hazırladım. Hafta sonunda 3 güvendiğim mücadeleyle kazanmanızı dilerim.

Lille – Lyon: MS 1, 2.04 (iddaa) – 2.40 (Bets10) ; Fransa Ligue 1‘de iki ezeli rakip Lille ve Lyon, 12 Aralık Pazar günü karşı karşıya gelecek. 18. hafta mücadelesi Türkiye saati ile 15:00‘te başlarken, beIN SPORTS HD 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Mücadeleye Pierre Mauroy Stadı ev sahipliği yapacak. Fransa Ligue 1’in son haftalarında yükselişe geçen Lille, 5 haftalık periyottan 3 beraberlik, 2 galibiyetle namağlup çıkmayı başarırken, Jocelyn Gourvennec yönetiminde geçirdiği 17 haftada en iyi performans grafiğini ortaya koydu. Son 2 hafta Rennes ve Troyes engellerini 3’er puanla geçmeyi başaran ev sahibi, en büyük sürprize ise Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda imza attı ve devler sahnesinde Son 16 biletini lider olarak aldı. Kazanmak zorunda çıktığı Wolfsburg karşısında 3-1’lik galibiyete imza atan ev sahibi, David ve Burak Yılmaz etkisi devam etti. Uzun bir süre rotasını Ligue 1’e çevirecek olan Lille, ezeli rakibi Lyon karşısında yükselişini sürdürmek istiyor. Fransa Ligue 1’de zor günler geçiren, Avrupa sahnesine ise damga vuran bir diğer takım ise Lyon oldu. Konuk ekip mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi A Grubu’ndan 5 galibiyet, 1 beraberlikle namağlup çıkmayı başarırken, Son 32 biletini cebine koydu. Peter Bosz ve öğrencileri Fransa Ligue 1’de ise son 4 haftadan 1 galibiyet çıkarabildi. 13. sıraya kadar gerileyen konuk ekipte, Avrupa performansı olmasa da, teknik adamın görevine devam etmesi çok daha zordu. Ligue 1 performansıyla sınıfta kalan Lyon, 13. sıraya kadar gerilerken, artık Avrupa performansı dahi teknik adamı kurtarmaya bilir. Lille derbisine moralsiz çıkacak olan Lyon, deplasmanda sürpriz arayacak. Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu’na lider çıkmayı başaran Lille, formda ve moralli döneceği Fransa Ligue 1 sahnesinde, ezeli rakibi Lyon’u mağlup etmeyi başaracaktır.

Angers – Clermont: MS 1, 1.81 (iddaa) – 2.05 (Bets10) ; Fransa Ligue 1‘de 18. hafta heyecan yaşanırken, 12 Aralık Pazar günü fikstüründe yer alan mücadelede, Angers ile Clermont karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 17:00‘da başlama düdüğü çalınacak maçın yayın ekranı beIN CONNECT. Angers, Fransa Ligue 1’in 17. haftasında konuk olduğu Reims deplasmanından Boufal ile Fulgini’nin golleriyle 2-1’lik galibiyetle döndü. Ev sahibi 17 hafta sonunda 6. galibiyetini alırken, 8. sıraya kadar yükseldi. Sezon başından itibaren Gerald Baticle yönetiminde üst sıraları bırakmayan Angers, 4 mağlubiyetle ligin en az maç kaybeden takımları arasında yer alıyor. Lens ile 2-2 berabere kaldıktan sonra, evinde Monaco’ya 3-1 mağlup olan Angers, son haftalarda gol sorunu yaşamasa da, savunmada kötü performanslar sergilemişti. Reims karşısında daha iyi bir savunma performansı ortaya koyan ev sahibi, geçtiğimiz hafta hak ettiği bir galibiyet aldı. Angers üst sıraları bırakmak istemiyor. Fransa Ligue 1’in 17. haftasında Montpellier deplasmanına konuk olan Clermont, evine 1-0’lık mağlubiyetle dönerken, son 7 haftada 6. mağlubiyetini aldı. Son 7 haftalık fikstürden 1 puan çıkarabilen Pascal Gastien’in öğrencileri, 17. hafta sona ererken kendisini düşme potasının içerisinde buldu. Play Out hattında yoluna devam eden ligin yeni temsilcisi, toplamda 3 galibiyete imza atarken, 13 haftadan sadece 1 galibiyet çıkarabildi. Son haftaların en formsuz takımları arasında Angers deplasmanına konuk olacak olan Clermont, hem savunma hem de hücum hattında haftalardır süren kötü performans grafiğiyle, puan ve puanlar adına güven vermiyor. Rakibinden çok daha etkili bir Ligue 1 performansı sergileyen ve son haftayı galibiyetle kapatan Angers, bu hafta Clermont karşısında iç saha avantajıyla, galibiyet adına denenmeye değer taraf.

Metz – Lorient: MS 1, 2.09 (iddaa) – 2.50 (Bets10) ; 12 Aralık Pazar günü İddaa fikstüründe Fransa Ligue 1‘in 18. hafta mücadeleleri sahne alırken, Türkiye saati ile 17:00′de, Metz ile Lorient karşı karşıya gelecek. Maçın yayın ekranı beIN CONNECT. Metz, Fransa Ligue 1 serüvenine düşme potasında devam ederken, ev sahibi hem ligin en az maç kazanan hem de en kötü savunma performansını sergileyen takımları arasında yer aldı. 17 haftadan sadece 2 galibiyet çıkarabilen ev sahibi, kalesinde 37 gole engel olamazken, Saint Etienne’nin ardından ligin en zayıf halkası haline geldi. Kötü gidişata rağmen teknik adam Frederic Antonetti ile yoluna devam eden Metz, geçtiğimiz hafta Monaco deplasmanından aldığı 4-0’lık mağlubiyetle, kötü gidişatına tam gaz devam etti. Sezonun özeti niteliğind bir sınav veren ev sahibi, maç boyunca rakip kalede etkili olmakta zorlanırken, kalesinde yaşadığı bütün tehlikeler golle sonuçlandı. Metz toparlanmak adına Antonetti yönetiminde umut vermedi. Konuk ekip Lorient, Fransa Ligue 1’in 17. haftasında Nantes karşısına 5 haftalık mağlubiyet serisi ve 9 haftalık galibiyet hasretiyle çıkarken, mağlubiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Maç boyunca pozisyon üretmekte zorlanan Lorient, karşılaşmayı 1-0’lık mağlubiyetle tamamlarken, üst üste 7. mağlubiyetini aldı. Konuk ekip sadece aldığı mağlubiyetlerle değil, sergilediği hücum performansıyla da, Fransa Ligue 1’in en zayıf halkalarından biri haline geldi. 4 haftadır gole hasret olan Christophe Pellissier’in öğrencileri, düşme hattından 1 puan uzaklıkta yoluna devam ediyor. Fransa Ligue 1’in alt sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede, ev sahibi Metz avantajlı taraf. Ev sahibi son 9 haftayı puan kayıplarıyla geçiren Lorient karşısında kazanacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 7.71

Bets10 Bahis Oranı: 12.30