İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 02.01.2022

İngiltere Premier Lig ve Fransa Kupası Son 32 Turu kapsamında, 2 Ocak Pazar günü sahne alacak 3 mücadeleyi kupon olarak hazırladım. Bol şanslar.

Chelsea – Liverpool: İY 0, 2.01 (iddaa) – 2.22 (Bets10) ; İngiltere Premier Ligi’nin iki devi Chelsea ile Liverpool, 2 Ocak Pazar günü karşı karşıya gelecek. Zirve yarışını yakından ilgilendiren dev mücadele, Türkiye saati ile 19:30’da başlarken, S Sport ve S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak. İngiltere Premier Ligi’nin 20. haftasında Brighton’u evinde ağırlayan Chelsea, Romelu Lukaku’nun gülüyle devre arasına 1-0 önde girerken, bitime saniyeler kala yenilen gol ev sahibini, lider Manchester City’in 8 puan gerisine taşıdı. Büyük bir hataya imza atan Tuchel’in öğrencileri, son 5 haftada 3. beraberliğini aldı. Son 5 haftada maç kaybetmese de, önce liderliği kaybeden, ardından zirvenin 8 puan gerisine düşen Chelsea, zor günlerden çıkış bileti arıyor. Liverpool’un 1 puan üzerinde yoluna devam eden ev sahibi, bu hafta mağlup olması halinde 3 puandan fazlasını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. 20 haftalık periyottan sadece 2 mağlubiyet alan Chelsea’yi, Stamford Bridge Stadı’nda sadece lider Manchester City’e kaybetti. Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu olarak Son 16 Turu’nda boy gösterecek olan Chelsea, İngiltere Premier Ligi’nde kaybettiği liderliği geri almak istiyor. Liverpool cephesinde yıldız isim Salah kaçırdığı gollerle haftaya damgasını vururken, Jürgen Klopp ve öğrencileri zirve yarışında altın değerinde 3 puanı Leicester City’e kaptırdı. Konuk olduğu King Power deplasmanında maça iyi başlayan ve ilk yarıda penaltı fırsatı yakalayan konuk ekip, gol fırsatlarını cömertçe harcarken, deplasmandan eli boş döndü. 19 haftada 2. mağlubiyetini alan Liverpool, mağlubiyetlerinin tamamını dış sahada aldı. Zirvenin 9 puan gerisinde kalan Liverpool, 2. sıradaki Chelsea’nin ise 1 puan gerisinde kendisine yer buldu. Derbide iki takımla birlikte puan farkını indirme fırsatına sahip olan konuk ekip, şampiyonluk yarışının günden güne zorlaştığı bu dönemde, deplasmanda bir hataya daha izin vermek istemiyor. Geçtiğimiz haftayı puansız kapatmasına rağmen, Liverpool’da iyi futbol devam ediyor diyebiliriz. Konuk ekipte Salah ve Mane’nin kısa süre içerisinde eski formuna geri döneceğini düşünüyorum. Taraf bahsinin güç olduğu bu zorlu derbi mücadelesinde, zirvenin yakın takipçileri Chelsea ve Liverpool, yarıştan kopmak istemiyor. İki takımında devre arasına beraberlikle gireceğini düşünüyorum.

Montpellier – Strasbourg: KGVAR, 1.50 (iddaa) – 1.75 (Bets10) ; Fransa Kupası Son 32 Turu kapsamında 2 Ocak Pazar günü Türkiye saati ile 18:00’de, Montpellier ile Strasbourg karşı karşıya gelecek. Yayın ekranı beIN SPORTS HD 2 olan mücadeleye, Mosson Stadı ev sahipliği yapıyor. Montpellier, Fransa Ligue 1’de sezonun ilk yarısını üst üste 4 galibiyetle kapatmayı başarırken, aynı zamanda Fransa Kupası Son 64 Turu kapsamında Andrezieux’u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Son 5 maçtan 5 galibiyet alan Olivier Dall’Oglio ve öğrencileri, ligde 5. sıraya kadar yükselirken, Fransa Kupası’nda ise Strasbourg ile eşleşti. 5 maçın 3’ünde kalesini gole kapatan, toplamda ise 13 gol atmayı başaran Montpellier, devre arasına çok formda girdi. Yeşil sahalara galibiyetle geri dönmek isteyen Montpellier, lig kapsamında iç saha avantajına rağmen Strasbourg ile 1-1 berabere kalmıştı. Ancak bu hafta çok daha etkili bir Montpellier karşımıza çıkacak. Konuk ekip Strasbourg, Fransa Ligue 1’de çıktığı son 7 haftadan 1 mağlubiyet alırken, bu süreçte boy gösterdiği Fransa Kupası Son 64 Turu’nda, Valenciennes’i deplasmanda 1-0 mağlup etti. İki kulvarda birden iyi performanslar sergileyen Julien Stephane ve ekibi, Fransa Ligue 1’de devre arasına 2-0’lık Marsilya mağlubiyetiyle girdi. Liderin en yakın takipçisi karşısında seriyi sürdürmeyi başaramayan konuk ekip, Clermont maçının ertelenmesiyle birlikte son maçı bay geçti. Rakiplerinden 1 maç eksiği olmasına rağmen Fransa Ligue 1’in 10. sırasında kendisine yer bulan ve alt sıralardan uzak kalmayı başaran Strasbourg’u mağlup etmek iki kulvarda birden kolay değil. Montpellier ve Strasbourg, Fransa Ligue 1’de ilk yarıyı formunun zirvesinde kapattı. Harika performanslara imza atan iki takımın, yeşil sahalara golle döneceğini düşünüyorum.

Bastia – Clermont: MS 2, 1.91 (iddaa) – 2.05 (Bets10) ; 2 Ocak Pazar günü Fransa Kupası’nda Son 32 heyecanı yaşanmaya devam ederken, Bastia sahasında Clermont’u konuk edecek. Türkiye saati ile 18:00’de başlama düdüğü çalınacak olan mücadeleye Armand Cesari-Furiani Stadı ev sahipliği yapacak. Bastia için Fransa Ligue 2’de sezonun ilk yarısı tam anlamıyla kabus gibi geçti. Sezon içerinde gelen teknik adam hamlelerine rağmen, küme  düşme tehlikesini atlatmayı bir türlü başaramayan ev sahibi, 19 hafta sonunda 20 puanda kalırken, 3 galibiyet, 8 beraberlik, 7 mağlubiyet Bastia’yı Play Out hattına taşıdı. Regis Brouard kötü gidişata çare bulmayı başaramazken, ev sahibi Fransa Kupası’nda ise 3 tur geçmeyi başararak, Clermont’un rakibi oldu. Fougere, Herbiers ve Hauts Lyonnais’i elemeyi başaran Bastia, bu hafta ilk kez Ligue 1’de boy gösteren bir rakip karşısına çıkacak. Ev sahibi kötü lig performansıyla güven vermiyor. Clermont kabusa Angers deplasmanında son verdi. Fransa Ligue 1’in yeni temsilcisi son 7 haftada yaşadığı üst üste puan kayıplarıyla düşme hattına adım adım yaklaşırken, son maçta Angers’i deplasmanda 1-0 mağlup ederek, sezonun ilk yarısında düşme hattından uzak kalmayı başardı. Konuk ekibin 19. haftada çıkacağı Strasbourg maçının ertelendiğini söyleyelim. 1 maç eksikle düşme hattından 1 puan uzaklıkta yer alan Pascal Gastien’in öğrencileri, Fransa Kupası Son 64 Turu’nda ise Chemin’i 4-0 mağlup etti. Ligin yeni temsilcisi olarak Fransa Ligue 1’de boy gösteren Clermont, zaman zaman düşüşe geçse de, toparlanmayı başardı ve ligde kalmak adına umutlandı. Clermont alt sıralardaki en iyi hücum performanslarından birine sahip. Konuk ekibin başarısını Fransa Kupası’nda verdiği ilk sınavda da gördük. Fransa Ligue 1 temsilcisi Clermont, devre arasına galibiyetle girerken, Angers deplasmanında moral depoladı. Düşme hattından uzak kalmayı başaran ekip, Fransa Kupası’nda galibiyetlerine devam edecektir.

Toplam İddaa Oranı: 5.75

Bets10 Bahis Oranı: 7.96