İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 02.01.2022

2 Ocak Pazar günü Fransa Kupası kapsamında bizleri bekleyen 3 mücadeleyi kupon olarak hazırladım. Bol şanslar.

Quevilly – Monaco: MS 2, 1.31 (iddaa) – 1.42 (Bets10) ; Fransa Ligue 1 temsilcisi Monaco, Fransa Kupası Son 32 Turu kapsamında Quevilly deplasmanına konuk olacak. 2 Ocak Pazar günü Türkiye saati ile 20:30’da, beIN SPORTS HD 2 ekranlarından naklen yayınlanacak mücadeleye, Robert Diochon Stadı ev sahipliği yapacak. Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Fransa Ligue 2 temsilcisi Quevilly, iki kulvarda birden devre arasına moralli girdi. Fransa Ligue 2’de son 3 haftayı 7 puanla namağlup geçiren ve maç başına rakip filelere 2 gol göndermeyi başaran Quevilly, puanını 24’e yükselterek 11. sırada kendisine yer buldu. Alt sıralardan kurtulmayı başaran Bruno Irles ve öğrencileri, Fransa Kupası’nda ise Étaples, J3 Amilly ve Laval’ı tur dışına iterek, Son 32 Turu’nda Monaco’nun rakibi olmayı başardı. Ev sahibi zor bir kura çekse de, Monaco karşısında sürpriz peşinde olacak. Son 3 haftalık performans grafiği ve Fransa Kupası’nda sergilenen futbol, ev sahibinin sürprizlere açık bir takım olduğunu bizlere gösterdi. Niko Kovac’ın öğrencileri 3 kulvarda birden yoluna emin adımlarla devam ediyor. UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndan lider çıkmayı başaran Monaco, Fransa Ligue 1’in son 7 haftasını ise 1 mağlubiyetle geçirirken, devre arasına ilk 6 içerisinde girdi. Sadece lider PSG karşısında 2 hafta önce mağlup olan konuk ekip, son maçında ise en yakın rakiplerinden Rennes’i mağlup ederek, üst sıra mücadelesinde bende varım dedi. Monaco zaman zaman düşüşe geçen bir performans grafiğine sahip olsa da, uzun maratonda oldukça iyi bir sezon geçiriyor. Fransa Kupası Son 64 Turu’nda Red Star’ı mağlup etmeyi başaran ekip, bu maçta ise Ligue 2’de mücadele eden Quevilly ile karşı karşıya gelecek. Galibiyetin favorisi olarak deplasmanda boy gösterecek olan Monaco’nun,  hata yapmayacağını ve Quevilly karşısında kazanarak, tur biletini alacağını düşünüyorum.

Nancy – Rennes: MS 2, 1.38 (iddaa) – 1.50 (Bets10) ; 2 Ocak Pazar günü Fransa Kupası Son 32 Turu’nda bizleri, Nancy ile Rennes’in tur mücadelesi bekliyor. Türkiye saati ile 18:00’de başlama düdüğü çalınacak karşılaşmaya, Marcel-Picot Stadı ev sahipliği yapacak. Fransa Ligue 2’de ilk 19 hafta sona ererken, 2 galibiyet, 6 beraberlik, 11 mağlubiyetle birlikte 12 puan toplamayı başarabilen Nancy, sezon içerisinde teknik adam değiştirmesine rağmen, ilk yarıyı en zayıf halka olarak kapatmaktan kurtulamadı. Göreve Benoit Pedretti’yi getirmesine rağmen savunmadaki hatalara bir türlü çare bulamayan ve ligin en fazla gol yiyen takımı olan Nancy, son 4 maçtan 4 mağlubiyetle ayrıldı ve kötü gidişatına tam gaz devam etti. Fransa Kupası’nda 3 tur geçmesine rağmen, lig karnesiyle sınıfta kalan ev sahibi, bu sezonki en büyük sürprizine Son 64 Turu’nda imza attı ve Ligue 1 ekiplerinden Troyes’i elemeyi başardı. Rennes, Fransa Ligue 1’de zirve yarışının önemli adaylarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Konuk ekip son 4 haftada 9 puan kaybetse de, daha öncesindeki 9 haftalık yenilmezlik serisi konuk ekibi üst sıraların içerisinde tuttu. Bruno Genesio yönetiminde 19 haftadan 9 galibiyet, 4 beraberlikle 31 puan toplamayı başaran Rennes, liderin 15 puan gerisinde yoluna devam ediyor. Sezonun ilk yarısını Nice ve Monaco mağlubiyetleriyle kapatan ekip, devre arasına moralsiz girse de, ilk yarıda hedeflerine ulaştı. Fransa Kupası Son 64 Turu’nda eşleştiği Lorient’i 1-0 mağlup etmeyi başaran Rennes, iki kulvarda birden güven vermeyi başardı. Konuk ekibin devre arasında çok daha formda döneceğini düşünüyorum. Fransa Ligue 1 sahnesinde iyi bir sezon geçiren Rennes, devre arasında galibiyetle dönecek ve Fransa Kupası Son 32 Turu’ndan tur biletini alacaktır. Konuk ekip deplasmanda kazanır.

Chauvigny – Marsilya: MS 2 (-2), 1.85 (iddaa) – 2.10 (Bets10) ; Fransa Kupası Son 32 Turu’nda heyecan hız kesmeden devam ediyor. 2 Ocak Pazar günü Türkiye saati ile 23:00’te sahne alacak mücadelede, Chauvigny ile Marsilya kozlarını paylaşacak. Maçın yayın ekranı beIN SPORTS HD 2. Fransa’da amatör olarak mücadele eden Chauvigny, tarihi bir başarıya imza attı ve adını Fransa Kupası Son 32 Turu’na yazdırdı. 32 takımın kaldığı bu zorlu serüvende ev sahibi için turnuvanın en sürpriz takımı diyebiliriz. Sırasıyla Tourangeau, Le Havre, ve Chartres’i elemeyi başararak, Monaco’nun rakibi olan Chauvigny, 3 maçta yediği 1 gole 3 golle karşılık verdi. Pascal Picard yönetiminde çıkacağı Monaco karşısında sürpriz arayacak olan ev sahibi, şuana kadar büyük bir başarı örneği gösterse de, Marsilya seviyesinden çok uzakta. Chauvigny takımının sürprizlerinde sona geldiğimizi düşünüyorum. Fransa Ligue 1’de sezonun ilk yarısı sona ererken, konuk ekip Marsilya liderin en yakın takipçisi olmayı başardı. 18 haftadan 9 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyetle 33 puan toplayan Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, 1 maç eksiğiyle 3. sırada yer alırken, Nice ile aynı puana sahip. Lider PSG’nin ise 13 puan gerisinde kalan ekip, ilk yarının en etkili takımlarından birisi olmayı başardı. Özellikle Cengiz ve Payet’in sakatlıklarını atlatmasıyla birlikte gücüne güç katan Marsilya, Fransa Kupası Son 32 Turu’nda en kolay kuralardan birini çekti. Amatör olarak mücadele eden Chauvigny ile karşı karşıya gelecek olan ekip, hem üst tura yükselmek, hem de Fransa Ligue 1’in başlamasına sayılı günler kala moral depolamak istiyor. Fransa Ligue 1’de şampiyonluk için mücadele eden ve 3. sırada yer alan Marsilya, Fransa Kupası’nda kolay kuranın avantajını değerlendirecek ve amatör takım Chauvigny karşısında zorlanmadan kazanacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 3.34

Bets10 Bahis Oranı: 4.47