İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 09.03.2022

9 Mart Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kapsamında sahne alacak 3 mücadeleyi kupon olarak hazırladık. Kazanmanız dileğiyle.

Real Madrid – PSG: İY 0, 2.12 (iddaa) – 2.35 (Bets10) ; Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük futbol organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde, 9 Mart Çarşamba akşamı Son 16 Turu’nda rövanş heyecanı yaşanırken, Real Madrid ile PSG karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 23:00’te sahne alacak maçın yayın ekranı EXXEN. İspanya La Liga’nın lideri Real Madrid, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda PSG engeline takılırken, Santiago Bernabeu’da kazanmak zorunda kaldı. Konuk olduğu Parc des Princes Stadı’nda maçın büyük bir bölümü PSG hegemonyasında geçerken, 62. dakikada Thibaut Courtois’nın kurtardığı penaltı mağlubiyete engel olamadı. Maç boyunca savunmada Mbappe’ye direnmekte zorlanan ev sahibi, bitime saniyeler kala kalesinde mağlubiyet golünü gördü. İspanya La Liga’da 7 maçtır kaybetmeyen, 3 haftadır ise üst üste galibiyetler alan Real Madrid, en yakın rakibiyle puan farkını 8’e çıkartarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakalarken, rotasını Şampiyonlar Ligi’ne çevirdi. Carlo Ancelotti ve öğrencileri bu hafta iç sahada kazanmak zorunda. Şampiyonlar Ligi’nde Mbappe rüzgarı esmeye devam ederken, Son 16 Turu’nun ilk maçında Real Madrid’i sahasında konuk eden PSG, ilk maçı 1-0’lık galibiyetle noktaladı. Mauricio Pochettino’nun öğrencileri, maç boyunca çok daha farklı bir galibiyet adına önemli fırsatları harcarken, sahneye Fransız yıldız çıktı ve son dakikada attığı enfes golle takımına galibiyeti getirdi. Aldığı galibiyetin yanı sıra, ilk maçta ortaya koyduğu futbolla tur kapsını aralayan PSG, Fransa Ligue 1’de ise geçtiğimiz hafta aldığı 1-0’lık Nice mağlubiyetine rağmen, en yakın rakibinin 13 puan üzerinde liderliğini sürdürdü. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak isteyen ve hücum hattına sezon başında Messi takviyesi yapan PSG, devler sahnesinde hayallerinde kolay vazgeçmeyeceğini ilk maçta ispatladı. İspanya La Liga ve Fransa Ligue 1 liderinin karşı karşıya geldiği Son 16 Turu’nda ilk maçı PSG 1-0 kazandı. Birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanan iki takımın, rövanş maçında da zorlanacağını ve ilk yarıda skor eşitliğini bozamayacağını düşünüyorum.

Manchester City – Sporting: H1, 1.31 (iddaa) – 1.46 (Bets10) ; EXXEN platformundan 9 Mart Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 23:00’te naklen yayınlanacak olan Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş mücadelesinde, Manchester City ile Sporting karşı karşıya gelecek. Etihad Stadı’nın ev sahipliği yapacağı maçın hakemi Halil Umut Meler. İngiltere Premier Ligi’nin lideri Manchester City, Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda lider olarak çıkmayı başarırken, Pep Guardiola’nın öğrencileri, iki kulvarda birden şampiyonluğun en net favorisi olarak gösterilmeye başladı. Son 16 Turu’nda Sporting ile eşleşen ev sahibi, konuk olduğu Jose Alvalade deplasmanından 5-0’lık galibiyetle dönmeyi başarırken, çeyrek final kapısını araladı. Sporting savunmasına maç boyunca zor anlar yaşatan Manchester City’de, golcüler Son 16 Turu’na tam anlamıyla damga vurdu. Birbirinden güzel gollerle kazanan ev sahibi, geçtiğimiz hafta İngiltere Premier Ligi’nde Manchester derbisine çıkarken, evinde aldığı 4-1’lik galibiyetle güven tazeledi. Premier Lig sahnesinde liderliğini en yakın rakibinin 6 puan üzerinde sürdüren Pep ve öğrencileri, etkili futbolundan son haftalarda iki kulvarda birden ödün vermiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda şampiyonluğun en güçlü adayı Manchester City ile eşleşen Portekiz temsilcisi Sporting, İngiliz devi karşısında zor anlar yaşarken, ilk maçtan 5-0’lık mağlubiyetle döndü. 90 dakika boyunca oyunu kendi yarı sahasında kabullenen ve hücum hattında hiçbir varlı gösteremeyen Ruben Amorim’in öğrencileri, devler sahnesindeki en kötü sınavını verdi diyebiliriz. İlk maçtan tur umutları sona eren Sporting, Ethiad deplasmanında prestij mücadelesi verecek diyebiliriz. Tur şansı mucizelerinde ötesinde olan konuk ekip, rotasını büyük ölçüde Portekiz Premier Lig şampiyonluğuna çevirdi. Geçtiğimiz hafta ligde aldığı 2-0’lık Arouca galibiyetiyle lider Porto’nun 6 puan gerisinde son 9 haftaya giren Sporting, ilk maçta diş geçiremediği City’e en azından deplasmanda kaybetmemek istiyor. İngiliz devi Manchester City, Şampiyonlar Ligi’nde yoluna doludizgin devam ediyor. Ev sahibi deplasmanda 5 golle mağlup ettiği Sporting karşısında bir kez daha kazanacaktır. Manhcester City evinde rahat bir galibiyet almayı başarır.

Porto – Lyon: MS 1, 1.79 (iddaa) – 2.12 (Bets10) ; 9 Mart Çarşamba akşamı UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 heyecanı yaşanırken, Porto evinde Lyon’u ağırlayacak. Türkiye saati ile 20:45’te başlama düdüğü çalınacak mücadeleyi EXXEN platformundan canlı izleyebilirsiniz. Şampiyonlar Ligi B Grubu’nu Atletico Madrid ve Liverpool’un gerisinde, 3. sırada tamamlayan Porto, Son 16 hayallerine son maçta aldığı Atletico Madrid mağlubiyetiyle veda ederken, UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 bileti için Play Off hakkı kazandı. Lazio karşısında iki maçta da 1-0 geriden gelmeyi başaran Porto, ilk maçtan 2-1’lik galibiyetle çıkarken, rövanş maçında ise rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Hücum hattındaki etkisiyle dikkat çekmeye devam eden Sergio Conceiçao’nun öğrencileri bu sezon toplamda 40 maça çıkarken, 38 maçta rakip fileleri havalandırmayı başardı. Portekiz Premier Ligi’nin namağlup lideri Porto, 25 haftadan namağlup çıkmayı başarırken, en yakın rakibinin 6 puan üzerinde liderliğini sürdürüyor. Fransa Ligue 1’de bir türlü üst sıralar için yeterli olamayan Lyon, rotasını bu sezon harika bir grup performansı sergilediği UEFA Avrupa Ligi’ne çevirdi. Göreve sezon başında gelen Peter Bosz, Avrupa performansıyla takımın başında kalmayı başarırken, konuk ekip Ligue 1’de 27 hafta sonunda 9. sıraya kadar geriledi. Son 5 maçtan sadece 2 galibiyet çıkarabilen Lyon, Avrupa sahnesinde ise çıktığı 6 maçın 5’ini kazandı. Rangers, Sparta Prag ve Brondby engellerini zorlanmadan geçen konuk ekip, sadece son maçta Rangers ile berabere kaldı. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda namağlup boy gösterecek olan Lyon, Şampiyonlar Ligi’nden gelen Porto ile ilk sınavını deplasmanda verecek. Konuk ekip lig karnesiyle Avrupa’da güven vermedi. Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Porto, UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 biletini cebine koymayı başarırken, bu sezon hücum etkisiyle dikkat çekti. Özellikle iç sahada kolay maç kaybetmeyen Porto, Lyon engelini taraftarı önünde galibiyetle geçmeyi başaracak ve tur kapısın aralayacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 4.97

Bets10 Bahis Oranı: 7.27