İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 17.03.2022

17 Mart Perşembe günü için UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 mücadelelerini kupon olarak hazırladık. Kazanmanız dileğiyle.

Bayer Leverkusen – Atalanta: KGVAR, 1.37 (iddaa) – 1.47 (Bets10) ; EXXEN platformundan 17 Mart Perşembe akşamı Türkiye saati ile 20:45’te naklen yayınlanacak olan UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş mücadelesinde, Bayer Leverkusen ile Atalanta karşı karşıya gelecek. Mücadeleye BayArena Stadı ev sahipliği yapacak. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında Atalanta deplasmanına konuk olan Bayer Leverkusen, maça etkili başlayan taraf olurken, 11. dakikada Aranguiz ile 1-0’lık üstünlüğü yakaladı. Golü bulana kadar Atalanta kalesine yoğun bir baskı kurmayı başaran Gerardo Seoane’nin öğrencileri, üstünlüğü yakalamasıyla birlikte savunmaya çekilirken, Atalanta golcülerine sadece 12 dakika direnebildi ve 2 dakika içerisinde yediği 2 golle geriye düştü. Evine 3-2’lik mağlubiyetle dönen Bayer Leverkusen, bir darbe de Almanya Bundesliga’da alırken, evinde ağırladığı Köln’e 1-0 kaybetti. Atalanta’yı iç sahada mağlup etmek zorunda olan ev sahibinde, 24 maçta 20 golle sezona damga vuran Patrik Schick’in yokluğu moralleri bozuyor. Galibiyete ihtiyacı olan ev sahibi, ilk maçta hücum performansıyla güven vermeyi başarırken, savunmadaki kötü performans çeyrek final yolunda güven vermedi. Ruslan Malinovskyi ve Luis Muriel işbirliği Atalanta’ya galibiyeti getirdi. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında Bayer Leverkusen karşısında 11. dakikada 1-0 geriye düşen Atalanta, Muriel’in 2 gol, 1 asist, Malinovskyi’nin ise 1 gol, 2 asistliyle geri dönmeyi başardı ve ilk maçtan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı. İtalya Serie A Ligi’nde sezonun ikinci yarısı itibariyle boy gösteren düşüşe bir türlü çare bulamayan Atalanta, son 8 haftadan sadece 1 galibiyet çıkarırken, şampiyonluk yarışından büyük ölçüde koptu ve liderin 15 puan gerisinde kaldı. Avrupa sahnesinde ise 3 maçtan 3 galibiyet alan konuk ekip, 3 maçta tam 9 gol bulmayı başardı. İki takımın ilk maçı gol düellosuna sahne oldu. İki takımda rakip golcüler karşısında zor anlar yaşadı. Bayer Leverkusen ve Atalanta’nın rövanş mücadelesinde gollerine devam edeceğini düşünüyorum.

Lyon – Porto: 2.5 ÜST, 1.56 (iddaa) – 1.72 (Bets10) ; 17 Mart Perşembe akşamı İddaa fikstüründe UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş mücadeleleri yer alırken, Lyon evinde Porto’yu konuk edecek. Türkiye saati ile 23:00’te başlama düdüğü çalınacak mücadelenin yayın ekranı EXXEN. Fransa Ligue 1’de sezonun son 10 haftasına girilirken, 41 puanla 10. sırada yer alan Lyon, Peter Bosz önderliğinde lig hedeflerine bir türlü ulaşmayı başaramazken, UEFA Avrupa Ligi’ne ise namağlup performansıyla damga vurdu. A Grubu’ndan 5 galibiyet, 1 beraberlikle namağlup lider çıkmayı başaran Lyon, Son 16 Turu’nun ilk maçında Porto deplasmanına konuk olurken, Estadio do Dragao cehenneminden 1-0’lık zaferle çıkmayı başardı. Avrupa dönüşü Ligue 1’de Rennes’e 4-2 kaybeden ev sahibi, son 2 maçta sezonun özeti niteliğinde bir performans ortaya koydu. Ligue 1’de zor günler geçiren Lyon, Avrupa’da ise çok başka oynuyor. Porto karşısında hem savunma hem hücum etkisiyle dikkat çeken ev sahibi, rövanş maçında iç saha avantajına sahip. Çeyrek final kapsını aralayan ev sahibi, taraftarı önünde hata yapmak istemiyor. Portekiz Premier Ligi’nde namağlup liderliğini Avrupa dönüşünde sürdüren Porto, Son 16 Turu’nun ilk maçında Lyon’a 1-0 kaybederken, geçtiğimiz hafta ligde Tondela’yı 4-0 mağlup etmeyi başardı ve güven tazeledi. İlk 26 haftadan namağlup çıkmayı başaran Sergio Conceiçao’nun öğrencileri, ligde adım adım şampiyonluğa yürürken, Avrupa’da ise önce Şampiyonlar Ligi’en gruplarda 3. olarak veda etti, ardından UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu’nda Lazio engelini 2-1 ve 2-2’lik skorlarla geçerek, Lyon’un rakibi oldu. Evinde ağırladığı Lyon karşısında ilk maçı 1-0 kaybeden Porto, deplasmanda kazanmak zorunda. Maç boyunca Lyon savunmasını geçmekte zorlanan konuk ekibin deplasmanda çok daha iyi bir hücum performansına ihtiyacı var. UEFA Avrupa Ligi hayallerine devam etmek isteyen Lyon ve Porto’nun, ilk maçın aksine rövanş mücadelesinde çok daha etkili bir hücum performansı ortaya koyacağını ve mücadelede 2.5 gol barajının aşılacağını düşünüyorum.

Monaco – Braga: MS 1, 1.37 (iddaa) – 1.55 (Bets10) ; Monaco evinde Braga’yı konuk ediyor. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu kapsamında 17 Mart Perşembe günü sahne alacak olan rövanş mücadelesi, EXXEN platformundan Türkiye saati ile 20:45’te naklen yayınlanacak. UEFA Avrupa Ligi’nde namağlup performansıyla Son 16 biletini cebine koymayı başaran Monaco, Son 16 Turu’nun ilk maçında Braga deplasmanına konuk olurken, Philippe Clement’in öğrencileri VAR’a takıldı. 2 golü Var tarafından iptal edilen ev sahibi, Portekiz deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle döndü. Maç boyunca Ben Yedder ve Gelson Martins ile rakibinden daha net gol fırsatları yakalayan Monaco, son vuruşlarda rakibi kadar etkili olmayı başaramazken, 2-0’lık mağlubiyetle tur şansını zora soktu. Ligue 1’de ise geçtiğimiz hafta Strasbourg’a 1-0 kaybeden ev sahibi, üst üste mağlubiyetler alırken, 180 dakikadır skor üretemiyor. Braga cephesinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında Abel Ruiz ve Vitor Oliveira’nın golleri 2-0’lık Monaco galibiyetini getirirken, kaleci Matheus Lima harika kurtarışlarıyla maça damga vuran bir diğer isimdi. UEFA Avrupa Ligi F Grubu’nu 2. sırada tamamlayan konuk ekip, grupların aksine Son 16 Turu’nda çok daha etkili olmayı başardı. Büyük bir avantajla Monaco deplasmanına konuk olacak olan Braga’nın, ilk maçtan galip ayrılırken, Monaco golcüleri karşısında zor anlar yaşadığını da belirtelim. Olağanüstü kaleci ve golcü performansları konuk ekibe galibiyeti getirirken, Braga’nın bu performansı sezon başından itibaren sadece zaman zaman sergilemeyi başardığını söyleyelim. Braga’nın deplasmanda işi zor. İlk maçta yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen ve evine farklı mağlubiyetle dönen Monaco, taraftarı önünde çok daha etkili olacak ve Braga’yı mağlup edecektir.

Toplam İddaa Oranı: 2.92

Bets10 Bahis Oranı: 3.91