İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 17.03.2022

17 Mart Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi sahnesinde yer alan Son 16 mücadelelerini kupon olarak hazırladık. Bol şanslar.

Galatasaray – Barcelona: H2, 1.76 (iddaa) – 2.00 (Bets10) ; 17 Mart Perşembe akşamı Galatasaray, 52 bin kişilik NEF Stadı’nda Barcelona’yı konuk edecek. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nun rövanş mücadelesi, Türkiye saati ile 20:45’te başlarken, EXXEN platformundan naklen yayınlanacak. Galatasaray evinde sezonun final maçına çıkıyor. Türkiye Süper Lig’de zor günler geçirirken, teselliyi UEFA Avrupa Ligi’nde bulan Sarı Kırmızılılar, çeyrek final turundan sadece 90 dakika uzaklıkta. UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndan Fatih Terim önderliğinde namağlup lider çıkmayı başaran Galatasaray, Son 16 Turu’nda ise yeni hocası Domenec Torrent ile boy gösterirken, konuk olduğu Nou Camp deplasmanından 0-0’lık Barcelona beraberliğiyle dönmeyi başardı. Süper Lig’de hedefsiz kalan Galatasaray, geçtiğimiz hafta taraftarı önünde aldığı derbi galibiyetiyle moral buldu. Beşiktaş karşısında Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle kazanan ev sahibi, rotasını Barcelona maçına çevirdi. İlk mata topu rakibine veren ve Barcelona’nın hata yapmasını bekleyen Galatasaray, ilk 90 dakikada oynadığı doğru oyunla, tur şansını taraftarı önüne taşımayı başardı. Sarı Kırmızılılar NEF Stadı’nda bu hafta taraftar desteğiyle sürpriz arayacak. Galatasaray’ı taraftarı önünde hafife almamak gerek. Barcelona, Xavi önderliğinde İspanya La Liga’da son 12 haftadan namağlup çıkmayı başarırken, 8 galibiyet, 4 beraberlikle son haftalara damga vurdu. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında Galatasaray ile karşılaşan Katalanlar, Avrupa öncesi ligde Valencia, Athletic Bilbao ve Elche’yi mağlup ederek 3’te 3 yapmayı başarırken, Galatasaray engeline takıldı. Napoli’yi saf dışına iterek Avrupa macerasına iyi bir başlangıç yapan Barcelona, Galatasaray ile iç sahada golsüz berabere kaldı. Napoli karşısında da ilk maçı 1-1’lik beraberlikle noktalayan BARÇA, deplasmanda İtalyan devini 4-1 mağlup etmeyi başardı. İlk maçta oyuna ağırlığını koyan ve adeta rakibini kendi yarı sahasına hapseden Barcelona, skor tabelasından istediği sonucu çıkaramasa da, oyun etkisi olarak çeyrek final sinyallerini verdi. La Liga’da haftayı 4-0’lık Osasuna galibiyetiyle kapatan Katalanlar, İstanbul deplasmanına moralli çıkacak. Turun ilk maçından istediği sonucu almayı başaramasa da, oyundaki etkisiyle dikkat çeken Katalanlar, deplasmanda etkisini bu kez skor tabelasına taşıyacak ve çeyrek final biletini İstanbul’da farklı galibiyetle alacaktır.

Roma – Vitesse: MS 1, 1.39 (iddaa) – 1.58 (Bets10) ; 17 Mart Perşembe akşamı Türkiye saati ile 23:00’te sahne alacak olan UEFA Avrupa Konferans Lig Son 16 Turu mücadelesinde, Roma’nın rakibi Vitesse. Mücadelenin yayın ekranı EXXEN. UEFA Konferans Ligi’nde şampiyonluğun favorileri arasında yer alan Jose Mourinho’nun öğrencileri, Son 16 Turu’nun ilk maçında konuk olduğu Vitesse deplasmanından 1-0’lık galibiyetle dönmeyi başardı. İlk yarıda etkisiz kalan Roma, devre arasına Olivera’nın son dakika golüyle 1-0 önde girmeyi başarırken, ikinci yarıda daha disiplinli bir futbolla karşımıza çıktı ve 78. dakikasında 10 kişi kaldığı maçı 1-0 kazandı. İtalya Serie A Ligi’nde ise tam 8 haftadır kaybetmeyen ev sahibi, Konferans Lig dönüşünde Udinese deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönerek, seriyi sürdürdü. Evinde avantajlı konumda olan Roma, üst tura çok yakın. Vitesse cephesinde UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu’na kaçan goller damga vururken, kalesine gelen 2 isabetli şuttan 1’i golle sonuçlanan konuk ekip, Roma’ya evinde 1-0 kaybetti. Rakibinde çok daha net fırsatları cömertçe harcayan Thomas Letsch’in öğrencileri, İtalya deplasmanında kazanmak zorunda. Konferans Ligi G Grubu’nu 2. sırada tamamlayan ve Play Off Turu’nda Rapid Wien’i saf dışına itmeyi başaran Vitesse’nin, İtalyan ekibi Roma’ya gücü yetmedi desek yeridir. Turun ilk maçında tecrübe ağır basarken, Hollanda temsilcisi aldığı mağlubiyete rağmen, neler yapabileceğini bizlere ispatladı. İlk maçın formsuz ismi Lois Openda’nın rövanş maçındaki performansı belirleyici olacak. 22 yaşındaki golcü ilk maçta kaçırdıklarıyla, takımının galibiyetine engel olan isimdi. Tecrübesiyle deplasmanda galip çıkmayı başaran Roma, aldığı galibiyeti yanı sıra maçta mağlubiyet tehlikesi yaşadı. İkinci yarı itibariyle toparlanan ve rakibinin gücünü fark eden Roma, iç sahada daha etkili bir futbolla kazanır.

Basel – Marsilya: MS 2, 1.92 (iddaa) – 2.12 (Bets10) ; UEFA Konferans Ligi sahnesinde Basel ile Marsilya karşı karşıya gelecek. Son 16 Turu’nun rövanş mücadelesi 17 Mart Perşembe akşamı Türkiye saati ile 20:45’te start alırken, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak. UEFA Konferans Ligi H Grubu’ndan namağlup lider çıkmayı başaran Basel, 4 galibiyet, 2 beraberlikle iyi bir grup performansı ortaya koyarken, Son 16 Turu’nda zor bir kura çekti. Marsilya ile eşleşen Guillermo Abascal’ın öğrencileri, ilk maçta Fransa deplasmanına konuk olurken, evine 2-1’lik mağlubiyetle döndü. Karşılaşmada 2-0 geriye düşen Basel, 90 dakika sonunda rakip kaleye 2 isabetli şut atarken, bitime 10 dakika kala Esposito attığı golle takımının tur umutlarını korudu ve farkı 1’e indirdi. Kalesinde ise çok daha ağır bir mağlubiyet alacak tehlikelerden ucuz kurtulan Basel, ilk maçta sergilediği etkisiz futbolun ardından, iç sahada sürpriz arayacak. UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nun 3.’sü Marsilya, yoluna UEFA’nın yeni organizasyonu Konferans Ligi’nde devam ediyor. Son 16 biletini Qarabağ’ın ellerinden almayı başaran konuk ekipte, son maça Milik damga vururken, yıldız golcü Son 16 Turu’nda bir kez daha sahneye çıktı ve Basel karşısında 2 golle takımını 2-1’lik galibiyete taşıdı. Basel karşısında hak ettiği bir galibiyet alan Marsilya, 2 golün yanı sıra, birçok gol fırsatını değerlendiremedi. İlk maçtaki 2-1’lik skor, konuk ekip adına şansız bir skor oldu diyebiliriz. Qarabağ ve Basel performanslarıyla şampiyonluğun favorilerinden biri olduğunu gösteren Marsilya, deplasmanda galibiyete yakın taraf. Konuk ekipte, Cengiz, Payet ve Milik çok formda. Deplasmana avantajı taraf olarak çıkacak olan Marsilya, ilk maçtan etkisini bizlere ispatladı. Basel karşısında ilk 90 dakikaya damgasını vuran Marsilya, rakibi karşısında bir kez daha üstün gelecek ve rövanş mücadelesini kazanacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 4.69

Bets10 Bahis Oranı: 6.69