UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Ajax Brighton İddaa Tahmini 09.11.2023

İddaa fikstüründe 9 Kasım Perşembe akşamı yer alan UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta mücadelesinde, Ajax ile Brighton karşı karşıya gelecek. Saat 20:45’te sahne alacak mücadele, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

Bets10, Ajax galibiyetine 4.15, beraberliğe 4.25, Brighton galibiyetine ise 1.80 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 3.49, beraberliğe 3.68, konuk ekibe ise 1.56 oran veriyor.

Ajax’ta Schip Etkisi

Hollanda Eredivisie Ligi’nde ilk 7 haftadan sadece 5 puan çıkarabilen ve 7 maçın 6’sınd puan kaybı yaşayan Ajax, UEFA Avrupa Ligi’nde ise ilk 3 haftadan galibiyet çıkaramadı. İki kulvarda birden kabusu yaşayan Hollanda devi, tarihinin en kötü sezon başlangıçlarından birine imza attı. Çareyi teknik adam değişikliğinde arayan Ajax, John van ‘t Schip’in göreve gelmesiyle birlikte yükselişe geçti. Ligde son 2 hafta Volendam ve Heerenveen karşısında üst üste galibiyetler alan ev sahibi, 2 maçta 6 gol bulurken, kalesinde ise sadece 1 gole izin verdi. Ligde gösterdiği yükselişi UEFA Avrupa Ligi’ne taşımak isteyen Ajax’ın, B Grubu’nda en alt sırada yer aldığını belirtelim. Marsilya ve AEK Atina karşısında alınan beraberliklerin ardından, Brighton deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle döndüler. Brighton’a karşı pozisyon dahi bulmakta zorlanan ev sahibi, yeni hocasıyla ilk Avrupa sınavını kazanarak, gruptan çıkma umutlarını korumak istiyor.

Brighton Grupta Yükselişe Geçti

Roberto De Zerbi ve öğrencileri, İngiltere Premier Lig’de sezon harika bir başlangıç yaparken, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara istediği başlangıcı yapamadı. Premier Lig sahnesinde ilk 6 haftadan 5 galibiyetle çıkmayı başaran Brighton, zirvenin takipçileri arasına girmeyi başarmıştı. Ligde 5 hafta önce düşüş başlarken, konuk ekip bu kez UEFA Avrupa Ligi’nde yükselişe geçti. İngiltere Premier Lig’de son 5 haftayı 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle geride bırakan Brighton, son olarak geçtiğimiz hafta Everton ile 1-1 berabere kaldı. UEFA Avrupa Ligi’nde ise sezona AEK Atina mağlubiyetiyle başlayan Brighton, Marsilya deplasmanından aldığı 2-2’lik berberliğin ardından, taraftarı önünde Ajax’ı 2-0’lık skorla mağlup etti. Ajax karşısında bir kez daha kazanmak isteyen İngiltere temsilcisi, bu hafta ilk maçın aksine çok daha formda bir rakiple karşı karşıya gelecek.

Ajax – Brighton Maç Bilgileri

Ajax – Brighton Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 20:45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Johan Cruyff Arena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Ajax cephesinde Devyne Rensch, Geronimo Rulli, Jay Gorter ve Axel Dongen’in sakatlıkları devam ediyor. Brighton takımında ise Pervis Estupinan, Julio Enciso, Solomon March ve Danny Welbeck’in sakatlıkları bulunuyor.

Ajax'ın ilk 11’i Belli mi?

Ajax’ın muhtemel kadrosu: Jay Gorter, Jorrel Hato, Gaston Avila, Josip Sutalo, Borna Sosa, Steven Berghuis, Kenneth Taylor, Steven Bergwijn, Benjamin Tahirovic, Carlos Borges, Brian Brobbey.

Brighton'ın İlk 11'i Belli mi?

Brighton’ın muhtemel kadrosu: Jason Steele, James Milner, Jan Paul van Hecke, Lewis Dunk, Joel Veltman, Pascol Gross, Mahmoud Dahoud, Solly March, Joao Pedro, Kaoru Mitoma, Ansu Fati.

İddaa Tahmini

Teknik adam değişikliğiyle kabustan uyanan Ajax, etkisini Avrupa’ya taşımak istiyor. Galibiyete ihtiyacı olan ev sahibi, grupta yükselişe geçen Brighton ile karşı karşıya gelecek. İlk maçın aksine iki takımında galibiyet adına mücadelede skor üretmeyi başaracağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.30

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 1.47

Maç Sonucu: 0-2

Maç Sonu Editör Yorumu: Brighton deplasmandan 3 puanla dönüyor. Ajax karşısında harika bir savunma performansı sergilerken, gol yemeden 2 golle 3 puanı deplasmandan aldı.