Almanya Bundesliga 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Borussia Dortmund Leipzig İddaa Tahmini 09.12.2023

Almanya Bundesliga‘da zirve takibine devam eden Borussia Dortmund ile Leipzig, 9 Aralık Cumartesi akşamında karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 20:30’d sahne alacak dev maçı, beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 1 ekranlarından canlı izleyebilirsiniz.

Bets10, Borussia Dortmund galibiyetine 2.56, beraberliğe 3.97, Leipzig galibiyetine ise 2.51 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.45, 2.5 Alt 2.83 oran kazandırıyor.

Dortmund Kupa Serüvenine Veda Etti

Almanya Bundesliga’da zirve takibine devam eden Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise Son 16 biletini cebine koydu. Edin Terzic ve öğrencileri, iki kulvarda birden etkili olmayı başarırken, hafta içi Almanya DFB Kupası Son 16 Turu’nda mağlubiyetten kurtulamadı. Stuttgart deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle dönerek, Çeyrek Final hayallerine veda eden Dortmund, rotasını yeniden Bundesliga’ya çevirdi. Geçen hafta lider Bayer Leverkusen’e karşı 1-0’lık üstünlüğü korumayı başaramayan ve karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrılan Sarı Siyahlıların, lider ile arasında 10 puan fark bulunuyor. Leipzig karşısında kazanmak isteyen Dortmund’un, zirve yarışında kalmak için galibiyete ihtiyacı var.

Leipzig Deplasmanda Zorlanmaya Başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi sahnesinde Son 16 biletini cebine koyarak rahat bir nefes alan Leipzig, rotasını Almanya Bundesliga’ya çevirdi. Marco Rose ve öğrencileri, G Grubu’nda 5 haftadan 9 puan toplarken, liderliği Manchester City’e kaptırıp Son 16 Turu’nu garantiledi. Lige odaklanan Leipzig, geçtiğimiz hafta Heidenheim’ karşı iç sahada aldığı 2-1’lik galibiyetin ardından, lider ile arasındaki puan farkını 9’a indirdi. Zirve yarışına yeniden dahil olmayı başaran konuk ekibin, ligde son 4 haftayı 2 mağlubiyet, 2 galibiyetle kapattığını söyleyelim. Kısa süreliğine rotasını tamamen lige çeviren Leipzig, lideri ile puan farkının açılmasını istemiyor. İç sahada namağlup bir performans sergileyen Rose ve öğrencileri, deplasmanda ise 2 haftadır Mainz 05 ve Wolfsburg mağlubiyetlerinden kurtulamadı.

Borussia Dortmund – Leipzig Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – Leipzig Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 1 ekranlarından Türkiye saati ile 20.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Signal Iduna Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Dortmund takımında Marcel Lotka kırmızı kart cezalısı. Nmecha, Ryerson ve Youssoufa Moukoko’nun ise sakatlıkları devam ediyor. Leipzig’de ise Timo Werner, Daniel Olmo, Willi Orban ve Chadaille Bitshiabu’nun sakatlıkları devam ediyor.

Borussia Dortmund’un 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Marcel Sabitzer, Emre Can, Nico Schlotterbeck, Mats Hummels, Marius Wolf, Julian Brandt, Salih Özcan, Marco Reus, Niclas Füllkrug, Donyell Malen.

Leipzig’in 11’i Belli mi?

Leipzig’in muhtemel kadrosu: Janis Blaswich, Mohamed Simakan, Castello Lukeba, David Raum, Christoph Baumgartner, Emil Forsberg, Kevin Kampl, Xaver Schlager, Yussuf Poulsen, Lois Openda, Benjamin Sesko.

İddaa Tahmini

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 biletini garantileyen ve lige odaklanan Dortmund, geçen hafta lider ile deplasmanda berabere kaldı. İyi bir futbol sergileyen Dortmund, bu hafta ise en yakın rakibi Leipzig’e karşı galibiyet arayacak. Sarı Siyahlıların taraftarı önünde kazanacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 2.23

Bets10 Oranı: MS 1, Oran 2.56

Maç Sonucu: 2-3

Maç Sonu Editör Yorumu: Zorlu mücadelede erken bir kırmızı kartla 10 kişi kalan Dortmund, Leipzig engeline takıldı. Ev sahibi 2 gole rağmen mağlup olurken, Leipzig zorlu deplasmandan 3 puanı 3 golle aldı.