İtalya Serie A iddaa tahminleri ve analizleri

Roma Napoli İddaa Tahmini 23.12.2023

Roma ile Napoli arasında sahne alacak olan İtalya Serie A Ligi derbi mücadelesi, 23 Aralık Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 22:45’te sahne alacak. Dev maçın yayın ekranı S Sport Plus ve S Sport 2.

Hovarda, Roma galibiyetine 2.98, beraberliğe 3.25, Napoli galibiyetine ise 2.50 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 2.14, 2.5 Alt 1.71 olarak verilmiş.

Roma’da Moraller Bozuk

Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Roma, İtalya Serie A Ligi’nde 5 maçtır sürdürdüğü yenilmezlik serisini, Bologna deplasmanında 2-0’lık mağlubiyetle kaybetti. En yakın rakibine karşı son derece etkisiz bir futbol sergileyen ev sahibi, Abraham ve Paulo Dybala’nın yokluğunda çıktığı mücadelede, pozisyon üretmekte zorlandı. 4. sırayı rakibine kaptıran Roma, 16 hafta sonunda 8. sıraya kadar geriledi. UEFA Avrupa Ligi G Grubu’nda liderliği Slavia Prag’a kaptıran ve Son 16 Play Off mücadelesi verecek olan Roma, İtalya Serie A Ligi’nde ise zirve yarışından uzak kaldı. Son 6 haftalık lig fikstürünü 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyetle geride bırakan Roma’nın, derbide galibiyete ihtiyacı var.

Napoli’ye Ağır Darbe

İtalya Serie A Ligi’nin son şampiyonu Napoli, yeni sezonda teknik adam hamlelerine rağmen zirve yarışından uzak kaldı. Rudi Garcia yönetiminde aradığı başarıyı bulamayan konuk ekip, göreve 4 hafta önce Walter Mazzarri’yi getirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi sahnesinde Son 16 biletini cebine koyan Napoli, İtalya Serie A Ligi’nde ise 4 haftadan 2 mağlubiyet, 2 galibiyet aldı. İnter ve Juventus derbilerinden alınan üst üste mağlubiyetlerin ardından, Cagliri karşısında kazanmayı bildiler. Son maçta alınan galibiyetle 4. sırada kalan ve moral bulan Napoli, hafta içi İtalya Kupası’nda ağır bir mağlubiyet yaşadı. İç sahada konuk ettiği Frosinone’ye karşı aldığı 4-0’lık mağlubiyetle kupa serüvenine veda eden konuk ekipte, teknik adam Walter Mazzarri’nin performansı kısa sürede eleştiri toplarken, moral bulmak için derbide galibiyete ihtiyaçları var. Liderin 14 puan gerisinde kalan Napoli, zirve takibine devam etmek istiyor.

Roma – Napoli Maç Bilgileri

Roma – Napoli Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından Türkiye saati ile 22:45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Olimpico Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Roma’da Tammy Abraham, Paulo Dybala, Marash Kumbulla, Chris Smalling ve Houssem Aouar’ın sakatlıkları devam ediyor. Napoli cephesinde ise Mathias Olivera ve Eljif Elmas’ın sakatlıkları devam ediyor.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Leonardo Spinazzola, Obite Evan N’Dicka, Gianluca Mancini, Rick Karsdorp, Edoardo Bove, Diego Llorente, Bryan Cristante, Nicola Zalewski, Andrea Belotti, Romelu Lukaku.

Napoli’nin 11’i Belli mi?

Napoli’nin muhtemel kadrosu: Alex Meret, Amir Rrahmani, Natan Bernardo de Souza, Leo Oestigaard, Giovanni Di Lorenzo, Stanislav Lobotka, Piotr Zielinski, Michel Cajuste, Jesper Lindstrom, Khvicha Kvaratskhelia, Giovanni Simeone.

İddaa Tahmini

İtalya Serie A Ligi’nde zirve yarışından kopmak üzere olan Napoli’nin, hata lüksü kalmadı. Lider ile puan farkı 14’e kadar çıkarken, son şampiyon geçen hafta kazandı ve puan kayıplarına son verdi. Kupada hafta içi hezimete uğrayan Napoli, derbi zaferiyle toparlanacaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 2.21

Hovarda Oranı: MS 2, Oran 2.50

Maç Sonucu: 2-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Matteo Politano’nun kırmızı kart görmesiyle birlikte oyun direncini kaybeden ve 1-0 geriye düşen Napoli, Victor Osimhen’in gördüğü kırmızı kart sonrası bir kez daha kalesini gole kapatamadı. Napoli 9 kişiyle mağlup olurken, Roma ise iç sahada Pellegrini ve Romelu Lukaku’nun golleriyle kazandı.