İtalya Serie A iddaa tahminleri ve analizleri

Milan Roma İddaa Tahmini 14.01.2024

Milan evinde Roma‘yı konuk edecek. İtalya Serie A Ligi‘nin 20. haftasında sahne alacak olan derbi mücadelesi, 14 Ocak Pazar akşamı Türkiye saati ile 22:45’te başlarken, S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Betroad, Milan galibiyetine 2.15, beraberliğe 3.35, Roma galibiyetine ise 3.55 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 2.15, 2.5 Alt 1.70 oran kazandırıyor.

Milan Lige Konsantre

İtalya Serie A Ligi’nde sezonun ilk yarısını 4 maçlık yenilmezlik serisiyle noktalayan Milan, ikinci yarıya moralli başlıyor. Son 4 haftadan 3 galibiyet, 1 beraberlikle toplanan 10 puan, Pioli ve öğrencilerinin zirve yarışının içerisinde kalmasını sağladı. Son 180 dakika kalesinde gole geçit vermeyen Milan, Sassuolo ve Empoli karşısında üst üste galibiyetlere imza attı. İtalya Kupası Çeyrek Final eşleşmesinde Atalanta engeline takılan Milan, 10 kişi tamamladığı mücadeleden 2-1’lik mağlubiyetle ayrılırken, rotasını İtalya Serie A Ligi’ne çevirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise yola devam edemediler ve UEFA Avrupa Ligi’ne gitmek zorunda kaldılar. Ligde etkisini sürdürmek isteyen Milan’ın, lider ile arsında 9 puan fark bulunuyor. Zirveyle puan farkının daha fazla açılmasını istemeyen Milan, derbide Roma’ya karşı galibiyet arayacak.

Roma Düşüşe Geçti

Roma’da üst üste yaşanan puan kayıplarının ardından, kupa mağlubiyeti moralleri bozdu. Jose Mourinho ve öğrencileri, İtalya Serie A Ligi’nde son 2 haftada 5 puan kaybetti. Juventus deplasmanından alınan 1-0’lık mağlubiyetin ardından, Atlanta ile iç sahada 1-1 berabere kaldılar. Son 4 haftada ise sadece Napoli’ye karşı galip gelmeyi başardılar. 19 haftayı 8 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyetle 29 puan topladı ve 8. sırada yer aldı. İtalya Kupası Çeyrek Final eşleşmesinde ise Lazio karşısında mağlubiyetten kurtulamadılar. İki kulvarda birden kötü sonuçlar alan Roma, üst sıralardan uzaklaşmaya başladı. Kötü gidişata çare arayan Roma, derbi galibiyetiyle toparlanmak istiyor. Milan karşısına çıkacak olan Jose Mourinho ve öğrencileri, sezonun ilk yarısında mağlup olduğu ezeli rakibinden 3 puan almak istiyor.

Milan – Roma Maç Bilgileri

Milan – Roma Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından Türkiye saati ile 22.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Giuseppe Meazza Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Milan’da Okafor, Sportiello, Pierre Kalulu, Malick Thiaw, Alessandro Florenzi, Tommaso Pobega, Fikayo Tomori’nin sakatlıkları devam ediyor. Bennacer ve Chukwueze ise milli takımlarına gittiler. Roma cephesinde ise Sanches, Chris Smalling, Tammy Abraham, Marash Kumbulla’nın sakatlıkları devam ediyor. Sardar Azmoun, Evan Dicka ve Houssem Aouar ise milli takımlarına gittiler.

Milan’ın 11’i Belli mi?

Milan’ın muhtemel kadrosu: Mike Maignan, Simon Kjaer, Theo Hernandez, Davide Calabria, Ruben Loftus-Cheek, Tijjani Reijnders, Yacine Adli, Christian Pulisic, Ruben Luka Jovic, Rafael Leao, Olivier Giroud.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Leonardo Spinazzola, Leandro Paredes, Gianluca Mancini, Rick Karsdorp, Edoardo Bove, Diego Llorente, Bryan Cristante, Nicola Zalewski, Andrea Belotti, Romelu Lukaku.

İddaa Tahmini

İtalya Serie A Ligi’nde 4 maçtır mağlubiyete yer vermeyen Milan, 4 maçtan 10 puan topladı ve zirve yarışının içerisinde kalmayı başardı. Pioli ve öğrencileri, ezeli rakibi Roma’yı sezonun ilk yarısı deplasmanda mağlup etmeyi başardı. Milan bu kez ezeli rakibini iç sahada mağlup etmeyi başaracaktır.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.89

Betroad Oranı: MS 1, Oran 2.15

Maç Sonucu: 3-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Milan derbiyi 3 golle kazandı. Roma’yı sahasında ağırlayan Stefano Pioli ve öğrencileri, ilk yarıdan itibaren ezeli rakibine üstünlük kurmayı başarırken, beklediğimiz gibi 90 dakika sonunda kazanan taraf oldu.