Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Lyon Nice İddaa Tahmini 16.02.2024

İddaa fikstüründe 16 Şubat Cuma akşamı yer alan Fransa Ligue 1‘in 22. hafta mücadelesinde, Lyon ile Nice kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 23:00’te başlama düdüğü çalınacak mücadele, beIN SPORTS ekranlarından canlı yayınlanacak.

intobet, Lyon galibiyetine 2.75, beraberliğe 3.20, Nice galibiyetine ise 2.75 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 2.34, beraberliğe 2.80, konuk ekibe ise 2.39 oran veriyor.

Lyon Son Haftalarda Etkili

Fransa Ligue 1’de geçtiğimiz hafta Montpellier deplasmanına konuk olan Lyon, 21. haftada kritik bir geri dönüşe imza attı. Küme düşme hattıyla arasında 3 puan fark bulunan Piere Sage ve öğrencileri,  ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadelenin, ikinci yarısında Alexandre Lacazette ve Maxence Caqueret ikilisinin golleriyle skoru 2-1’e getirmeyi başardı. Marsilya galibiyetinin ardından, Fransa Ligue 1 sahnesinde kazanmaya devam eden Lyon, düşme hattıyla puan farkını 3’te tutmaya devam etti. Sezon içerisinde 3 kez teknik adam değişikliğine giden ve kümede kalmakta zorlanan ev sahibi, Sage’in göreve gelişiyle birlikte, yükselişe geçti ve düşme hattından kurtuldu. Son 7 haftalık fikstürden 5 galibiyet çıkarmayı başaran Lyon, kalesini ise 4 maçta gole kapattı. Yükselişini bitime 13 hafta kala sürdürmek isteyen ekip, bu hafta sahasında Nice’ı konuk edecek.

Nice Deplasmanda 5 Maçtır Kazanamıyor

Fransa Ligue 1’de 21. haftayı geride bırakırken, Nice sezonun ilk iç saha mağlubiyetini yaşadı. Monaco’yu evinde konuk eden Farioli ve öğrencileri, 2 kez geriden gelerek skoru eşitlemeyi başarsa da, 3-2’ik mağlubiyetten kurtulamadı. Hücum hattı maç boyunca Nice’ın oyuna ortak olmasını sağlarken, savunmadaki önemli açıklar mağlubiyeti getirdi. Taraftarı önünde 10 hafta sonra mağlup olan Nice, deplasmanda ise 5 maçtır puan kayıplarına engel olamıyor. Son 5 deplasman maçından 2 puan çıkarabilen konuk ekip, ilk 13 haftada sergilediği namağlup performans grafiğine rağmen, son 8 haftada yaşadığı önemli kayıplarla, liderin 11 puan gerisine düştü. 2. sırada yer almaya devam eden Nice, dış saha kabusuna son vererek ve lider ile arasındaki puan farkının daha fazla açılmasını istemiyor.

Lyon – Nice Maç Bilgileri

Lyon – Nice Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS ekranlarından Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Parc Olympique Lyonnais Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Anthony Lopes, Sinaly Diomande, Sael Kumbedi Nseke, Nicolas Tagliafico, Diego Moreira, Clinton Mata, Skelly Alvero, Maxence Caqueret, Skelly Alvero, Alexandre Lacazette, Mathis Cherki.

Nice’nin 11’i Belli mi?

Nice’nin muhtemel kadrosu: Marcin Bulka, Jordan Lotomba, Antoine Mendy, Dante, Mohamed-Ali Cho, Morgan Sanson, Youssouf Ndayishimiye, Melvin Bard, Badredine Bouanani, Gaetan Laborde.

İddaa Tahmini

2 haftadır kazanan Lyon, ligde kalma yolunda önemli adımlar attı. Teknik adam değişikliğinin ardından başlayan yükselişi, Nice karşısında galibiyetle sürdürmek istiyorlar. Nice ise hala liderin en yakın rakibi olmasına karşın, deplasmanda 5 maçtır kazanamıyor ve geçen hafta sezonun ilk iç saha mağlubiyetini aldı. Nice yeniden şampiyonluk yarışında var olma mücadelesi verecek. Galibiyete ihtiyacı olan iki takımında, 90 dakikada skor üreteceğini düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.66

intobet Oranı: KGVAR, Oran 1.85

Maç Sonucu: 1-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Lyon evinde sürpriz bir galibiyete imza attı. Bu sezon Fransa Ligue 1’de çok zor günler geçiren Lyon’da küme düşme tehlikesi devam ederken, 2. sıradaki Nice karşısında alınan galibiyet, moralleri yerine getirdi. Ev sahibi Orel Mangala’nın tek golüyle ezeli rakibini mağlup etti.