Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Brest Marsilya İddaa Tahmini 18.02.2024

Fransa Ligue 1‘de üst sıraları zorlamaya devam eden Brest ile Marsilya, 22. haftada karşı karşıya geliyor. 18 Şubat Pazar akşamı Türkiye saati ile 22:45’te başlayan mücadele, beIN SPORTS 4 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Genzobet, Brest galibiyetine 2.55, beraberliğe 3.25, Marsilya galibiyetine 2.95 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 2.14, 2.5 Alt 1.71 oran kazandırıyor.

Brest Zirve Takibinde

Fransa Ligue 1’in son 10 haftasında Brest’i mağlup edebilen olmadı. 6 galibiyet, 4 beraberlikle müthiş bir performans grafiği ortaya koyan Eric Serge Roy ve öğrencileri, 4 maçlık galibiyet serisinin ardından, son 3 haftada PSG, Nice ve Clermont ile berabere kaldı. Lider ve en yakın takipçisine geçit vermeyen ve seriyi sürdürmeyi başaran Brest, zirve ile arasındaki puan farkını 13’te tutmaya devam etti. PSG ve Nice karşısında son derece iyi bir futbol ortaya koyan ev sahibi, düşme hattındaki Clermont karşısında ise geçtiğimiz hafta galibiyeti kaçırdı. Pierre Lees-Melou’nun 50. dakikada kaydettiği golle öne geçen Brest, bitime 20 dakika kala üstünlüğünü koruyamadı ve deplasmandan 1 puanla döndü. 2. sıradaki Nice ile arasında sadece 2 puan fark bulunan ev sahibi, Marsilya karşısında kazanmak ve 2. olma şansını iyi değerlendirmek istiyor.

Marsilya’da Kayıplar Devam Ediyor

Fransa Ligue 1’de 5 haftadır puan kayıplarına engel olamayan Marsilya, galibiyet hasretine UEFA Avrupa Ligi sahnesinde de son veremedi. Geçtiğimiz hafta Son 16 Play Off Turu’nun ilk maçında Shakhtar Donetsk deplasmanına konuk olan Gennaro Gattuso ve öğrencileri, 2 kez öne geçtiği mücadeleden 2-2’lik beraberlikle ayrıldı ve galibiyeti kaçıran tarafta yer aldı. Fransa Ligue 1’de ise son 5 haftayı 4 beraberlik, 1 mağlubiyetle geride bıraktılar. Marsilya, Gattuso yönetiminde kolay maç kaybetmese de, son haftalarda galibiyet adına zorlanıyor. 21 hafta sonunda 30 puanla 8. sırada yer alan Marsilya’nın, üst sıralarla arasındaki puan farkı açılıyor. Bu hafta Brest deplasmanına konuk olacak olan Gattuso ve öğrencileri, ligin formda takımına karşı kazanarak, puan kayıplarına son vermek istiyor.

Brest – Marsilya Maç Bilgileri

Brest – Marsilya Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ekranlarından Türkiye saati ile 22:45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Francis-Le Ble Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Brest takımında Mahdi Camara ve Marco Bizot kart cezalısı. Jordan Amavi’nin ise sakatlığı devam ediyor. Marsilya’da ise Valentin Rongier, Michael Murillo, Jordan Veretout ve Bilal Nadir’in sakatlıkları devam ediyor. Gigot ise kart cezalısı.

Brest’in 11’i Belli mi?

Brest’in muhtemel kadrosu: Marco Bizot, Kenny Lala, Brendan Chardonnet, Bradley Locko, Lees-Melou, Romain Del Castillo, Hugo Magnetti, Julien Le Cardinal, Mahdi Camara, Pereira Lage, Steve Mounie.

Marsilya’nın 11’i Belli mi?

Marsilya’nın muhtemel kadrosu: Pau Lopez, Jean Onana, Jonathan Clauss, Ulisses Garcia, Leonardo Balerdi, Azzedine Ounahi, Amine Harit, Iliman Ndiaye, Quentin Merlin, Pierre Aubameyang, Faris Pemi Moumbagna.

İddaa Tahmini

İki takımda son haftalarda kolay maç kaybetmiyor. Brest 10 maçlık yenilmezlik serisiyle dikkat çekerken, Marsilya ise 5 haftadır puan kayıplarına çare arıyor. İki takımda dirençli futboluyla 22. hafta öncesi dikkat çekiyor. Mücadelenin ilk yarısında, Brest ve Marsilya’nın birbirlerine üstünlük şansı vermeyeceğini düşünüyoruz.

İddaa Oranı: İY 0, Oran 1.85

Genzobet Oranı: İY 0, Oran 2.05

Maç Sonucu: 1-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda Brest 10 kişi kalırken, son 30 dakikada 10 kişi mücadele etti. Skoru belirleyen isim bitime 7 dakika kala Pierre Lees Melou oldu ve Brest’i galibiyete taşıdı. 10 kişiyle kazanan ev sahibi, ligin 2. sırasına yükseldi. Kazananları tebrik ederiz.