UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Sporting CP Atalanta İddaa Tahmini 06.03.2024

UEFA Avrupa Ligi Son 16 heyecanı 6 Mart Çarşamba akşamı başlıyor. Türkiye saati ile 20:45’te sahne alacak mücadelede, Sporting CP ile Atalanta karşı karşıya gelecek. Mücadelenin yayın ekranı ise EXXEN platformu.

intobet, Sporting CP galibiyetine 2.18, beraberliğe 3.70, Atalanta galibiyetine ise 3.30 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.63, KGYOK 2.25 oran kazandırıyor.

Sporting CP Avantaj Peşinde

Sporting CP cephesinde bir kez daha rakip Atalanta oldu. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda mücadele edecek olan Portekiz temsilcisi, bu sezon grup aşamalarında mağlup edemediği ve liderliği kaptırdığı Atalanta’ya karşı, on 16 Turu’nda galibiyet arayacak. Ev sahibi D Grubu’nda 6 maçtan 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyetle 11 puan topladı ve Atalanta’ya karşı iç sahada mağlup olurken, deplasmandan 1 puan aldı. 2 maçta toplam skorun 32 olduğunu belirtelim. Son 16 Play Off Turu kapsamında Young Boys ile eşleşen Ruben Amorim ve öğrencileri, toplamdan 4-2’lik skorla tur atlamayı başardı. Portekiz Premier Ligi’nde liderlik ipini göğüsleyen ve 10 haftadır namağlup yoluna devam etmeyi başaran Sporting CP, iki kulvarda birden yakaladığı etkiyi sürdürmek istiyor.

Atalanta Düşüşe Geçti

İtalya Serie A Ligi’nde 8 hafta boyuna namağlup bir performans grafiği ortaya koyan Atalanta, son 2 haftada mağlubiyetlerden kurtulamadı. 8 haftalık fikstürü 6 galibiyet, 2 beraberlikle geride bırakan Gian Piero Gasperini ve öğrencileri, son 2 haftada önce İnter ardından Bologna’ya karşı kaybetti. Üst sıra yarışında önemli yara alan konuk ekip, UEFA Avrupa Ligi’nde ise bu sezon namağlup bir performans sergiliyor. D Grubu’ndan namağlup lider çıkmayı başaran Atalanta, 6 haftadan 4 galibiyet, 2 beraberlikle 14 puan topladı. Sporting CP’yi geçerek liderlik ipini göğüsleyen konuk ekip, Son 16 Turu kapsamında karşı karşıya geleceği rakibinden bu sezon 2 maçtan 4 puan almayı başardı. Sporting CP deplasmanından 2-1’lik galibiyetle çıkmayı başaran Atalanta, bir kez daha Portekiz deplasmanında galibiyet arayacak.

Sporting CP – Atalanta Maç Bilgileri

Sporting CP – Atalanta Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformu tarafından Türkiye saati ile 20.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Jose Alvalade Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Sporting CP cephesinde Goncalo Inacio ve Trincao’nun sakatlıkları devam ediyor. Atalanta’da ise önemli bir eksik bulunmuyor.

Sporting CP’nin ilk 11’i Belli mi?

Sporting CP’nin muhtemel kadrosu: Franco Israel, Matheus Reis, Jeremiah St. Juste, Ousmane Diomande, Ricardo Esgaio, Pedro Goncalves, Marcus Edwards, Daniel Bragança, Morten Hjulmand, Viktor Gyökeres, Nuno Santos.

Atalanta’nın 11’i Belli mi?

Atalanta’nın muhtemel kadrosu: Marco Carnesecchi, Matteo Ruggeri, Berat Djimsiti, Sead Kolasinac, Emil Holm, Giorgio Scalvini, Charles De Ketelaere, Mario Pasalic, Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Gianluca Scamacca.

İddaa Tahmini

İki takımda bu sezon UEFA Avrupa Ligi sahnesinde 3. kez karşı karşıya geliyor. İlk 2 maçta da rakipler fileleri havalandırmayı başardı. Son 16 Turu’nun ilk maçında avantajlı konuma geçmek isteyen Sporting CP ve Atalanta’nın, bir kez daha karşılıklı gollere imza atacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.45

intobet Oranı: KGVAR, Oran 1.63

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında karşılıklı goller atıldı. Sporting CP ve Atalanta’nın karşılıklı gollerine ev sahipliği yapan mücadelede, 2 gol atıldı. İki takımda tur şansını rövanşa taşıdı. Kazananları tebrik ederiz.