UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Borussia Dortmund PSV Maç Tahmini 13.03.2024

UEFA Şampiyonlar Ligi‘nde Çeyrek Finalistler belli oluyor. 13 Mart Çarşamba akşamı Son 16 Turu‘nun rövanşında, Borussia Dortmund ile PSV karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 23:00’te başlayan mücadele, EXXEN ve TV 8.5 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bets10, Borussia Dortmund galibiyetine 2.16, beraberliğe 3.91, PSV galibiyetine ise 3.21 oran belirlemiş durumda. Bets10 tarafından bizlere sunulan özel oran kampanyasında, mücadelede 2.5 Üst seçeneğini tercih ederek, 30.00 oran kazanabilirsiniz.

Dortmund Son Haftalarda Yükselişte

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’ndan lider çıkmayı başaran Borussia Dortmund, PSG, Milan ve Newcastle United’ı geçerek liderlik ipini göğüslerken, 6 maçtan 3 galibiyet, 2 beraberlikle 11 puan topladı. En zorlu grupların birinden lider çıkmayı başaran Edin Terzi ve öğrencileri, Son 16 Turu’nun ilk maçında PSV deplasmanına konuk oldu. Maça daha iyi başlayan ve net fırsatlar yakalayan Hollanda temsilcisi olurken, Donyell Malen 24. dakikada şapkadan tavşan çıkardı ve Dortmund devre arasına 1-0 önde girdi. İkinci yarıda üstünlüğünü korumayı başaramasa da, ev sahibi deplasmandan aldığı 1-1’lik beraberlikle, avantajlı tarafa geçti. Almanya Bundesliga’da son 2 hafta Union Berlin ve Werder Bremen deplasmanlarında kazanan Dortmund, son haftalarda formda.

PSV Kolay Maç Kaybetmiyor

Hollanda Eredivisie Ligi’nin namağlup lideri PSV Eindhoven, bu sezon hem ligde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çekici bir performans sergiliyor. B Grubu’nda mücadele eden PSV, başlangıçta Arsenal’e karşı bir mağlubiyet aldı ancak sonraki 5 haftada 2 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederek 9 puan topladı ve Son 16 biletini cebine koydu. 5 maçlık yenilmezlik serisiyle Dortmund karşısına çıkan Peter Bosz ve öğrencileri, maç boyunca daha net gol fırsatları yakalamasına rağmen, fırsatları cömertçe harcadı. Devre arasına 1-0 geride giren konuk ekip, ikinci yarının hemen başında skora dengeyi getirdi. Deplasmanda galibiyet arayacak olan PSV, iki kulvarda birden kolay kolay mağlup olmayacağını bizlere uzun süre önce gösterdi. Hollanda Eredivisie Ligi’ne son haftayı Go Ahead deplasmanında 1-0’lık galibiyetle noktalayan PSV, galibiyetlerine devler sahnesinde devam etmek istiyor.

Borussia Dortmund – PSV Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – PSV Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN ve TV 8.5 ekranlarından Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Signal Iduna Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Dortmund takımında Sebastien Haller’in sakatlığı devam ederken, Nico Schlotterbeck kart cezalısı. PSV’de ise Noa Lang’ın sakatlığı devam ediyor.

Borussia Dortmund’un 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Ian Maatsen, Mats Hummels, Niklas Süle, Emre Can, Julian Ryerson, Marcel Sabitzer, Marco Reus, Bynoe-Gittens, Niclas Füllkrug, Donyell Malen.

PSV'nin ilk 11’i Belli mi?

PSV’nin muhtemel kadrosu: Walter Benitez, Jordan Teze, Andre Ramalho, Olivier Boscagli, Sergino Dest, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Hirving Lozano, Malik Tillman, Ricardo Pepi, Luuk de Jong.

İddaa Tahmini

Dortmund ve PSV ilk maçta birbirlerine diş geçiremedi ve karşılıklı gollere imza attı. Rövanşta iki takımında turu geçmek için galibiyete ihtiyacı var. Almanya’da oynana maçta iki takımda fırsatlardan yararlanmakta etkisizdi. Rövanşta ise iki takımında daha başarılı olacağını ve Son 16 eşleşmesinde 2.5 gol barajının aşılacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: 2.5 ÜST, Oran 1.38

Bets10 Oranı: 2.5 ÜST, Oran 30.00

Maç Sonucu: 2-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Dortmund iç sahada Jadon Sancho ve Marco Reus’un golleriyle galip geldi. İlk maçta deplasmandan beraberlikle dönen Dortmund, rövanşta iç saha avantajını iyi değerlendirdi ve kazanarak çeyrek final biletini cebine koydu.