İtalya Serie A iddaa tahminleri ve analizleri

Roma Lazio İddaa Tahmini 06.04.2024

İtalya Serie A Ligi‘nde derbi heyecanı yaşanıyor. 6 Nisan Cumartesi akşamı sahne alacak olan Derby della Capitale kapsamında, Roma ile Lazio karşı karşıya gelecek. Dev maç Türkiye saati ile 19:00’da başlarken, S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bets10, Roma galibiyetine 2.22, beraberliğe 3.25, Lazio galibiyetine ise 3.55 oran belirlemiş durumda. Bets10 tarafından takipçilerine sunduğu özel oran fırsatlarında ise Roma – Lazio mücadelesinde KGVAR seçeneğini tercih ederek, 30.00 oran kazanabilirsiniz.

Roma Çok Formda

Roma cephesinde Daniele De Rossi etkisi devam ediyor. Jose Mourinho ile yolları ayırdıktan sonra genç teknik adamına güvenen ev sahibi, son  haftada namağlup bir performans grafiğiyle dikkat çekerken, Rossi göreve geldikten sonraki 9 haftada ise sadece Serie A lideri İnter karşısında mağlubiyet aldılar. Son 6 haftayı 4 galibiyet, 2 beraberlikle geride bırakan ev sahibi, milli ara öncesinde Sassuolo’ya karşı 1-0’lık galibiyete imza atarken, milli ara dönüşünde ise Lecce ile golsüz berabere kaldı. Son 9 haftada rakip fileleri tam 25 kez havalandırarak müthiş bir hücum performansı ortaya koyarken, kalesinde ise sadece 11 gole izin verdi. Aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi’nde etkisini sürdüren Roma, çeyrek finalistler arasında yer alıyor. Son haftaların formda takımı Roma bu hafta Derby della Capitale’de galibiyet arayacak.

Lazio’da Tudor Etkisi

Lazio göreve Igor Tudor geldikten sonra kazanmaya başladı. İtalya Serie A Ligi’nde son 2 haftaya kadar istikrardan uzak bir performans grafiği ortaya koyan konuk ekip, Şampiyonlar Ligi’nde ise Son 16 Turu’na kadar yükseldi ve Sarri ile yola devam etti. Devler sahnesinde yaşanan vedanın ardından çareyi teknik adam değişikliğinde arayan ve göreve Igor Tudor’u getiren Lazio, Frosinone ve Juventus engellerini 3 puanla geçti. Juventus derbisinde iyi savunma performansıyla dikkat çeken konuk ekip, Adam Marusic’in son dakika golüyle 3 puanı cebine koydu. Bitime 8 hafta kala 46 puanla ligin 7. sırasında kendisine yer bulan Lazio, bu hafta ise Derby della Capitale’de galibiyetlerine devam etmek istiyor. Roma’ya karşı bu sezon Serie A Ligi kapsamında berabere kalıp, İtalya Kupası kapsamında ise galip gelmeyi başardılar.

Roma – Lazio Maç Bilgileri

Roma – Lazio Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından Türkiye saati ile 19:00’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Olimpico Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Roma takımında Sardar Azmoun’un sakatlığı devam ederken, Evan Ndicka kart cezalısı. Lazio’da ise Ivan Provedel, Mattia Zaccagni, Manuel Lazzari ve Nicolo Rovella’nın sakatlıkları devam ediyor.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Gianluca Mancini, Donny Huijsen, Angelino, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Leandro Paredes, Bryan Cristante, Nicola Zalewski, El Shaarawy, Paulo Dybala.

Lazio’nun 11’i Belli mi?

Lazio’nun muhtemel kadrosu: Christos Mandas, Elseid Hysaj, Alessio Romagnoli, Nicolo Casale, Luis Alberto, Felipe Anderson, Danilo Cataldi, Daichi Kamada, Gustav Isaksen, Ciro Immobile, Gila Fuentes.

İddaa Tahmini

Roma göreve Rossi geldikten sonra Lazio ise Tudor göreve geldikten sonra yükselişe geçti. Galibiyetlerine Derby della Capitale’de devam etmek isteyen Roma ve Lazio’nun, bu hafta 3 puan hedefine ulaşamasa dahi, dev maçta en azından skor üretmeyi başaracağını ve galibiyet adına iyi bir futbol sergileyeceğini düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.67

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 30.00

Maç Sonucu: 1-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Derbiyi kazanan De Rossi yönetimindeki Roma oldu. Ev sahibine ezeli rakibi karşısında galibiyeti getiren gol 42. dakikada Gianluca Mancini’den geldi. Lecce ise yeni hocasıyla mağlubiyetten kurtulamadı.