İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 29.01.2022

29 Ocak Cumartesi günü Fransa Kupası Sın 16 Turu’nda sahne alacak 3 güvendiğim mücadeleyi kupon olarak hazırladım. Bol şanslar.

Marsilya – Montpellier: MS 1, 1.41 (iddaa) – 1.52 (Bets10) ; Marsilya evinde Montpellier’i konuk edecek. Fransa Kupası Son 16 mücadelesi, 29 Ocak Cumartesi akşamı İddaa fikstüründe bizleri beklerken, karşılaşmanın başlama düdüğü Türkiye saati ile 23:00’te çalınacak. Mücadelenin yayın ekranı ise beIN SPORTS HD 2. Fransa Ligue 1’in son 5 haftasında bileği bükülmeyen Marsilya, zirve yarışında hata yapmadı ve şampiyonluk umutlarını korudu. Sezonun ilk yarısını lider PSG’nin en yakın takipçileri arasında kapatan ev sahibi, transfer döneminde Bakambu’yu kadrosuna katarken, yeni golcüsünden ilk maçta skor katkısı aldı. Geçtiğimiz hafta konuk olduğu Lens deplasmanında Payet ve Bakambu’nun golleriyle 2-0’lık galibiyete uzanan Marsilya, lider ile arasındaki 13 puan farkı korudu. Son haftaların etkili ismi Cengiz Ünder deplasmanda tekrar iyi performansıyla dikkat çekerken, hücum hattında kilit isimler arasında yer almaya devam etti. Ligue 1’de harika bir seri yakalayan Marsilya, lige verilen arayla birlikte rotasını Fransa Kupası’na çevirdi. Son 16 Turu’nda Montpellier’i evinde konuk edecek olan Sampaoli’nin öğrencileri, ligde rakibini deplasman faktörüne rağmen 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı. Montpellier, Fransa Ligue 1 sahnesinde haftayı galibiyetle kapatan takımlardan biriydi. Evinde ağırladığı Monaco karşısında 3-2’lik galibiyete uzanan konuk ekipte, Mavidid maça hem golleri hem de performansıyla damga vururken, üst üste gelen 2 mağlubiyetin ardından takımını toparlamayı başaran isim oldu. Son 7 haftadan 5 galibiyet çıkararak, ilk 6 içerisine girmeyi başaran Montpellier, son haftalarda zaman zaman düşüşe geçse de, iyi performans grafiğiyle dikkat çekti. Fransa Kupası’nda Andrezieux ve Strasbourg karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetlerle Son 16 içerisine adını yazdırmayı başaran Montpellier, ligin aksine kupada çıktığı 2 maçta da çok etkili olamadı. Konuk ekip zorlu Marsilya deplasmanından sürpriz bir galibiyetle çıkmak istiyor. Son haftalarda Ligue 1’de iyi performanslar sergileyen Marsilya, transfer döneminde yaptığı hamlelerle hücum hattının güçlendirdi. Formda olan ev sahibinin kazanacağını düşünüyorum.

Nancy – Amiens: KGVAR, 1.70 (iddaa) – 1.90 (Bets10) ; Marcel-Picot Stadı’nın ev sahipliği yapacağı Fransa Kupası Son 16 mücadelesinde, Nancy ile Amiens karşı karşıya gelecek. İki Ligue 2 temsilcisinin mücadelesi 29 Ocak Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 18:15’te sahne alacak. Fransa Ligue 2’de sezonun ilk yarısı sona ererken, ilk 19 haftayı 2 galibiyet, 6 beraberlik, 11 mağlubiyetle kapatan Nancy, 12 puanla dibe vurdu ve devre arasında ligin en zayıf halkası olarak girdi. Ev sahibi devre arasından galibiyetle dönmeyi başarsa da, Bastia galibiyetinin ardından geçtiğimiz hafta evinde lider Toulouse’a 4-0 mağlup oldu ve kötü gidişatını sürdürdü. Dipten kurtulamayan Nancy, Fransa Kupası’nda ise Rennes’i gerisinde bırakarak Son 16 biletini cebine koydu. Troyes ve Rennes gibi Ligue 1 temsilcilerini tur dışına itmeyi başaran Albert Cartier’in öğrencileri için Fransa Kupası Son 16 Turu’nun en sürpriz takımı diyebiliriz. Ev sahibi ligde yaşadığı zor günlerde kupa zaferleriyle teselli bulurken, Ligue 2’de beraber mücadele ettiği Amiens karşısında üst turu hedefliyor. Konuk ekip Amiens, Fransa Kupası’nda 4 turu geride bırakırken, Son 16 Turu’nda Ligue 2’de beraber mücadele ettiği Nancy ile eşleşti. Ligde sezonun ilk yarısı rakibiyle 1-1 berabere kalan Amiens, deplasmandan 9 kişiyle 1 puan çıkarmayı başarmıştı. Fransa Ligue 2’de küme düşme tehlikesi yaşayan konuk ekip, 22 haftadan 5 galibiyet, 10 beraberlikle 25 puan toplamayı başarırken, düşme hattının 3 puan uzağında yer aldı. Son 2 hafta Guiıngamp’ı 3-0 mağlup etmeyi başarırken, Quevilly ile 1-1 berabere kaldı. Son 2 haftada iyi performanslar sergilemeye başlayan Ameins, kupadaki etkisini Ligue 2’in en zayıf halkası Nancy karşısında sürdürmek istiyor. Taraf bahsinin güç odluğu bu zorlu mücadelede, galibiyet adına güven vermeyi başaramayan Nancy ve Ameins’in, ligdeki gibi rakip fileleri havalandırmayı başaracaktır.

Reims – Bastia: MS 1, 1.67 (iddaa) – 1.83 (Bets10) ; Fransa Kupası’nda Son 16 heyecanı yaşanırken, 29 Ocak Cumartesi akşamı Reims ile Bastia karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 20:30’da sahne alaca mücadelenin yayın ekranı beIN SPORTS HD 2. Reism geçtiğimiz hafta liderden ağır bir darbe aldı. Konuk olduğu PSG deplasmanından 4-0’lık mağlubiyetle dönen ev sahibi, galibiyet hasretini 4 haftaya çıkarınca, küme düşme tehlikesini yakından hissediyor. Ev sahibi son 4 haftada 2 beraberlik, 2 mağlubiyetlik bir performans grafiği ortaya koyarken, son 3 haftada skor üretmeyi başaramadı. Hücum hattındaki etkisizlik Reims’i düşme hattının 5 puan üzerine kadar taşıdı. Lige ara verilmesiyle birlikte teselliyi Fransa Kupası’nda arayacak olan Oscar Garcia’nın öğrencileri, Son 16 Turu’na kadar Reims St ve Thaon’u 1-0’lık galibiyetlerle tur dışına itmeyi başarmıştı. İki kulvarda birden güven vermeyi başaramayan Reims, Fransa Ligue 2’de mücadele eden Bastia karşısında hata yapmak istemiyor. Fransa Ligue 2 temsilcisi Bastia, Fransa Kupası’nda 4 tur birden geçerek, Son 16 biletini cebine koydu ve Reims’in rakibi oldu. Son olarak Clermont’u saf dışına itmeyi başaran konuk ekip, üst ligde mücadele eden rakibi karşısında sürpriz bir sonuca imza attı. Fransa Ligue 2’de zor günler geçiren Bastia, sezon ortasında yaptığı teknik adam hamlesine rağmen, küme düşme tehlikesini atlatamadı. Düşme hattından sadece 2 puan uzaklıkta, 16. sırada yer alan konuk ekip, 2 haftada 5 puan kaybetti. Bastia ligde geçirdiği zor günlere karşın, kupada daha iyi performanslarıyla dikkat çekerken, bir sürprize daha imza atmak ve çeyrek finalist olmak istiyor. Fransa Ligue 1’de son 4 haftayı galibiyetsiz kapatan Reims, adım adım küme düşme hattına yakınlaşıyor. Zor günler geçiren ve kupa galibiyetiyle hayata dönmeyi hedefleyen Reims, zor da olsa iç sahada kazanmayı başaracaktır.

Toplam İddaa Oranı: 4.00

Bets10 Bahis Oranı: 5.28