İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 21.05.2022

Fransa Ligue 1 sahnesinde son hafta heyecanı yaşanırken, 21 Mayıs Cumartesi akşamı üst sıraları yakından ilgilendiren 3 mücadeleyi kupon olarak hazırladık. Bol şanslar.

Marsilya – Strasbourg: MS 1, 1.88 (iddaa) – 2.10 (Bets10) ; beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından 21 Mayıs Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 22:00’de naklen yayınlanacak olan Fransa Ligue 1’in son hafta mücadelesinde, 3. sıradaki Marsilya ile 5. sırada yer alan Strasbourg karşı karşıya gelecek. Marsilya, Konferans Ligi’ne yarı finalist veda etmesinin ardından, Fransa Ligue 1’in son haftalarında bocaladı. 3 haftalık fikstürden sadece 3 puan çıkarabilen Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, Lyon karşısında 3-0, Rennes karşısında ise 2-0’lık mağlubiyetler alırken, tek galibiyetini ise Lorient deplasmanında 3-0’lık skorla aldı. Geçtiğimiz hafta konuk olduğu Rennes deplasmanından 2-0’lık mağlubiyetle dönen Marsilya’nın, rakibiyle puan farkı 3’e inerken, Rennes 2’li averajda ev sahibini yakaladı ve genel averajda rakibini geçmeyi başardı. Marsilya bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için son maçta kazanmak zorunda diyebiliriz. Alınacak olası bir mağlubiyet ev sahibinin Şampiyonlar Ligi şansını elinden alabilirken, kazanması halinde ise 2. sıraya yükselerek doğrudan katılım hakkı elde edebilir. Fransa Ligue 1’de sezonun son haftasına girilirken, son 15 haftada sadece Lille deplasmanından eli boş dönen Strasbourg, Konferans Ligi potasında yer alıyor. Julien Stephane’nin öğrencileri, şampiyon PSG ile 3-3 berabere kalmasının ardından, son 2 haftada Brest ve Clermont’u 1-0’lık skorlarla mağlup etmeyi başardı. Konferans Ligi şansını elinde bulunduran konuk ekip, UEFA Avrupa Ligi potasındaki Rennes’in ise 2 puan gerisinde. Bu haftanın en zorlu fikstürlerinden birisine sahip olan Strasbourg, sezonun meyvelerini toplamak istiyorsa, en yakın rakiplerinden birini deplasmanda mağlup etmek zorunda. 37 haftada 8 kez mağlup olan konuk ekip, şampiyon PSG’nin ardından ligin en az maç kaybeden takımı konumunda. Son haftaya 3. sırada giren Marsilya, Şampiyonlar Ligi’ne gitme şansını elinde tutarken, taraftarı önünde bu fırsatı kaçırmayacak ve iç sahada son maçını kazanacaktır.

Lens – Monaco: MS 2, 1.83 (iddaa) – 2.05 (Bets10) ; Fransa Ligue 1 sahnesinde tam 9 haftadır galip gelen Monaco, 21 Mayıs Cumartesi akşamı Lens deplasmanına konuk olacak. beIN SPORTS 4 ekranlarından naklen yayınlanacak maçın başlama saati 22:00. Geçtiğimiz hafta konuk olduğu Troyes deplasmanından 3-1’lik galibiyetle dönmeyi başaran Lens, üst üste 2. galibiyetini alırken, Fransa Ligue 1’de son 7 haftayı namağlup geçirdi. 5 galibiyet, 2 beraberliğe imza atan Franck Haise’nin öğrencileri, son haftaya girilirken, Konferans Ligi potasının 2 puan gerisinde yer alıyor. Konferans Ligi bileti için Strasbourg ve Nice’ın puan kaybetmesini beklemek zorunda olan Lens, son haftalarda iyi performanslarıyla dikkat çekse de, ligin en formda takımı olarak son haftaya girecek olan Monaco ile karşılaşacak. 7 maçlık fikstürde 15 gol atıp, kalesinde sadece 6 gole izin veren ev sahibi, hem savunma hem de hücum performansıyla rüştünü ispatladı. Fransa Ligue 1’de tam 9 haftadır kazanan Monaco, Philippe Clement yönetiminde son haftalara ambargo koydu diyebiliriz. Şampiyonluk yarışında Monaco’nun teknik adam hamlesini geç yaptığını söyleyebiliriz. 9 haftadır kazanan konuk ekip, 37 hafta sonunda ise 20 galibiyet, 8 beraberlik, 9 mağlubiyetle 68 puan topladı. Şampiyonluğunu ilan eden PSG ile arasında 15 puan fark bulunan Monaco, en yakın rakibi Marsilya’nın ise averaj farkıyla üzerinde yer alıyor. Geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Brest’i 4-2 mağlup etmeyi başaran Monaco, 4 averaj farkla Şampiyonlar Ligi biletini elinde tutuyor. Deplasmanda galibiyete ihtiyacı olan konuk ekip, son haftada golcülerine güveniyor. Monaco son 9 haftada tam 23 gol bulmayı başardı. Fransa Ligue 1’de son 9 haftanın en formda takımı haline gelen Monaco, Şampiyonlar Ligi hedefiyle çıkacağı mücadelede en yakın rakiplerinden Lens’i mağlup edecek ve Şampiyonlar Ligi biletini cebine koyacaktır.

Lille – Rennes: MS 2, 1.59 (iddaa) – 1.82 (Bets10) ; Lille ile Rennes‘in, 21 Mayıs Cumartesi günü vereceği 3 puan mücadelesi beIN SPORTS MAX 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Türkiye saati ile 22:00‘de start alacak Fransa Ligue 1 mücadelesine Pierre Mauroy Stadı ev sahipliği yapacak. Fransa Ligue 1’de geçtiğimiz sezonu Galtier önderliğinde şampiyon tamamlayan Lille, 10 yıllık hasrete son verirken, bu sezon Jocelyn Gourvennec önderliğinde sezonu eli boş kapatıyor. Avrupa bileti dahi almayı başaramayan ev sahibi, 37 hafta boyunca bir türlü istikrar sağlayamadı. Son 6 haftadan 4 mağlubiyet, 2 galibiyet alan Lille, geçtiğimiz hafta Nice deplasmanına konuk olurken, 1 geriye düştüğü mücadeleden 3 puanı 3 golle aldı. İkinci yarıda bulduğu her fırsatı gole çeviren Lille, oyun hakimiyetini elinde tutmayı başaramasa da, bitiş düdüğüyle birlikte skorun hakimi olmayı başardı. Kötü geçen sezonu iç saha galibiyetiyle kapatmak isteyen Lille, Şampiyonlar Ligi’ne gitmek isteye Rennes ile karşılaşacak. Rennes çok kritik bir galibiyet aldı. Şampiyonlar Ligi’ne gitmek isteyen konuk ekip, geçtiğimiz hafta Marsilya ile evinde karşı karşıya gelirken, rakibine deplasmanda 2-0 kaybeden Rennes, iç sahada 2-0 kazanarak hem rakibiyle puan farkını 3’e indirdi hem de 2’li averajı eşitledi. Genel averajda ise rakibine 21 gollük fark açmayı başaran Bruno Genesio’nun öğrencileri, harika bir sınav verdi. Son 4 haftadan 3 galibiyet çıkarmayı başaran konuk ekip, Lille deplasmanına çok moralli çıkacak. Avrupa potasında yer alan ekip, kazanması halinde Şampiyonlar Ligi için Marsilya’nın puan kaybetmesini bekleyecek. 37 haftada tam 80 kez rakip fileleri havalandıran ekip, harikulade bir sezon geçiriyor. Fransa Ligue 1’de harika bir sezon geçiren Rennes, 80 golle sezona damgasını vurdu. Şampiyonlar Ligi hedefinden sadece 3 puan uzaklıkta yer alan Rennes, bu hafta kazanarak Marsilya’nın puan kaybetmesini bekleyecektir.

Toplam İddaa Oranı: 5.47

Bets10 Bahis Oranı: 7.83