Lig1 iddaa tahminleri ve analizleri

Rennes Clermont Maç Tahmini 19.02.2023

19 Şubat Pazar günü İddaa fikstüründe bizleri bekleyen Fransa Ligue 1‘in 24. hafta mücadelesinde, Rennes ile Clermont karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 17:00’de sahne alacak mücadelenin yayın ekranı beIN SPORTS 2.

Rexbet, Rennes galibiyetine 1.62, beraberliğe 3.95, Clermont galibiyetine ise 5.85 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 2.00, KGYOK 1.80 oran kazandırıyor.

Rennes Lige Mağlubiyetle Dönüyor

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu’nun ilk maçında Shakhtar Donetsk deplasmanına konuk olan Rennes, 2-0’lık mağlubiyetle tur şansını zora soktu. Bruno Genesio ve öğrencilerinde, düşüş iki kulvarda birden devam ediyor. Fransa Ligue 1’de sezonun ikinci yarısı itibariyle düşüşe geçen Rennes, zirve yarışından kopmak üzere. Son 8 haftada kazandıkları her maçın ardından puan kaybettiler. 5 mağlubiyet, 3 galibiyete imza atan ev sahibi, son 2 hafta Lille ve Toulouse mağlubiyetlerinden kurtulamadı. Kalesinde toplam 6 gole engel olamayan Rennes, rakip filelere ise 1’er gol gönderdi. 3-1’lik üst üste mağlubiyetlerin ardından, zirve ile puan farkı 14’e kadar yükseldi. Rennes, Avrupa dönüşünde kötü gidişata çare arayacak. İç sahada çıktıkları 12 maçın 10’undan galip ayrılan ev sahibi, ligin en iyi iç saha karnesine sahip.

Clermont Gole Hasret

Fransa Ligue 1’in 23. haftasında Marsilya’yı sahasında konuk eden Clermont, 2-0’lık mağlubiyetle birlikte hem gol hem de galibiyet hasretini 4 haftaya çıkardı. Pascal Gastien’in öğrencileri, son 4 haftadan 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Nantes ve Lille karşısında golsüz beraberliklerle yetinen konuk ekip, Monaco ve Marsilya karşısında ise 2-0’lık mağlubiyetlerden kurtulamadı. 23 hafta sonunda 8 galibiyet, 6 beraberlik, 9 mağlubiyete imza atan Clermont, 30 puanla 12. sırada yer aldı. Üst sıralardan son haftalardaki düşüşüyle uzak kalan konuk ekip, sezonun ilk yarısında mağlup ettiği Rennes karşısında 3 puan arayacak. Sezonun ilk yarısında Rennes’i 9 kişi yakalamış ve iç saha avantajıyla galip gelmeyi başarmışlardı. Son 4 haftanın zayıf halkaları arasında yer alan konuk ekip, yeniden yükselişe geçmek istiyor.

Rennes – Clermont Maç Bilgileri

Rennes – Clermont Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 2 ekranlarından Türkiye saati ile 17.00’de naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Roazhon Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Rennes cephesinde Martin Terrier, Xeka, Hamari Traore ve Assignon’un sakatlıkları devam ediyor. Clermont takımında ise Saif-Eddine Khaoui kart cezalısı, Johan Gastien, Alidu Seidu ve Caufriez’in ise sakatlıkları devam ediyor.

Rennes’in 11’i Belli mi?

Rennes’in muhtemel kadrosu: Doğan Alemdar, Joe Rodon, Adrien Truffert, Birger Meling, Arthur Theate, Desire Doue, Benjamin Bourigeaud, Flavien Tait, Baptiste Santamaria, Gaetan Laborde, Arnaud Muinga.

Clermont’un 11’i Belli mi?

Clermont’un muhtemel kadrosu: Mory Diaw, Florent Ogier, Mateusz Wieteska, Neto, Muhammed Cham Saracevic, Maximiliano Caufriez, Saif-Eddine Khaoui, Yohann Magnin, Jim Allevinah, Komnen Andric.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1’de düşüşe geçen Rennes, UEFA Avrupa Ligi’nde de kaybetti. Toparlanmak için galibiyeti ihtiyacı olan ev sahibi, tüm puan kayıplarına rağmen, zirve yarışının içerisinde yer almaya devam ediyor. Rennes liderle puan farkının daha fazla açılmasına izin vermeyecek ve Clermont’u mağlup edecektir.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.40

Rexbet Oranı: MS 1, Oran 1.62

Maç Sonucu: 2-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Rennes iç sahada kazandı. Mücadelede skoru belirleyen isim Arnaud Kalimuendo olurken, 2 golle takımını galibiyete taşıdı. Kazananları tebrik ederiz.