UEFA Euro 2024 iddaa tahminleri ve analizleri

İspanya Norveç İddaa Tahmini 25.03.2023

İddaa fikstüründe 25 Mart Cumartesi akşamı yer alan EURO 2024 Elemeleri A Grubu ilk hafta mücadelesinde, İspanya ile Norveç karşı karşıya gelecek. Saat 22:45’te sahne alacak mücadele, S Sport 2 ve S Sport Plus ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bets10, İspanya galibiyetine 1.37, beraberliğe 5.10, Norveç galibiyetine ise 9.80 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.19, beraberliğe 4.25, konuk ekibe ise 7.65 oran veriyor.

İspanya Gençleriyle Dikkat Çekti

İspanya milli takımı, 2022 Dünya Kupası’nda genç kadrosuyla dikkat çekerken, başarılı bir turnuvayı geride bıraktı. Tecrübesiz bir kadroya sahip olmalarına karşın, Son 16 Turu’na kadar çıkmayı başaran ev sahibi, gelecek yıllarda neler başarabileceğini ispatlar nitelikte bir turnuva geçirdi. 2022 Dünya Kupası’nda Fas engeline takılan İspanya, normal süresi golsüz beraberlikle geçilen maçta, seri penaltılarla tur biletini kaybetti. Göreve Luis de la Fuente’y getiren ev sahibi, yeni hocasıyla ilk resmi maçına Norveç karşısında çıkacak. Daha önce 3 kez Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olmayı başaran İspanya, elemelere galibiyetle başlamak istiyor.

Norveç Golcüsüne Güveniyor

Norveç kaçan 2022 Dünya Kupası’nın ardından, rotasını EURO 2024’e çevirdi. 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda boy gösteren konuk ekip, Hollanda ve Türkiye’nin gerisinde kalırken, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık engellerini geçmeyi başardı. Son 2 maçta 5 puan kaybeden Norveç, Türkiye’nin 3, lider Hollanda’nın ise 5 puan gerisinde kaldı. Erling Haaland’ın sakatlığıyla birlikte galibiyet adına fazlasıyla zorlandıklarını söyleyebiliriz. Genç golcü milli takıma geri dönerken, bu sezon Manchester Cirty formasıyla hem Premier Lig hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’ne damga vurdu. Norveç’in galibiyet yolundaki en büyük kozunun Haaland olduğunu söyleyebiliriz. İspanya deplasmanına konuk olacak olan Norveç, liderlik koltuğunun favorisi karşısında açılışı galibiyetle yapmak istiyor.

İspanya – Norveç Maç Bilgileri

İspanya – Norveç Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma Türkiye saati ile 22:45’te başlarken, S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele La Rosaleda Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

İspanya'nın ilk 11’i Belli mi?

İspanya’nın muhtemel kadrosu: Unai Simon, Pau Torres, Hugo Guillamon, Jose Luis Gaya, Dani Carvajal, Pedri, Rodri, Corlos Soler, Ferran Torres, Ansu Fati, Alvaro Morata.

Norveç’in ilk 11’i Belli mi?

Norveç’in muhtemel kadrosu: Örjan Nyland, Strandberg, Birger Meling, Hanche-Olsen, Morten Thorsby, Mathias Normann, Martin Ödegaard, Elyounoussi, Patrick Berg, Sörloth, Erling Halaand.

İddaa Tahmini

EURO 2024 Elemeleri A Grubu’nda liderlik savaşı vermesi beklenilen İspanya ve Norveç, ilk haftada kaşarı karşıya gelecek. İki takımda kazanarak, ilk maçtan avantajı ele geçirmek istiyor. Önemli gol silahlarına sahip iki takımın mücadelesinde, 2.5 gol barajının aşılacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: 2.5 ÜST, Oran 1.66

Bets10 Oranı: 2.5 ÜST, Oran 10.00

Maç Sonucu: 3-0

Maç Sonu Editör Yorumu: İspanya iç sahada Daniel Olmo’nun tek, Joselu’nun 2 golüyle galip geldi. Ev sahibi 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başarırken, Norveç’e gol şansı tanımadı. Kazananları tebrik ederiz.