İtalya Serie A iddaa tahminleri ve analizleri

Atalanta Roma İddaa Tahmini 24.04.2023

24 Nisan Pazartesi akşamı İtalya Serie A Ligi‘nde bizleri derbi heyecanı yaşanıyor. 7. sıradaki Atalanta evinde 4. sırada yer alan Roma’yı konuk edecek. Türkiye saati ile 21:45’te sahne alacak dev maç, S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

intobet, Atalanta galibiyetine 2.35, beraberliğe 3.25, Roma galibiyetine ise 3.20 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 2.19, 2.5 Alt 1.68 oran kazandırıyor.

Atalanta İstikrardan Uzak

Atalanta son haftalarda istikrardan uzak sonuçlara imza attı. Uzun süredir sadece İtalya Serie A Ligi’nde mücadele etmesine karşın, üst sıralardan adım adım uzaklaşan Gian Piero Gasperini ve öğrencileri, son 10 haftanın 7’sinde puan kaybetti. Milli ara dönüşü Cremonese karşısında alınan 3-1’lik galibiyet ev sahibini umutlandırırken, önce iç sahada Bologna’ya 2-0’lık skorla kaybettiler, ardından geçtiğimiz hafta Fiorentina deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndüler. 30 haftayı 14 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyetle geride bırakan Atalanta , kalesinde gördüğü 48 gole karşılık, rakip filelere sadece 35 gol gönderebildi. 7. sıraya kadar gerileyen ev sahibi, Avrupa Ligi potasındaki yerini geri almak istiyor. 2 haftada 5 puan kaybeden Atalanta, derbi zaferiyle kabusa son vermek istiyor.

Roma’dan Üst Üste Galibiyetler

Roma galibiyetlerine hem İtalya Serie A Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi’nde devam ediyor. İtalya Serie A Ligi’nde son 8 haftaya girilirken, Jose Mourinho ve öğrencileri, milli ara dönüşü 3’te 3 yapmayı başardı. Sampdoria, Torino ve Udinese karşısında gol dahi yemeden galip gelmeyi başaran konuk ekip, 3 maçta 7 kez rakip fileleri havalandırdı. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Yarı Final biletini cebine koymayı başaran Roma, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Feyenoord’u iç sahada 4-1’lik skorla mağlup etti. Sezon sonuna doğru yaklaşılırken, harika bir performans grafiği yakalayan Roma, hafa içi aldığı Avrupa zaferinin ardından, İtalya Serie A Ligi’nde derbi sınavı verecek. 56 puanla 4. sıraya kadar yükselmeyi başaran ve son 7 hafta Şampiyonlar Ligi için mücadele verecek olan Roma, galibiyetlerine devam etmek istiyor.

Atalanta – Roma Maç Bilgileri

Atalanta – Roma Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından Türkiye saati ile 21.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Azzurri d’Italia Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Atalanta’da Mario Pasalic, Hans Hateboer, Ademola Lookman ve Lukas Vorlicky’nin sakatlıkları devam ediyor. Roma cephesinde ise Georginio Wijnaldum, Rick Karsdorp ve Chris Smalling’in sakatlıkları devam ediyor.

Atalanta’nın 11’i Belli mi?

Atalanta’nın muhtemel kadrosu: Marco Sportiello, Matteo Ruggeri, Giorgio Scalvini, Merih Demiral, Ederson, Joakim Maehle, Jeremie Boga, Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Ruslan Malinovskyi, Rasmus Höjlund.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Diego Llorente, Matias Vina, Leonardo Spinazzola, Roger, Lorenzo Pellegrini, Cristian Volpato, Nicola Zalewski, Bryan Cristante, Tammy Abraham, Dybala.

İddaa Tahmini

Atalanta uzun süredir ligde etkisiz performanslar sergiliyor. Bir türlü yükselişe geçemeyen ev sahibi, derbi galibiyetiyle toparlanmak istiyor. Roma ise iki kulvarda üst üste galibiyetler alırken, harika bir performans grafiği yakaladı. Ancak konuk ekip zorlu fikstürde yorgun düştü. Dev derbinin ilk yarısında, Atalanta ve Roma’nın birbirlerine üstünlük şansı vermeyeceğini düşünüyorum.

İddaa Oranı: İY 0, Oran 1.79

intobet Oranı: İY 0, Oran 2.05

Maç Sonucu: 3-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Derbi maçının ilk yarısını Atalanta iç sahada 1-0’lık üstünlükle geçirdi. İkinci yarıda oyun etkisini sürdürmeyi başaran ev sahibi, farkı açmaya devam etti. Atalanta 3 golle ezeli rakibini mağlup ederken, Roma ise deplasmanda tek golle mağlup oldu.