Almanya Bundesliga 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Borussia Dortmund Mönchengladbach İddaa Tahmini 13.05.2023

13 Mayıs Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 19:30’da sahne alacak olan Almanya Bundesliga mücadelesinde, Borussia Dortmund ile Mönchengladbach karşı karşıya gelecek. Maçın yayın ekranı beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 1.

Betroad, Borussia Dortmund galibiyetine 1.25, beraberliğe 6.79, Mönchengladbach galibiyetine ise 10.38 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.55, KGYOK 2.40 oran kazandırıyor.

Borussia Dortmund Güven Tazeledi

Borussia Dortmund zirve takibini bırakmadı. Bochum deplasmanından alınan 1-1’lik beraberlikle bitime 4 hafta kala liderlik koltuğunu Bayern Münih’e kaptıran ev sahibi, geçtiğimiz hafta Wolfsburg karşısında aldığı 6-0’lık galibiyetle hem güven tazeledi hem de zirveyle arasındaki puan farkını 1’de tutmayı başardı. Ezeli rakibin, gol yağmuruna tutan Sarı Siyahlılar, yarım düzine golle müthiş bir galibiyete imza attı. Tam 10 yıldır şampiyonluğa hasret kalan Dortmund, son 3 haftada Bayern Münih ile zorlu bir mücadele verecek. Son 5 haftada mağlubiyete yer vermeyen, 31 hafta sonunda ise sadece 7 kez mağlup olan Dortmund, bu hafta Gladbach karşısında galibiyet arayacak.

Mönchengladbach Güven Vermiyor

Mönchengladbach yoluna hedefsiz devam ediyor. Daniel Farke önderliğinde üst sıralardan uzak kalan konuk ekip, iyi bir sezon geçirmedi. Son 3 haftaya girilirken, ligin orta sırasına demir attılar. İlk 31 haftayı 10 galibiyet, 9 beraberlik, 12 mağlubiyetle geride bırakan Mönchengladbach, artık ligde prestij mücadelesi verecek. Geçtiğimiz hafta kümede kalma mücadelesi veren Bochum’u sahasında ağırlayan konuk ekip, haftayı sürpriz bir galibiyetle kapattı. 3 hafta sonra 2-0’lık skorla galip gelmeyi başardılar. Gladbach bu kez ezeli rakibi Dortmund’a deplasmanda konuk olacak. Sürprizlerine devam etmek isteyen konuk ekip, sezonun ilk yarısında Dortmund engelini 4-2’lik galibiyetle geçmeyi başardı. Mönchengladbach geçtiğimiz hafta iyi bir performans sergilemeyi başarsa da, Dortmund karşısında güven vermekten uzak.

Borussia Dortmund – Mönchengladbach Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – Mönchengladbach Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 1 ekranlarından Türkiye saati ile 19.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Signal Iduna Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Dortmund takımında Nico Schlotterbeck, Thomas Meunier ve Jamie Bynoe-Gittens’in sakatlıkları devam ediyor. Mönchengladbach takımında ise Alassane Plea kart cezalısı. Marcus Thuram’ın ise sakatlığı devam ediyor.

Borussia Dortmund’un 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Alexander Meyer, Mats Hummels, Emre Can, Jude Bellingham, Marco Reus, Raphael Guerreiro, Donyell Malen, Sebastien Haller, Marius Wolf, Anthony Modeste, Marco Reus.

Mönchengladbach’ın 11’i Belli mi?

Mönchengladbach’ın muhtemel kadrosu: Moritz Nicolas, Ko Itakura, Joseph Scally, Lars Stindl, Nico Elvedi, Florian Neuhaus, Stefan Lainer, Patrick Herrmann, Christoph Kramer, Jonas Hofmann, Borges Sanches.

İddaa Tahmini

Almanya Bundesliga’da son 3 haftaya liderin 1 puan gerisinde giren Dortmund, son 5 haftada mağlubiyete yer vermedi. Ev sahibi 10 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek isterken, Gladbach karşısında rahat bir galibiyet alacaktır.

İddaa Oranı: H1, Oran 1.42

Betroad Oranı: H1, Oran 1.61

Maç Sonucu: 5-2

Maç Sonu Editör Yorumu: Dortmund evinde ezeli rakibi Möcnhengladbach’ı zorlanmadan mağlup ederken, şampiyonluk umutlarını son 2 haftaya taşıdı ve lider ile arasındaki puan farkını 2’de tutmayı başardı. Ev sahibi 5 golle kazanırken, kalesinde 2 gole izin verdi.