Finlandiya Veikkausliiga iddaa tahminleri ve analizleri

VPS Haka İddaa Tahmini 23.07.203

Finlandiya Veikkausliiga‘da 4 haftadır kazanan VPS, 23 Temmuz Pazar akşamı sahasında Haka‘yı konuk edecek. Türkiye saati ile 18:30’da başlama düdüğü çalınacak mücadeleye, Elisa Stadı ev sahipliği yapacak.

intobet, VPS galibiyetine 1.74, beraberliğe 3.65, Haka galibiyetine ise 4.60 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.59, beraberliğe 3.21, konuk ekibe ise 3.78 oran belirlemiş durumda.

VPS Çok Formda

Geçtiğimiz hafta Finlandiya Veikkausliiga kapsamında Oulu’yu iç sahada konuk eden VPS, etkili futbolundan taviz vermedi ve 4’te 4 yapmayı başardı. İlk 12 haftanın 11’inde kaybedilen puanlarla dibe vuran VPS, son 4 hafta kalesinde gole dahi geçit vermeden rakiplerine üstünlük kurdu. İnter Turku’ya karşı hem iç sahada hem de deplasmanda üstünlük kuran konuk ekip, diğer 2 galibiyetini ise KuPS Kuopio ve Oulu karşısında aldı. Kalesinde tam 360 dakikadır gole geçit vermeyen Christian Sund ve öğrencileri, 4 maçta rakip fileleri İse tam 9 kez havalandırmayı başardı. 7. sıraya kadar yükselen VPS, galibiyetlerine deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Haka karşısında devam etmek istiyor. Başarısının tesadüf olmadığını 4 maçlık performans grafiğiyle ispatlayan konuk ekip, IFK Mariehamn’ın ardından ligin en zayıf halkası Haka karşısında, galibiyetin favorisi.

Haka Galibiyeti Unuttu

Finlandiya Veikkausliiga’da bu hafta VPS deplasmanına konuk olacak olan Haka, 4 maçtır kazanan rakibi karşısına tam 9 haftalık galibiyet hasretiyle çıkıyor. Son 9 haftayı 5 mağlubiyet, 4 beraberlikle geride bırakan Teemu Tainio’nun öğrencileri, 15 haftalık fikstürde ise tam 13 kez puan kaybetti. IFK Mareihamn’ın ardından ligin en zayıf halkası olarak yoluna devam eden Haka, kalesinde gördüğü 27 golle, Veikkausliiga’nın en zayıf savunma performansıyla yoluna devam ediyor. 9 haftadır kötü gidişata çare olamayan konuk ekip, sezonun ilk yarısı iç saha avantajına rağmen 2-2’lik beraberlikten kurtulamadığı VPS karşısında galibiyet arayacak. Haka hem hücum hem de savunma performansıyla umut vermedi.

VPS – Haka Maç Bilgileri

VPS – Haka Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşmanın yayın ekranı bulunmuyor. Mücadele Türkiye saati ile 18:30’da sahne alacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Elisa Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

VPS’nin 11’i Belli mi?

VPS’nin muhtemel kadrosu: Teppo Marttinen, Juhani Pikkarainen, Mikko Pitkanen, Baba Mensah, Jesper Engström, Prosper Ahiabu, Antti Raisanen, Evgeni Bashkirov, Peter Godly Michael, Roni Hudd, Samu Alanko.

Haka’nın 11’i Belli mi?

Haka’nın muhtemel kadrosu: Aatu Hakala, Eero-Matti Auvinen, Atte Sihvonen, Haymenn Bah-Traore, Tino Purme, Janne-Pekka Laine, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson, Tiemoko Fotana, Fallou Ndiaye, Ryan Mahuta.

İddaa Tahmini

Finlandiya Veikkausliiga’nın en formda takımları arasında yer alan VPS, bu sezonun en zayıf halkalarından Haka’yı evinde ağırlayacak. VPS’nin galibiyetlerine devam edeceğini düşünüyorum.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.59

intobet Oranı: MS 1, Oran 1.74

Maç Sonucu: 4-1

Maç Sonu Editör Yorumu: VPS haftayı 3 puanla kapattı. Ev sahibi 4 golle galibiyete uzanırken, 9 maçtır kazanamaya Haka karşısında maç boyunca iyi bir futbol sergiledi. Kazananları tebrik ederiz.