UEFA Euro 2024 iddaa tahminleri ve analizleri

Norveç Gürcistan Maç Tahmini 12.09.2023

12 Eylül Salı akşamı Türkiye saati ile 21:45’te sahne alacak olan EURO 2024 Elemeleri A grubu mücadelesinde, Norveç ile Gürcistan karşı karşıya gelecek. Mücadelenin yayın ekranı S Sport Plus.

intobet, Norveç galibiyetine 1.31, beraberliğe 5.55, Gürcistan galibiyetine ise 12.50 oran belirmiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 2.40, KGYOK 1.55 oran kazandırıyor.

Norveç Evinde Kazandı

EURO 2024 Elemeleri A grubunda ilk 3 haftanın zayıf halkaları arasında yer alan Norveç, geçtiğimiz hafta iç sahada kötü gidişata dur dedi ve Güney Kıbrıs engelini 3-1’lik galibiyetle geçerek, hanesine 3 puanı yazdırdı. Manchester City forması giyen Erling Haaland attığı 2 golle maça damga vururken, grupta ilk galibiyetini alan Norveç, ilk 2 sıra için umutlarını son 4 haftaya taşıdı. Stale Solbakken ve öğrencileri, gruba son derece etkisiz bir başlangıç yaparken, ilk 3 haftadan sadece 1 puan çıkarabildi. İspanya ve İskoçya karşısında mağlup olan ekip, Gürcistan deplasmanından ise 1 puanla döndü. Gürcistan’ı bu kez sahasında konuk edecek olan Norveç, kazanarak gruptan çıkma umutlarını korumak istiyor. Son maç performansı ve iç saha avantajıyla, Gürcistan karşısında favori olarak gösterildiklerini söyleyelim.

Gürcistan’da Moraller Bozuk

Gürcistan üst üste mağlubiyetlerle, gruptan çıkma şansını zora soktu. EURO 2024 Elemeleri A grubunda boy gösteren Wily Sagnol ve öğrencileri, ilk 2 haftalık fikstürden sürpriz bir performansla 4 puan toplamayı başarırken, son 2 haftada İskoçya ve İspanya engellerine takıldı. Güçlü rakipleri karşısında farklı mağlubiyetlerden kurtulmayı başaramayan Gürcistan, son 180 dakikada kalesini tam 9 gole kapatmayı başaramazken, rakip filelere sadece 1 gol gönderebildi. İlk 2 haftada Norveç’ten 1, Güney Kıbrıs’tan ise 3 puan almayı başaran konuk ekip, İskoçya karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyetle düşüşe başlarken, geçtiğimiz hafta iç sahada ağırladığı Gürcistan karşısında 7-1’lik hezimete uğradı. Gürcistan cephesinde Norveç deplasmanı öncesinde moraller bozuk.

Norveç – Gürcistan Maç Blgileri

Norveç – Gürcistan Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma S Sport Plus ekranlarından Türkiye saati ile 21.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Ullevaal Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

İki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

Norveç’in ilk 11’i Belli mi?

Norveç’in muhtemel kadrosu: Örjan Nyland, Strandberg, Birger Meling, Hanche-Olsen, Morten Thorsby, Mathias Normann, Martin Ödegaard, Elyounoussi, Patrick Berg, Sörloth, Erling Halaand.

Gürcistan'ın ilk 11’i Belli mi?

Gürcistan’nın muhtemel kadrosu: Giorgi Loria, Otar Kakabadze, Guram Kashia, Irakli Azarovi, Anzor Mekvabishvili, Saba Lobjanidze, Nika Kvekveskiri, Heorhii Tsitaishvili, Davit Khotcholava, Khvicha Kvaratskhelia, Budu Zivzivadze.

İddaa Tahmini

EURO 2024 Elemeleri A grubunda yoluna 4’er puanla devam eden Norveç ve Gürcistan, gruptan çıkma umutlarını sürdürmek için, bu hafta kazanmak istiyor. Aynı puan ve aynı şansa sahip iki takımında, zorlu 90 dakikada skor üreteceğini düşünüyorum.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 2.13

intobet Oranı: KGVAR, Oran 2.40

Maç Sonucu: 2-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Norveç evinde Erling Haaland ve Martin Odegaard’ın golleriyle kazanırken, Gürcistan cephesinde tek gol Budu Zivzivadze’den geldi. İki takımda skor üreterek, bizleri yanıltmadı.