UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Borussia Dortmund PSG İddaa Tahmini 13.12.2023

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu‘nda son haftaya lider giren Borussia Dortmund, 13 Aralık Çarşamba akşam sahasında en yakın rakibi PSG’yi konuk edecek. Türkiye saati ile 23:00’te sahne alacak mücadele, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

Bets10, Borussia Dortmund galibiyetine 3.82, beraberliğe 4.10,  PSG galibiyetine ise 1.90 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 3.26, beraberliğe 3.44, konuk ekibe ise 1.66 oran veriyor.

Dortmund Son Hafta Lider Girdi

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda son haftaya lider girmeyi başaran Borussia Dortmund, Almanya Bundesliga’nın son haftalarında düşüşe geçerken, devler sahnesinde gösterdiği başarıyla dikkat çekti. Edin Terzic ve öğrencileri, grupta sadece PSG’ye karşı deplasmanda ilk hafta mağlup olurken, son 4 haftalık fikstürden 10 puan topladı ve üst üste 3 galibiyete imza attı. Liderlik koltuğunu korumak için PSG karşısında galibiyet arayacak olan Dortmund, Almanya Bundesliga’da haftayı Lepzig mağlubiyetiyle noktaladı. 10 kişi kaldığı mücadeleden 3-2’lik mağlubiyetle ayrılan Edin Terzic ve öğrencileri, son 4 haftanın 3’ünde puan kaybederek, liderin 11 puan gerisine düştü. Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 biletini garantileyen Dortmund, bu hafta liderlik koltuğunu korumak için PSG’den en az 1 puan almak zorunda.

PSG Kazanmak Zorunda

Fransa Ligue 1’in lideri olarak yoluna devam eden PSG, UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda son haftaya girilirken, 7 puanla 2. sırada yer alacak. Dortmund deplasmanından galibiyetle çıkması halinde Son 16 biletini lider olarak cebine koyacak olan PSG, mağlup olması halinde ise diğer maçın sonucuna bağlı olarak grubu son sırada kapatma tehlikesiyle karşı karşıya. Galibiyete ihtiyacı olan Luis Enrique ve öğrencileri, Fransa Ligue 1’de son 10 hafta namağlup bir performans sergilerken, son 8 haftanın tamamında ise galip gelmeyi başardı. Geçtiğimiz hafta Nantes’e karşı 2-1’lik skorla kazanmaya devam eden PSG, devler sahnesinde ise Milan deplasmanından aldığı mağlubiyetin ardından, Newcastle United ile berabere kaldı. Galibiyetten başka şansı kalmayan konuk ekip, beraberliğin dahi yeterli olduğu Dortmund karşısına çıkacak.

Dortmund – PSG Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – PSG Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Signal Iduna Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Dortmund cephesinde  Emre Can kart cezalısı. Nmecha, Haller, Ryerson ve Youssoufa Moukoko’nun ise sakatlıkları devam ediyor. PSG’de ise Ousmane Dembele kart cezalısı. Navas, Kimpembe, Mendes, Ruiz ve Alexandre Letellier’in ise sakatlıkları devam ediyor.

Borussia Dortmund’un 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Marcel Sabitzer, Ramy Bensebaini, Nico Schlotterbeck, Mats Hummels, Marius Wolf, Julian Brandt, Salih Özcan, Marco Reus, Niclas Füllkrug, Donyell Malen.

PSG'nin ilk 11’i Belli mi?

PSG’nin muhtemel kadrosu: Arnau Tenas, Marquinhos, Timothee Pembele, Lucas Hernández, Nordi Mukiele, Milan Skriniar, Vitor Ferreira, Vitinha, Manuel Ugarte, Hugo Ekitike, Kylian Mbappe.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1’de son 10 hafta namağlup bir performansla liderlik ipini göğüsleyen PSG, rotasını Şampiyonlar Ligi’ne çevirdi. Dortmund deplasmanında kazanarak, gruptan çıkma şansına sahip olan PSG, kaybetmesi halinde ise Avrupa kupalarına veda edebilir. İlk maçta Dortmund engelini galibiyetle geçen PSG, bir kez daha Sarı Siyahlılara karşı galip gelecektir.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 1.66

Bets10 Oranı: MS 2, Oran 1.90

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son haftasında 1’er puana razı gelen taraflar, gruptan beraber çıktı. Dortmund zirvedeki yerini korurken, PSG ise kaybetmedi mücadelenin ardından, 2. sırada yer aldı.