sahadaniddaa1 İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 17.12.2023

Fransa Ligue 1’de 16. hafta heyecanı yaşanırken, 17 Aralık Pazar günü fikstüründen 3 mücadeleyi, kupon olarak hazırladık. Kazanmanız dileğiyle.

Nantes – Brest: KGVAR, 1.65 (iddaa) – 1.87 (Bets10) ; 17 Aralık Pazar akşamı beIN SPORTS MAX 2 ekranlarından Türkiye saati ile 15:00’te naklen yayınlanacak olan Fransa Ligue 1’in 16. hafta mücadelesinde, Nantes ile Brest karşı karşıya geliyor. Nantes yeni hocasıyla kaybetti. 2 hafta önce göreve Gourvennec’i getiren ev sahibi, yeni hocasıyla ilk maçında ligin namağlup takımı Nice’ı mağlup etmeyi başardı. Teknik adam harika bir başlangıca imza atarken, Nantes geçtiğimiz hafta lider PSG karşısında mağlubiyetten kurtulamadı. Deplasmandan 2-1’lik mağlubiyetle dönen ve üst sıra yarışında önemli bir yara alan ev sahibi, bu hafta Best’e karşı galibiyet arayacak. Teknik adam değişikliğinin ardından 2 haftadan 3 puan çıkarmalarına karşın, Nantes’in oyun anlamında gelişim gösterdiğini söyleyelim. 15 haftayı 5 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyetle geçiren ev sahibi, 18 puanla 9. sırada yer aldı. Üst sıralara yetilmeleri için, galibiyetlere kaldığı yerden devam etmeye ihtiyaçları var. Fransa Ligue 1’de 4 maçtır mağlubiyete yer vermeyen Brest, üst sıralardaki iddiasını sürdürmeye devam etti. Fransa Ligue 1’de ilk 15 haftanın en sürpriz performanslarından birini sergileyen Eric Serge Roy ve öğrencileri, son 4 haftadan 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan topladı. Lider ile arasındaki puan farkını 6’da tutmayı başaran konuk ekip, geçtiğimiz hafta konuk olduğu Metz deplasmanından 1-0’lık galibiyetle döndü. 15 haftalık fikstürde ise 7 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyete imza attıklarını söyleyelim. Yeni sezona harika bir başlangıç yapan Brest, kısa süreli bir düşüş yaşarken, üst üste 3 maçtan mağlup ayrıldı. Son 4 haftada etkisine etkisine geri dönmeyi başaran ve 5. sırada yer alan konuk ekip, son 4 haftada 8 gole imza atarken, kalesinde ise sadece 2 gole izin verdi. Teknik adam değişikliğinin ardından iyi futboluyla karşımız çıkan Nantes ile son 4 haftada mağlubiyette yer vermeyen ve üst sıralara sıkı sıkı tutunan Brest karşı karşıya geliyor. İki formda takımında zorlu mücadelede, rakip fileleri havalandıracağını düşünüyoruz.

Lille – PSG: MS 2, 1.63 (iddaa) – 1.85 (Bets10) ; Fransa Ligue 1’in lideri PSG, 17 Aralık Pazar akşamında Lille deplasmanına konuk olacak. 16. hafta mücadelesi Türkiye saati ile 22:45’te başlarken, beIN SPORTS 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu’ndan namağlup lider çıkan Lille, hafta içi sahasında konuk ettiği Kl Klaksvik karşısında 3-0’lık galibiyete imza atarken, Son 16 Turu’na moralli gidiyor. Konferans Ligi’nde harika bir performans sergileyen Fonseca ve öğrencileri, Fransa Ligue 1’de ise tam 9 haftadır maç kaybetmiyor. Ligin mağlup etmesi en zorlu rakipleri arasında yer alan ev sahibi, son 9 haftalık fikstürü 5 galibiyet, 4 beraberlikle geride bıraktı. 15 hafta sonunda kalesini 11 gole kapatamayan Lille, rakip fileleri ise 19 kez havalandırmayı başardı. 27 puanla 4. sırada yer alan ev sahibi, lider ile arasındaki puan farkını 6’ya indirmek istiyor. Bu hafta iç sahada Ligue 1’in lideri PSG’yi konuk edecekler. Son 11 hafta yenilmezlik, 9 haftadır ise devam eden galibiyet serisiyle Fransa Ligue 1’in liderlik koltuğuna oturan PSG, UEFA Şampiyonlar Ligi’nden Son 16 biletiyle dönüyor. Ligde harikalar yaratan Luis Enrique ve öğrencileri, devler sahnesinde zor günler geçirmesine rağmen, lider Drtmund ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak, gruptan çıkmayı başardı. Rotasını yeniden Ligue 1 sahnesine çeviren konuk ekip, bu hafta deplasmanda Lille ile karşı karşıya gelecek. 9 haftadır ligde çıktığı tüm maçları kazanan PSG, deplasman karnesiyle de dikkat çekiyor. Dış sahada namağlup bir performans sergileyen PSG, en yakın rakibinin 4 puan üzerinde yoluna devam ederken, seriyi Lille karşısında sürdürmek istiyor. 15 maçta tam 38 gole imza atan konuk ekip, ligin uzak ara en iyi hücum performansını sergiliyor. Fransa Ligue 1’in lideri PSG, devler sahnesinde Son 16 biletiyle döndü. Rotasını kısa süreliğine tamamen lige çeviren Luis Enrique ve öğrencileri, 9 maçtır devam eden galibiyet serisini, Lille derbisinden alacağı 3 puanla devam ettirmeyi başaracaktır.

Marsilya – Clermont: MS 1, 1.28 (iddaa) – 1.45 (Bets10) ; Fransa Ligue 1’de 4 haftadır maç kaybetmeyen Marsilya ile son 4 haftanın tamamında puan kaybeden Clermont, 17 Aralık Pazar akşamı karşıya karşıya geliyor. Fransa Ligue 1 mücadelesi Türkiye saati ile 19:05’te başlarken, beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Fransa Ligue 1’de 4 maçtır mağlup olmayan, son 3 haftanın tamamından ise galip çıkmayı başaran Marsilya, yeni hocasıyla yükselişe geçti. Gennaro Gattuso yönetiminde bu sezon ilk kez üst üste 3 haftadan galip ayrılan ev sahibi, 3 maçta 9 gole imza atarken, kalesinde ise sadece 2 gole izin verdi. Rennes, Lyon ve Lorient gibi ezeli rakiplerine karşı kazanan Marsilya, 15 hafta sonunda puanını 23’e yükseltirken, 6. sırada kendisine yer buldu. Üst sıra yarışına geçte olsa girmeyi başaran ev sahibi, bu sezonki 3. teknik adam değişikliğinde kötü gidişata dur diyebildi. Marsilya ligde aldığı galibiyetlerle dikkat çekerken, hafta içi Brighton deplasmanında mağlup oldu ve Avrupa sahnesinde ilk mağlubiyetini alarak, grup liderliğini rakibine kaptırdı. Son 16 Play Off Turu’nda mücadele edecek olan Marsilya, Avrupa mağlubiyetini ligde unutturmak istiyor. Fransa Ligue 1’de son 4 hafta puan kayıplarına engel olamayan Clermont, en alt sırada yer almaya devam etti. Pascal Gastien yönetiminde ligin en alt sırasına demir atmasına karşın, 15 haftadır teknik adam değiştirmeyen Clermont, son 4 haftayı 2 mağlubiyet, 2 beraberlikle geride bıraktı. 15 haftada sadece düşme hattında yer alan Lyon ve Lorient’e karşı galip gelebilen konuk ekip, geri kalan 13 haftayı ise 5 beraberlik, 8 mağlubiyetle geride bıraktı. İlk haftadan itibaren hücum hattında etkili olamayan Clermont, 15 maçta sadece 9 gole imza atarken, ligin en zayıf hücum performansını sergiledi. Kalesinde ise 21 gole engel olamayan ekip, savunma performansıyla da güven vermedi. Bu hafta Marsilya deplasmanında izleyeceğimiz Clermont, kazanarak ligin en alt sırasından kurtulmak istiyor.

Toplam İddaa Oranı: 3.44

Bets10 Bahis Oranı: 5.01