Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Monaco PSG İddaa Tahmini 01.03.2024

Fransa Ligue 1‘in 24. haftasında, 3. sıradaki Monaco ile lider PSG karşı karşıya geliyor. 1 Mart Cuma akşamı Türkiye saati ile 23:00’te sahne alacak olan dev maç, beIN SPORTS ekranlarından canlı yayınlacak.

Bets10, Monaco galibiyetine 3.30, beraberliğe 3.95, PSG galibiyetine ise 2.05 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.47, KGYOK 2.65 olarak verilmiş.

Monaco Kader Maçına Çıkıyor

Zorlu Lens deplasmanından galibiyetle çıkmayı başaran Monaco, liderin puan kaybettiği haftada kazanarak zirveyle puan farkını 13’e indirmeyi başarırken, 3. sırayı ise Nice’ın elinden aldı. Adi Hütter ve öğrencileri, sezonun ikinci yarısına son derece kötü bir başlangıç yapmış ve geçtiğimiz haftaya kadar 5 maçlık fikstürü 4’ünde puan kaybetmişti. Toulouse’a karşı iç sahada alınan 2-1’lik mağlubiyetin ardından, Lens deplasmanında sergilenen futbol ve alınan 3-2’lik galibiyet, ev sahibini üst sıralardaki iddiasını sürdürmesini sağladı. 23 haftadan 41 puan toplamayı başaran Monaco, sezonun ilk yarısında gösterdiği etkiye geri dönmek istiyor. Lens deplasmanında golcüler maça damga vururken, son haftalarda kalesini gole kapatmakta zorlanan ev sahibinde, savunma kötü maçlar çıkarmaya devam etti. Bu hafta ligin lideri ve en golcü takımı PSG’yi iç sahada konuk edecekler. Puan farkını bitime 11 hafta kala 10’a indirmek isteyen Monaco’nun, şampiyonluk yarışında ben de varım demek için galibiyetten başka şansı yok.

PSG Mağlubiyeti Unuttu

Fransa Ligue 1’de 18 haftadır bileği bükülmeyen, 23 hafta sonunda ise sadece 1 kere sahadan mağlup ayrılan PSG, en yakın rakibinin 11 puan üzerinde son 11 haftaya giriyor. Şampiyonluk yolunda, İspanyol teknik adam Luis Enrique önderliğinde emin adımlarla ilerleyen konuk ekip, geçtiğimiz hafta iç sahada Rennes ile 1-1 berabere kaldı. Maç boyunca zor anlar yaşayan ve karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapatan PSG, ikinci yarıda oyun etkisini arttırmayı başarsa da, Rennes savunmasını geçmekte zorlandı. Bitime saniyeler kala yakaladığı penaltı şansını gole çeviren konuk ekip, yenilmezlik serisini 18 haftaya çıkardı. Fransa Ligue 1’in lideri, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise Çeyrek Final kapısını araladı. Real Sociedad’ı iç sahada 2-0 mağlup etmeyi başaran PSG, hafta içinde İspanya deplasmanına büyük bir avantajla çıkacak. Bu hafta Monaco deplasmanına konuk olacak olan Enrique ve öğrencileri, deplasmanda kayıp vermek istemiyor. Ligde büyük bir avantaja sahip olan konuk ekibin, bu hafta ligde yıldızlarını koruyacağını ve rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıkacağını düşünüyoruz. PSG tam kadro Monaco deplasmanına çıkmasa dahi, bu sezon bizlere gösterdi ki kadro tercihi ne olursa olsun, Ligue 1’de kolay kolay maç kaybetmeyecek.

Monaco – PSG Maç Bilgileri

Monaco – PSG Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS ekranlarından Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Louis II Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Monaco’da bu hafta Mohamed Camara, Caio Henrique, Breel Embolo’nun sakatlıkları bulunuyor. Denis Zakaria ise kart cezalısı. PSG cephesinde ise Nuno Mendes, Milan Skriniar ve Presnel Kimpembe’nin sakatlıkları bulunuyor.

Monaco’nun 11’i Belli mi?

Monaco’nun muhtemel kadrosu: Philipp Köhn, Mohammed Salisu, Wilfried Singo, Aleksandr Golovin, Guillermo Maripan, Myron Boadu, Takumi Minamino, Aleksandr Golovin, Youssouf Fofana, Folarin Balogun, Wissam Ben Yedder.

PSG'nin ilk 11’i Belli mi?

PSG’nin muhtemel kadrosu: Keylor Navas, Nordi Mukiele, Lucas Hernandez, Marco Asensio, Danilo Pereira, Fabian Ruiz, Ousmane Dembele, Kolo Muani, Manuel Ugarte, Mbappe, Bradley Barcola.

İddaa Tahmini

Geçtiğimiz hafta deplasmanda aldığı Lens galibiyetiyle güven tazeleyen Monaco, şampiyonluk yarışında ya tamam ya devam mücadelesine çıkıyor. Ev sahibinin lider karşısında kazanmaktan başka şansı yok. PSG ise büyü bir puan avantajına sahip. Önünde Şampiyonlar Ligi mücadelesi olan PSG’nin bu hafta hataya açık olduğunu düşünüyoruz. Dev maçta hem Monaco hem de PSG kalesini gole kapatmayı başaramayacaktır.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.32

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 1.47

Maç Sonucu: 0-0

Maç Sonu Editör Yorumu: İkili ezeli rakipte birbirlerine üstünlük kuramadı. 90 dakikası golsüz beraberlikle geçilen derbi mücadelesinde, taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Monaco ve PSG golcüleri bu hafta Ligue 1 sahnesinde etkisiz kaldı.