UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Brighton Roma İddaa Tahmini 14.03.2024

14 Mart Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 heyecanı devam ederken, rövanşta Brighton ile Roma karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 23:00’te sahne alacak mücadele, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

intobet, Brighton galibiyetine 1.88, beraberliğe 4.15, Roma galibiyetine ise 3.95 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.60, KGYOK 2.30 oran kazandırıyor.

Brighton’ın Mucizeye İhtiyacı Var

UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 Turu’na kadar şampiyonluğun güçlü adayları arasında yer alan Brighton, Olimpico deplasmanında 4-0’lık hezimetten kurtulamadı ve Avrupa Ligi hayallerini büyük ölçüde kaybetti. Grup aşamalarında Marsilya, Ajax ve AEK Atina gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak liderlik ipini göğüsleyen Roberto De Zerbi ve öğrencileri, Roma depalsmanında 90 dakika boyunca hem savunma hem de kaleci Svilar’ı geçmeyi başaramazken, kalesinde 4 gole engel olamadı ve Roma golcüleri karşısında yetersiz kaldı. Rövanşta en az 4 farkla galibiyete ihtiyacı olan Brighton’un, umutlarının büyük ölçüde sona erdiğini söyleyebiliriz. İngiltere Premier Ligi’nde ise son 3 haftada 5 puan kaybeden ev sahibi, son haftalarda galibiyet adına zorlanmaya devam ediyor.

Roma’dan Harika Galibiyet

Daniele De Rossi’nin göreve gelmesiyle birlikte, Roma adeta yeni bir sayfa açtı. Jose Mourinho, geçen sezon Avrupa Ligi’nde finalde mağlup olan takımda liderlik yaparken, bu sezon görevde kalamadı. Teknik adam değişikliğiyle birlikte iki kulvarda birden yükselişe geçen konuk ekip,  özellikle UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında Brighton’u sahasında 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek, tur kapısını araladılar ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım attılar. Favorilerden birini oyun olarak ezmeyi başaran Roma, Rossi yönetiminde harika bir hücum futbolu sergiliyor. Roma’yı yeni hocasıyla mağlup edebilen tek takım İtalya Serie A Ligi’nin lideri İnter olurken, konuk ekip 11 maçta 26 gole imza attı. Turu büyük ölçüde garantileyen Roma, İngiltere deplasmanında bu avantajı iyi kullanmak istiyor.

Brighton – Roma Maç Bilgileri

Brighton – Roma Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformu tarafından Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Brighton & Hove Community Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Brighton takımında bu hafta Solomon March, Jack Hinshelwood ve Kaoru Mitoma’nın sakatlıkları devam ediyor. Roma takımında bu hafta Tammy Abraham’ın sakatlığı devam ediyor.

Brighton'ın ilk 11’i Belli mi?

Brighton’ın muhtemel kadrosu: Jason Steele, James Milner, Jan Paul van Hecke, Lewis Dunk, Pervis Estupinan, Pascol Gross, Mahmoud Dahoud, Billy Gilmour, Jakub Moder, Danny Welbeck, Evan Ferguson.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Gianluca Mancini, Donny Huijsen, Angelino, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Leandro Paredes, Bryan Cristante, Romelu Lukaku, El Shaarawy, Paulo Dybala.

İddaa Tahmini

Brighton deplasmandan hezimetle döndü. De Zerbi ve öğrencileri, turu geçemese dahi ilk maçtaki mağlubiyeti unutturmak istiyor. Roma ise yeni hocasıyla harika performanslar sergilemeye devam ediyor. Bu hafta ilk maçın aksine, hem Brighton hem de Roma’nın skor üreteceğini düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.43

intobet Oranı: KGVAR, Oran 1.60

Maç Sonucu: 1-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Brighton iç sahada Danny Welbeck’in enfes golüyle kazandı. Deplasmandan 3 farklı mağlubiyetle dönen İngiliz ekibine, tek gollü galibiyete yeterli olmadı. Roma ise deplasmanda beklediğimiz etkiyi gösteremese de, Çeyrek Final biletini cebine koydu.