Norveç Eliteserien iddaa tahminleri ve analizleri

Viking Bodo / Glimt İddaa Tahmini 06.08.2023

Norveç Eliteserien Ligi‘nde liderin en yakın takipçisi Viking ile lider Bodo / Glimt, 6 Ağustos Pazar akşamı kozlarını paylaşacak. Viking Stadı’nın ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 20:15’te sahne alacak.

Rexbet, Viking galibiyetine 2.85, beraberliğe 4.00, Bodo / Glimt galibiyetine ise 2.30 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 2.39, beraberliğe 3.33, konuk ekibe ise 2.06 oran veriyor.

Viking Doludizgin

Norveç Eliteserien Ligi’nde zirvenin en yakın takipçisi Viking, bu hafta sahasında lider Bodo / Glimt’i konuk edecek. Bjarte Lunde Aarsheim ve öğrencileri, son 7 haftada tüm rakiplerini mağlup etmeyi başarırken, şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer aldı. Son 7 hafta liderin dahi üzerinde bir performans grafiği ortaya koyan ev sahibi, rakip fileleri 7 maçta 16 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece 4 gole geçit verdi. Son 4 maçın 3’ünde kalesini gole kapatmayı başaran Viking, sezonun ilk yarısında Bodo / Glimt deplasmanına konuk olmuş ve sahadan 5-1’lik hezimetle ayrılmıştı. Formunun zirvesinde olan Viking, ilk maçtaki hezimeti unutturmak istiyor. Ev sahibinin 1 maç eksikle, lider ile arasında 6 puan fark var.

Bodo / Glimt Zirveyi Bırakmıyor

Norveç Eliteserien Ligi’nin lideri Bodo / Glimt, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nden moralli dönüyor. 2. Ön Eleme Turu kapsamında karşı karşıya geldiği Bohemians karşısında 3-0 ve 4-2’lik galibiyetlerle tur atlamayı başaran konuk ekip, ligde ise son hafta Tromsö’ye karşı kaybetti. Konferans Ligi’nden yorgun döndüğü haftada Tromsö’ye karşı iç sahada 2-0’lık skorla kaybeden lider, bu hafta en yakın rakibi Viking karşısında bir kez daha Konferans Ligi yorgunu çıkacak. 17 haftayı 13 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyetle geride bırakan Kjetil Knutsen ve öğrencileri, en yakın rakibinin 6 puan üzerinde yer alıyor. Kalesini 18 gole kapatamayan konuk ekip, rakip filelere ise 43 gol göndermeyi başardı. Sezonun ilk yarısında Viking’e karşı rahat bir galibiyet alan Bodo / Glimt, bu hafta çok daha formda bir Viking karşısına çıkacak.

Viking – Bodo / Glimt Maç Bilgileri

Viking – Bodo / Glimt Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşmanın yayın ekranı bulunmuyor. Mücadele Türkiye saati ile 20:15’te sahne alacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Viking Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

Viking’in 11’i Belli mi?

Viking’in muhtemel kadrosu: Patrik Gunnarsson, Herman Haugen, David Brekalo, Markus Solbakken, Shayne Pattynama, Lars Salvesen, Zlatko Tripic, Yann-Erik De Lanlay, Sander Svendsen, Djibril Diop, Patrick Yazbek.

Bodo/Glimt’in 11’i Belli mi?

Bodo/Glimt’in muhtemel kadrosu: Nikita Haykin, Adam Sørensen, Brede Moe, Lode, Nino Zugelj, Sondre Fet, Patrick Berg, Fredrik Sjovold, Albert Erlykke, Faris Pemi Moumbagna, Amahl Pellegrino.

İddaa Tahmini

Karşılaşmada taraf bahsi oldukça güç. Bir tarafta son 7 haftaya damga vuran ve zirvenin en yakın takipçisi haline gelen Viking, diğer tarafta ise lider Bodo / Glimt var. İki takımında ilk yarıda birbirlerine üstünlük şansı vermeyeceğini düşünüyorum.

İddaa Oranı: İY 0, Oran 2.25

Rexbet Oranı: İY 0, Oran 2.55

Maç Sonucu: 3-2

Maç Sonu Editör Yorumu: İlk yarı beklediğimiz gibi beraberlikle sona erdi. Viking ve Bodo / Glimt ilk yarıya 2’şer golle damga vururken, devre arasına beraberlikle girdi. İkinci yarıda galibiyet golünü bulan taraf ise Viking oldu. Kazananları tebrik ederiz.